Liikennevakuutuskeskus

Liikennekäytöstä poistetulla moottorikelkalla ajaminen voi tulla kalliiksi

Jaa

Moottorikelkkakausi lähestyy erityisesti maamme pohjoisosissa. Ennen kuin kelkalla lähtee liikkeelle edes pihatiellä, velvollisuudet tulee hoitaa kuntoon: kelkan tulee olla rekisteröitynä liikennekäyttöön ja lakisääteisen liikennevakuutuksen on oltava voimassa. Näiden laiminlyönti voi tulla kalliiksi.

Lähde: Shutterstock
Lähde: Shutterstock

Liikennekäytöstä poistetulla ja vakuuttamattomalla ajoneuvolla ei saa ajaa. ”On hyvä tietää, että liikenteeksi lasketaan myös teiden ulkopuoliset alueet kuten pihatiet, pellot, metsät ja jääalueet”, korvauspäällikkö Antti Tuulensuu kertoo.

Valvontateknologia kehittyy jatkuvasti, joten kiinni jääminen on yhä todennäköisempää. Vakuuttamattomalla ja liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla ajamisen seuraukset ovat hintavat, sillä vakuuttamattomuusmaksu on maksettava takautuvasti. Vakuuttamattomuusmaksu voi olla jopa kolminkertainen tavalliseen vakuutusmaksuun nähden. Lisäksi poliisi voi poistaa ajoneuvon kilvet saman tien. Jos ajoneuvo on ajoneuvoverollinen, myös vero on maksettava jälkikäteen.

Jos vakuuttamattomalla ajoneuvollaan joutuu onnettomuuteen, kuski ei saa korvauksia omista henkilövahingoistaan. ”Kannattaa tiedostaa, että henkilövahinko voi tulla erittäin kalliiksi, jos henkilö on esimerkiksi työkyvytön lopun elämäänsä”, Tuulensuu varoittaa. Liikennevakuutuskeskus korvaa vain syyttömän osapuolen omaisuus- ja henkilövahingot.

Kausiajoneuvojen käyttöönoton yhteydessä on oltava tarkkana

Kausiajoneuvojen käyttöönoton yhteydessä on oltava tarkkana, että velvollisuudet tulevat hoidetuksi. Jos poistaa ajoneuvon välillä liikennekäytöstä ja irtisanoo liikennevakuutuksen, vakuutus pitää muistaa ottaa uudelleen, kun ajoneuvon ottaa jälleen käyttöön.

”Kausiluonteisiakaan ajoneuvoja kuten moottorikelkkoja tai mopoja, ei ole aina välttämätöntä poistaa hiljaisen kauden ajaksi liikennekäytöstä. Kausiluonteisuus on saatettu ottaa huomioon ajoneuvon liikennevakuutusmaksuissa”, korvauspäällikkö Antti Tuulensuu Liikennevakuutuskeskuksesta vinkkaa.


Lisätietoja:

  • Liikennevahinkojen korvaukset: korvauspäällikkö Antti Tuulensuu, p. 040 450 4671
  • Vakuuttamattomuusmaksut: perintäpäällikkö Vesa Korhonen, p. 040 450 4568
    etunimi.sukunimi@vakuutuskeskus.fi
  • Viestintä, p. 040 450 4700
     


Liikennevakuutuskeskus (LVK) turvaa viimekädessä liikennevahingon kärsineen oikeudet ja huolehtii lakisääteisen liikennevakuutusmaksun laiminlyönnin seurauksista. Keskuksessa toimiva Onnettomuustietoinstituutti (OTI) edistää liikenneturvallisuutta koordinoimalla liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien toimintaa ja keräämällä tilastotietoa onnettomuuksista. Lukuisia kansainvälisiä tehtäviä hoitavan keskuksen jäseniä ovat kaikki liikennevakuutuksia myöntävät vakuutusyhtiöt Suomessa. www.lvk.fi

Kuvat

Lähde: Shutterstock
Lähde: Shutterstock
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Liikennevakuutuskeskus
Liikennevakuutuskeskus
Itämerenkatu 11-13
00180 Helsinki

040 922 5528http://www.lvk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Liikennevakuutuskeskus

Ajoneuvon velvollisuudet kuntoon – moni voi yllättyä laiminlyönnin seurauksista21.3.2018 09:00Tiedote

Moottoripyörille, mopoille ja muille kesäajoneuvoille tehdään usein talven ajaksi liikennekäytöstäpoisto ja irtisanotaan liikennevakuutus. Kevään tullen saatetaan lähteä ajamaan hoitamatta näitä jälleen kuntoon. Sanktiot voivat tulla yllätyksenä. Liikennevakuutuskeskus jäsenyhtiöineen aloittaa kampanjoinnin, jotta lakisääteiset velvollisuudet muistetaan ja laiminlyönnin seuraukset tiedetään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme