Varsinais-Suomen ELY-keskus

Liikenteenharjoittaja vaihtuu bussilinjalla Huittinen-Sastamala-Nokia-Tampere, lisää tarjontaa Huittinen-Eura-Rauma-välille

Jaa

Bussilinjan Huittinen-Sastamala-Nokia-Tampere liikenteenharjoittaja vaihtuu vuoden 2022 alussa. Satakunnan Liikenne Oy voitti liikennettä koskevan ELY-keskusten kilpailutuksen ja aloittaa liikennöinnin 1.1.2022. Samassa kilpailutuksessa hankittiin vuoroja välille Huittinen-Eura-Rauma. Liikennettä ajetaan jatkossa Onnibus Flex -ilmeen autoilla ja tunnuksella F22. Molempien yhteysvälien lipputuotteisiin tulee myös muutoksia. Molempien yhteysvälin yhtäaikaisella hankkimisella taataan matkustajille koronatilanteesta riippumaton ja vakaa joukkoliikennetarjonta sekä sujuvat matkaketjut.

Linjan Huittinen-Sastamala-Nokia-Tampere vuoromäärä ja aikataulut palautetaan samantyyppiseksi kuin ennen korona-aikaa. Uusina vuoroina ajetaan työmatkayhteydet Tampere-Nokia-Sastamala 7:00 ja Sastamala-Nokia-Tampere 16:05. Huittisista liikennöidään Tampereen suuntaan aamuviidestä lähtien ja viimeinen vuoro Tampereelta lähtee puoli yhdeksältä illalla. Tarjontaan palautettiin asiakkaiden toiveesta iltavuoro. Linjan reittiin on tullut muutoksia Nokialla. Jatkossa ajetaan Pirkkalaistentien sijaan rautatieaseman kautta. Kokonaisuuteen sisältyy lisäksi Sastamalan alueella Stormin koulun oppilaille suunnattuja vuoroja. Nämä vuorot ajavat koulun kautta.

Linjan Huittinen-Eura-Rauma vuorotarjonta on aiemmin ollut yrittäjävetoista, mutta koronatilanteen takia liikennöinti on muodostunut kannattamattomaksi ja vuoroja on asteittain lakkautettu. Hankinnalla taataan asiakkaille vakaat yhteydet, joilla mahdollistetaan työssäkäyntiä, toisen asteen opiskelua ja asiointia. Rauman suunnasta muodostuu nyt myös suorat yhteydet Tampereelle ja vaihtoyhteys Helsingin suuntaan. Linjan reitti on vastaava kuin ennenkin. Huittisissa ajoreitti muuttuu siten, että linja-autoasemalle ajetaan valtatieltä Rauman suunnasta Huittistenkatua ja Hannulanpuistokatua pitkin. Aiemmin Huittisiin ajettiin Turuntien eritasoliittymän kautta.

Molempien yhteysvälien lipputuotteisiin tulee muutoksia. Autosta ostettujen kertalippujen hinnat alenevat kymmenen prosenttia. Matkustajien tulee huomioida, että Huittinen-Sastamala-Nokia-Tampere yhteysvälin säännölliseen matkustukseen tarkoitetut kausituotteet vaihtuvat. Nykyiseltä liikenteenharjoittajalta hankitun kausituotteen matkustusaika päättyy 31.12.2021, eikä kausituote käy enää maksuvälineenä 1.1.2022 alkaen. Muutos ei koske koululaisten tai toisen asteen opiskelijoiden kausituotteita.

Yhteysvälien aikataulut 1.1.2022 alkaen löytyvät Onnibus.com Oy:n www-sivuilta sekä Oy Matkahuolto Ab:n aikataulupalvelusta. Lipputuotteista saa lisätietoa liikenteenharjoittajalta.

Molempien yhteysvälin yhtäaikaisella hankkimisella haluttiin taata matkustajille koronatilanteesta riippumaton ja vakaa joukkoliikennetarjonta. Samoin tarjotaan sujuva matkaketju niille matkustajille, joiden matka ulottuu Huittisten yli jompaankumpaan suuntaan. Huittisista muodostuu hyvät yhteydet Tampereen ja Helsingin suuntiin. Bussilinjojen kilpailutuksesta vastasivat Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen ELY-keskukset. Liikenteen hankintakustannuksista vastaavat ELY-keskusten lisäksi Rauman, Huittisten ja Sastamalan kaupungit sekä Euran kunta.

Lisätietoja liikennöinnistä:

Satakunnan Liikenne Oy, liikennepäällikkö Petteri Hurskainen, p. 050 3879251, etunimi.sukunimi@kabus.fi 

Lisätietoja liikenteen hankinnasta:

Pirkanmaan ELY-keskus, joukkoliikenneasiantuntija Jukka-Pekka Vallius, p. 0295 021 324, info.liikenne.pirkanmaa@ely-keskus.fi

Varsinais-Suomen ELY-keskus, joukkoliikenteen projektipäällikkö Markus Kivelä, p. 0295 022 007, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Varsinais-Suomessa 21 800 työtöntä työnhakijaa kesäkuussa26.7.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 21 800 työtöntä työnhakijaa. Kesäkuun aikana työttömien määrä kasvaa yleensä reilusti toukokuuhun verrattuna ja tällä kertaa määrä kasvoi 2 200 hengellä. Vuotta aiemmasta työttömien määrä on vähentynyt 3 600 henkilöllä (14 %) eli hitaammin kuin koko maassa yleisesti (18%). Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä aleni 1 400 (53%) henkilöllä verrattuna vuodentakaiseen. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli kesäkuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,5 % eli 1,6 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Näin työttömien osuus työvoimasta oli pienempi kuin koko maassa (9,9 %). Kesäkuussa työttömiä oli reilusti vähemmän kuin vuotta aiemmin kaikissa Varsinais-Suomen seutukunnissa. Suurin ero vuotta aiempaan oli Salon seutukunnassa (15%) ja pienin Vakka-Suomessa (11%). Työttömyysaste oli korkein Turun seudulla (10,1 %) sekä Turun kaupungissa (13,1 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (6,2 %) sekä kunnis

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme