Lenovo Suomi

Lenovolta uuden sukupolven 16-tuumainen ThinkPad X1 Fold

Jaa

Lenovo julkisti tänään seuraavan sukupolven ThinkPad™ X1 Fold -kannettavan, joka määrittelee uudelleen Lenovon vuonna 2020 luoman kokoontaitettavien tietokoneiden kategorian. Uusi ThinkPad X1 Fold on helppo kantaa mukana, ja se tarjoaa täysiverisen pc:n suorituskyvyn suuremmalla näyttöpinta-alalla. Maailman kevyimpänä 16-tuumaisena kaupallisena kannettavana1 uusi X1 Fold on monipuolinen ja tehokas laite tyylikkäällä ja aiempaa ohuemmalla muotoilulla, ja sitä voi käyttää ensisijaisena tietokoneena. Asiakaspalautteen ja loppukäyttäjien palautteiden ansiosta innovatiivisessa muotoilussa on nyt 22 % suurempi 16-tuumainen taittuva oled-näyttö sekä 25 % ohuempi runko ja ohuemmat kehykset. Kannettavassa on myös 100 % kierrätetystä kankaasta valmistettu takakuori.

Asiakaskokemuksen ja käyttäjien antaman palautteen perusteella Lenovo on panostanut ThinkPad X1 Foldissa suorituskykyyn, näppäimistöön, näyttöön sekä muotoiluun.

Uuden sukupolven taittuva kokemus

Seuraavan sukupolven ThinkPad X1 Fold tarjoaa korkeaa suorituskykyä kokoontaitettavassa muodossa. Sen voimanlähteenä on Intel vPro®, Intel® Evo™ Design, jossa on 12. sukupolven Intel Core™ i7 -suoritin ja Intel Iris Xe -grafiikka. Windows 11 Home tai Pro toimii loistavasti riippumatta käyttötavasta, ja ssd-tallennustilaa voi lisätä jopa 1TB2 asti ja muistivaihtoehtoja jopa 32GB LPDDR5:een.

Positiivinen ja tuttu kirjoituskokemus on tärkeää ensisijaiseksi tietokoneeksi tarkoitetulla laitteella. ThinkPad X1 Foldissa on valinnainen, täysikokoinen ja taustavalaistu ThinkPad-näppäimistö. Siinä on TrackPoint ja suuri haptinen kosketuslevy, joka toimii kiinteästi tai irrotettuna tietokoneen tilasta riippuen. Näppäimistö kiinnittyy magneettisesti näytön alaosaan klassista kannettavaa tietokonetilaa varten, jolloin laitteesta saadaan täyden suorituskyvyn 12-tuumainen kannettava.

Uudessa ThinkPad X1 Foldissa on suurempi näyttö, joka mukautuu siihen, miten laitetta halutaan käyttää. Erittäin kirkas taittuva oled-paneeli on 16,3 tuumaa, ja sen kuvasuhde on 4:3. Näyttö voidaan taittaa tai suunnata pysty- tai vaakatasoon. Se voidaan konfiguroida lisävarusteena saatavalla magneettikiinnitteisellä kynällä, joka käyttää Wacom-protokollaa. ThinkPad X1 Foldilla voi suoratoistaa ohjelmia, elokuvia ja urheilua jopa 600 nitsin HDR-kirkkaudella ja Dolby Vision®:llä, jos se on tuettu.

Laitteiden ulkoasu ja tuntuma ovat entistä tärkeämpiä, sillä käyttäjät etsivät persoonallisempaa muotoilua. Taitettavan pc:n kapeammat kehykset, suuri näyttö ja ohuempi kokonaisuus kestävyydestä tinkimättä eivät ole vailla teknisiä haasteita. Uuden ThinkPad X1 Foldin kapeat kehykset ovat enintään 10 mm, ja se on avattuna vain 8,6 mm paksuinen ja kokoontaitettuna hämmästyttävän ohut, vain 17,4 mm. Kuten kaikki ThinkPad-kannettavat, X1 Fold on läpäissyt Lenovon tiukat testausmenetelmät sekä MIL-STD-810H-standardit kestävyyden ja vakauden maksimoimiseksi. Jopa 100-prosenttisesti kierrätetystä kankaasta valmistettu takakansi on läpikäynyt lukuisia kestävyys- ja luotettavuustestejä.

Monipuolisuutta mahdollisimman pienellä vaivalla

ThinkPad X1 Fold muokkaa tulevaisuutta 16-tuumaisen kannettavan tietokoneen näytöllä ja katselukokemuksella, joka vie kuitenkin puolet vähemmän tilaa kuin tavalliset kannettavat. Se taittuu kätevästi alle 13-tuumaisen kannettavan kokoiseksi, mikä mahdollistaa kevyen ja kompaktin kuljetuksen ja säilytyksen. Kekseliäs muotoilu mahdollistaa poikkeuksellisen monipuolisen muunneltavuuden käyttäjien tarpeiden mukaan. Intuitiivisella Mode Switcher -käyttöliittymän mahdollistamat tilat ovat seuraavat:

  • Perinteisesti käytettäessä kannettavassa on 12-tuumainen päänäyttö, jonka alaosassa on joko näytön näppäimistö tai valinnainen täysikokoinen ThinkPad Bluetooth TrackPoint -näppäimistö. Käyttötapa sopii täydellisesti pieniin tiloihin, kuten lentokoneeseen, junaan tai autoon.
  • Landscape-tilassa (all-in-one-tila) laitteen voi taittaa jalustan avulla vaakasuoraan ja liittää näppäimistön joko kiinni jalustaan tai irrallisena.
  • Muotokuvatila on uusi ominaisuus, joka innosti käyttäjiä varhaisessa testauksessa. Kääntämällä pc:n jalustan avulla muotokuvatilaan saadaan laitteesta 16-tuumainen näyttö, joka osoittautuu tehokkaaksi mm. pitkien asiakirjojen lukemiseen ja muokkaamiseen, samanaikaiseen sosiaaliseen verkkoviestintään ja verkkosivuihin.
  • Kirjatila ei kaipaa esittelyä taittuvassa tekniikassa. Tila sopii erinomaisesti esimerkiksi kirjan lukemiseen, artikkelien oikolukemiseen tai digitaalisten julkaisujen selaamiseen.
  • Tablettitilaa voidaan käyttää joko pysty- tai vaakatasossa luoviin projekteihin tai vuorovaikutukseen magneettikynän avulla. Sisällön kuluttaminen on mukavaa Dolby Vision -toiminnolla varustetulla näytöllä.

Suunniteltu muokkaamaan tulevaisuutta

ThinkPad X1 Fold muuttaa jälleen kokoontaitettavien kannettavien kategoriaa. Suurempi näyttö vaati sekä saranan että paneelin uudelleensuunnittelua. Tuloksena syntynyt kellonmuotoinen sarana mahdollistaa oled-paneelin taittamisen litteäksi aukinaisessa ja suljetussa tilassa, jolloin järjestelmä on ohuempi. Yli kaksisataa osaa liikkuu synkronoidusti saranarakenteen sisällä. Näin näytön yhdenmukaisuus ja kestävyys voidaan maksimoida. Lenovo kehitti myös uuden näytön käyttöliittymän, joka taittaa ei-aktiivisen alueen parantaen kestävyyttä ja mahdollistaen kannettavan ohuemmat kehykset. Myös hybridisulkimen kehys suunniteltiin uudelleen, ja sen moninaiset edut ovat ohuus, suurempi tila antenneille ja yksinkertainen huolto. Lenovon insinöörit kehittivät myös joukon patenttia odottavia taittuvia grafiittilevyjä, jotka haihduttavat lämpöä tehokkaasti koko järjestelmästä ilman tuulettimia.

Uudenlaista suunnittelua ja tekniikkaa on täydennetty hyvällä käyttökokemuksella. Aiemmin mainittu näppäimistö sisältää hiljattain esitellyn TrackPoint Communications Quick Menu App -sovelluksen, joka mahdollistaa nopean pääsyn esimerkiksi kameran ja mikrofonin toimintoihin. Käytettävissä on kolme USB Type C -porttia, mukaan lukien kaksi Intel® Thunderbolt™ 4 -porttia. Kannettavassa on myös kolme Dolby Atmos® -kaiutinta, joista kaksi on aina aktiivisia stereoäänen mahdollistamiseksi. Käytössä on kaksi kaksoismikrofoniryhmää, joista toinen on aktiivinen käytössä olevasta tilasta riippuen, ja Dolby Voice® optimoi mikrofonien ja kaiuttimien suorituskyvyn hyödyntäen spatiaalista ääniteknologiaa.

Lenovo tuo ensimmäisenä yhtiönä markkinoille parannetun version Intel® Visual Sensing Controller (Intel® VSC) -tekoälyä hyödyntävästä sirusta, joka takaa saumattoman käyttökokemuksen riippumatta siitä, miten laitetta käytetään3. Intelin VSC hallitsee kameraa automaattisesti riippumatta siitä, onko laite muotokuvatilassa, vaakatasossa vai kannettavassa tilassa, ja se hyödyntää automaattisesti 75 asteen vaakasuuntaista näkökenttää, jossa hyödynnetään Windows 11:n automaattista kehystystä. Älykäs tunnistaminen tekee uudesta ThinkPad X1 Foldista tarkkanäköisen ja responsiivisen. "Wake-on-approach"-ominaisuus tunnistaa automaattisesti nimetyn käyttäjän ja herättää järjestelmän valmiuteen käyttäjän lähestyessä kannettavaa. Yhdistettynä Windows Hello -ominaisuuteen kirjautuminen laitteelle on mahdollista ilman kosketusta. Turvallisuuden lisäämiseksi ”katsojan tunnistus” ilmoittaa käyttäjälle, jos joku katselee ruutua esimerkiksi olan yli tietojen turvaamiseksi. "Poistumislukko" tietää milloin käyttäjä poistuu lähettyviltä ja lukitsee järjestelmän estääkseen ei-toivotun pääsyn kannettavalle. Intelin VSC käyttää myös älykästä tunnistusta näytön asetusten optimoimiseksi vähentämällä virkistystaajuutta sisällön tyypin mukaan. VSC käyttää myös älykästä himmennystä virran minimoimiseksi, kun käyttäjä ei ole aktiivisesti tekemisissä näytön kanssa. Nämä ominaisuudet tekevät seuraavan sukupolven ThinkPad X1 Foldista helpon ja luontevan käyttää.

Jokainen teknologinen läpimurto ja käytettävyysominaisuus seuraavan sukupolven ThinkPad X1 Foldissa on toteutettu käyttäjäkokemusta ajatellen.

Sitaatit

"Maailman ensimmäisen kokoontaitettavan tietokoneen luominen oli suuri teknologinen haaste, ja sen edelleen parantaminen on todellinen saavutus. Haluamme, että seuraavan sukupolven ThinkPad X1 Fold on vertailukohta parhaalle mahdolliselle luovuudelle, viihteelle ja tuottavuudelle", sanoo Jerry Paradise, Commercial Product Centerin johtaja Lenovon Intelligent Devices Groupista. "Vahva perustamme suunnittelussa ja poikkeukselliset kumppanuudet Intelin, Microsoftin ja lukemattomien muiden kanssa ovat auttaneet meitä rakentamaan monipuolisen teknisen laitteen ja käyttökokemuksen. Uusi ThinkPad X1 Fold määrittelee suunnittelemamme taitettavien tietokoneiden kategorian uudelleen."

"Intel on ylpeä kumppanuudesta Lenovon kanssa. Tiivis yhteistyömme Lenovon kanssa seuraavan sukupolven ThinkPad X1 Foldin kehittämisessä on todella hienoa. Yritykset tarvitsevat turvallisuutta, etähallittavuutta ja yhteistoiminnallisia, useita vaihtoehtoja sisältäviä luovia ratkaisuja", sanoo Stephanie Hallford, Intelin Client Computing Groupin johtaja ja Business Client Platforms -liiketoiminta-alustojen johtaja.

"Lenovon taittuva pc tarjoaa uusia kokemuksia Windows 11 -asiakkaille", sanoo Paul Donovan, Microsoftin Lenovo-yhteistyökumppanuuden johtaja. "Uusi ThinkPad X1 Fold pienemmillä kehyksillä, erittäin ohuella rungolla ja 100-prosenttisesti kierrätetystä kankaasta valmistetulla kannella ilahduttaa varmasti asiakkaita, joille suorituskyky ja kestävyys on tärkeää."

Tarkemmat tekniset tiedot löytyvät Lenovon StoryHubista ja lisätietoa tuotteista on saatavilla Lenovon virtuaalisesta showcasesta.

Hinnat ja saatavuus4

  • Uuden sukupolven ThinkPad X1 Fold Windows 11:llä on saatavilla marraskuun 2022 lopussa. Sen hinta on alkaen 2 999 € ilman arvolisäveroa.4

Lisää kuvia median käyttöön löytyy täältä.

Tärkeät tekniset tiedot:

ThinkPad X1 Fold

Performance

Processors

Up to Intel vPro with 12th Gen Intel® Core™ U9 i5 and i7 Processors

OS

Up to Windows 11 Pro

Memory

Up to 32GB LPDDR5

Storage

Up to 1TB PCIe Gen 4 SSD

Graphics

Intel® Iris® Xe Graphics

Displays

16.3-inch (2024x2560) foldable OLED 600nit HDR/400nit SDR, DCI-P3 100%, Dolby Vision, On-cell Touch with Pen support

16.3-inch when open / 12-inch when folded

Audio

Dolby Atmos 3-speaker system (2 speakers work at any one time)

Dolby Voice enabled - 4x microphones (2x mics work at any one time)

Camera

5MP RGB+IR with Intel VSC option

Battery

48Whr (optional additional 16 Whr based on configuration)

65W AC Rapid Charge

Security

Chip

TPM 2.0

Physical

Touch Fingerprint Reader (on keyboard)

Windows Hello face login 

Connectivity

Ports

2 x Intel Thunderbolt 4

1 x USB-C 3.2 Gen 2

Nano-SIM card tray

Wireless

Wi-Fi 6E 802.11 AX (2x2)

Optional 5G Sub 6 (LTE supported)

Bluetooth® 5.2

Design

Dimensions

(W x D x H)

Unfolded: 276.1 x 345.7 x 8.6mm (10.87in x 13.6in x 0.34in)

Folded: 176.4 x 276.2 x 17.4mm (6.9in x 10.87 x 0.68in)

Weight

System: 1.28kg / 2.82 lbs

System with Keyboard and stand: 1.9kg / 4.19lbs

Sustainability

Recycled PET Woven Performance fabric cover

97% PCC recycled plastic used in speaker enclosure

97% PCC recycled plastic used in the 48 Whr and 16 Whr battery

At least 90% PCC recycled plastic used in standard 65-watt adaptor

Low-temperature solder

90% recycled and/or sustainable packaging

Based on Lenovo internal research conducted in August 2022 of major PC vendors 16-inch laptops featuring Intel vPro technology
Actual available capacity is less and varies due to many factors, including formatting, partitioning and operating system, etc. which utilize part of this capacity. The available capacity may change with software updates.
3 Requires RGB-IR camera with Intel VSC option

Prices do not include tax, shipping or options and are subject to change without notice; additional terms and conditions apply. Reseller prices may vary. On-shelf dates may vary by geography and products may only be available in select markets. All offers subject to availability. Lenovo reserves the right to alter product offerings, features and specifications at any time without notice.

LENOVO and THINKPAD are trademarks of Lenovo. Intel, Intel Core, Intel Iris, Intel Visual Sensing Controller, Intel Thunderbolt are trademarks of Intel Corporation or its subsidiaries in the U.S. and/or other countries. DOLBY ATMOS, DOLBY VISION and DOLBY VOICE are registered trademarks of Dolby Laboratories, Inc. All other trademarks are the property of their respective owners.  ©2022, Lenovo Group Limited.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Lenovo Suomi
Linnoitustie 6 C
02600 Espoo

https://www.lenovo.com/fi/

Lenovo

Lenovo Groupin (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) liikevaihto tilivuonna 21/22 oli 70 miljardia Yhdysvaltain dollaria, ja yritys on Fortune Global 500 -listan sijalla 171. Lenovo työllistää 75 000 ihmistä ympäri maailmaa ja palvelee miljoonia asiakkaita päivittäin 180 markkina-alueella. Lenovon visio on tarjota älykkäämpää teknologiaa kaikille, ja se on jatkanut menestystään maailman johtavana pc-palveluntarjoajana laajentamalla toimintojaan infrastruktuuriin, mobiililaitteisiin sekä älykkäisiin ratkaisuihin ja palveluihin. Tämä muutos yhdessä Lenovon innovaatioiden kanssa rakentaa osallistavampaa, luotettavampaa ja kestävämpää digitaalista yhteiskuntaa kaikille. Lisätietoja Lenovosta: https://www.lenovo.com/fi/fi/. Uutiset ja tiedotteet löydät StoryHubista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lenovo Suomi

Lenovon uusimmissa laitteissa hybridityöelämää tehostavia ominaisuuksia1.9.2022 07:10:00 EEST | Tiedote

Työn ja pelaamisen välillä liikkuminen on vaivatonta Lenovo Legion Y32p-30 -pelinäytön avulla. Näytössä on 4K-näkymä ja salamannopeat vastenopeudet. Lenovon uusimman sukupolven ThinkVision-näytöt tarjoavat lisää valinnanvaraa hybridityöntekijöille. Pieni mutta tehokas ThinkCentre M60q Chromebox Enterprise mukautuu joustaviin työskentelytapoihin ja käyttötarkoituksiin. Lenovo julkisti valikoiman pöytätietokoneita ja näyttöjä, jotka on suunniteltu hybridityöskentelevän yhteiskunnan muuttuviin tarpeisiin. Valikoimaan kuuluu Lenovo Legion Y32p-30 -pelinäyttö, seuraavan sukupolven yrityskäyttöön suunnitellut näytöt ThinkVision T32p-30, T34w-30, T24i-30, T32h-30 ja S25e-30 sekä Lenovon ensimmäinen Google Chrome Enterprise -työpöytätietokone, ThinkCentre M60q Chromebox Enterprise. Helmikuussa 2022 Gallupin1 data osoitti, että lähes 42 prosenttia amerikkalaisista työskenteli osittain etänä ja 39 prosenttia kokonaan kotona. Kun otetaan huomioon, että 72 prosenttia maailman organisaatioista ilmo

Lenovo ThinkBook 16p Gen 3 tukee pk-yritysten kasvua edistyksellisten ominaisuuksiensa myötä1.9.2022 07:05:00 EEST | Tiedote

Uusi Lenovo™ ThinkBook™ 16p Gen 3 on erityisesti suunnattu suorituskykyä vaativille sisällöntuottajille ja työntekijöille. Uusimmassa supertehokkaassa ThinkBookissa on AMD Ryzen™ 9 6000 H-sarjan prosessorit ja NVIDIA GeForce® RTX™ 3060 -erillisgrafiikat, jotka tarjoavat lippulaivatason suorituskyvyn Windows 11:n kanssa. Immersiivinen, kapeapintainen 16-tuumainen 2,5K IPS-näyttö sisältää TÜV Rheinland Low Blue Light- ja TÜV Eyesafe® -sertifikaatit1 silmien mukavuuden maksimoimiseksi, ja siinä on Ambient Light Sensor, joka säätää näytön ja näppäimistön taustavalon kirkkautta. Saatavilla on kaksi näyttövaihtoehtoa, 400 nitin 60 Hz:n paneeli ja uusi 500 nitin 165 Hz:n VESA-sertifioitu HDR400-paneeli, joka tuottaa eloisat värit ja paremmat varjojen ja valojen yksityiskohdat. Molemmat näyttövaihtoehdot ovat myös X-Rite Pantone® -sertifioituja ja tukevat Dolby Vision® -sisältöä. AMD Ryzen 6000 -sarjan mobiiliprosessoreiden tehokkuus ja NVIDIA GeForce RTX -grafiikat auttavat käyttäjiä hybridit

Lenovo paransi liikevaihtoaan ja kannattavuuttaan yhdeksännellä vuosineljänneksellä peräkkäin11.8.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Lenovo Group (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) julkisti tänään konsernin vahvan ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksen, joka paransi sekä liikevaihtoa että kannattavuutta yhdeksäntenä peräkkäisenä vuosineljänneksenä. Ensimmäisen vuosineljänneksen nettotulos kasvoi 11 % edellisvuodesta 516 miljoonaan dollariin ja 35 % edellisvuodesta 556 miljoonaan dollariin (ei HKFRS [1] perusteella). Liikevaihto kasvoi 17 miljardiin Yhdysvaltain dollariin, mikä on 5 % enemmän kuin edellisvuonna kiintein valuuttakurssein. Konsernin liikevaihto muissa kuin pc-liiketoiminnoissa nousi 37 prosenttiin, mikä osoittaa, että palveluvetoinen muutosstrategia ja jatkuvat investoinnit liiketoiminnan monipuolistamiseen ovat tuottaneet tulosta ja edistävät yhä tulevia kasvumahdollisuuksia. Nämä uudet kasvun moottorit, ratkaisut ja palvelut, infrastruktuuriratkaisut ja mobiililiiketoiminta, kasvattivat kaikki liikevaihtoa kaksinumeroisin luvuin edellisvuodesta, mikä edisti sekä liikevaihdon kasvua että Lenovon laajempaa sitou

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme