Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Leppävirran paloaseman Rinki-ekopiste siirtyy uuteen paikkaan

Jaa

Leppävirran paloaseman (Koulutie 1) Rinki-ekopiste siirtyy lähellä sijaitsevan K-Supermarket Leppävirran (Leppävirrantie 26) yhteyteen. Kartonkipakkausten keräyksessä käytetty puristin on jo siirretty siirretty uuteen paikkaan, muut keräyssäiliöt toimitetaan pisteelle torstaina.

Leppävirran Rinki-ekopisteessä kartonkipakkauksia kerätään tehokkaalla puristimella.
Leppävirran Rinki-ekopisteessä kartonkipakkauksia kerätään tehokkaalla puristimella.

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy kerää pisteellä kartonki-, lasi- ja muovipakkauksia sekä pienmetallia. Lisäksi pisteellä on säiliöt paperin ja vaatteiden keräystä varten.

Pisteellä olevaan kartonkipuristimeen saadaan talteen jopa noin 40-50 kertaa enemmän jätettä kuin tavalliseen säiliöön.  

- Pakkausten keräyksessä puristin on ekotehokas keräysväline. Puristimessa on enemmän tilaa, pisteet pysyvät siistimpänä ja harvempien tyhjennysvälien ansiosta myös kuljetuspäästöt pienevät, kertoo Ringin aluepäällikkö Jari Koivunen.

Mitä pakkauskeräykseen voi tuoda?

Kotitaloudet voivat tuoda Rinki-ekopisteeseen Ringin valtakunnallisten ohjeiden mukaan lajiteltua pakkausjätettä. Ohjeet on julkaistu osoitteessa Rinkiin.fi/lajitteluohjeet. Ne ovat myös keräyssäiliöihin kiinnitetyissä tarroissa.

Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset (esim. öljykanisterit) eivät kuulu pakkausjätteen keräykseen. Samoin muut kuin pakkausjätteet, kuten huonekalut, on vietävä kunnan ohjeistamaan paikkaan.

Säästä tilaa ja litistä pakkaukset

Pakkaukset on hyvä litistää mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi pahvilaatikot vievät paljon tilaa keräyssäiliössä, jos niitä ei litistetä. Silloin myös keräyssäiliöt täyttyvät hyvin nopeasti. Mitä tiiviimmin pakkaukset ovat säiliössä, sitä enemmän niitä sinne mahtuu. Näin voidaan kuljettaa enemmän pakkauksia kerralla, eikä kuljeteta ”ilmaa”. Kuljetuksia myös tarvitaan harvemmin, mikä on ympäristölle hyvä asia.

Anna palautetta

Roskaaminen vähentää kaikkien viihtyvyyttä ja asiattomien sotkujen siivoaminen on myös kallista. Paikallisten asukkaiden palaute pisteiden toiminnasta on tärkeää Ringille, jotta pisteet pysyvät siisteinä.

Ilmoitathan heti, jos pakkausjätteen keräyssäiliö on täynnä. Ethän jätä jätteitä maahan, sillä muut pisteellä kävijät seuraavat esimerkkiäsi ja alue roskaantuu nopeasti.

Palautetta voi antaa Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun numeroon 0800 133 888 (ark. 7–21 ja la 9–18) ja sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa myös verkossa osoitteessa Rinkiin.fi/ekopistepalaute.

Puristimen käyttö on helppoa: Palautettuasi pakkaukset paina vain vihreää nappia. Siinä kaikki!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluepäällikkö Jari Koivunen
puh. 050 441 7285, jari.koivunen@rinkiin.fi

Sopimusasiamies Taneli Lumiaro
puh. 045 663 4343, taneli.lumiaro@rinkiin.fi

Kuvat

Leppävirran Rinki-ekopisteessä kartonkipakkauksia kerätään tehokkaalla puristimella.
Leppävirran Rinki-ekopisteessä kartonkipakkauksia kerätään tehokkaalla puristimella.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Mikonkatu 15 B
00100 HELSINKI

09 6162 3500, info@rinkiin.fihttps://www.rinkiin.fi

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on voittoa tavoittelematon, Suomen teollisuuden ja kaupan vuonna 1997 perustama ja omistama palveluyhtiö. Yrityksille tuotamme tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja pakkausten tuottajavastuun toteutukseen. Rinkiin on liittynyt lähes 4 500 pakkausten tuottajavastuunsa hoitavaa yritystä. Kuluttajille tarjoamme valtakunnallisen Rinki-ekopisteverkoston pakkausten keräykseen ja lasipakkausjätteen kierrätykseen. Yli 1 850 pisteessä ympäri Suomen kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia, yli 600 pisteessä kerätään myös muovipakkauksia. www.rinkiin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme