Liki 1000 nuorta ympäri maailmaa haki kansainväliselle tiedeleirille Helsinkiin ensi kesänä

Jaa
Suomessa järjestetään ensi kesäkuun toisella viikolla ensimmäinen kansainvälinen Millennium Youth Camp (MYCamp) -leiri yhteistyössä mm. Helsingin yliopiston kanssa. Tiedeleirille haki 995 nuorta kaikkialta maailmasta. Leiriläisten ohjelman yksi kohokohta on osallistuminen Millennium-palkintogaalaan.

Helsingissä järjestetään 6.-13.6.2010 ensimmäinen kansainvälinen Millennium Youth Camp (MYCamp) -leiri, joka on tarkoitettu 16-19-vuotiaille matematiikasta, luonnontieteistä, tietotekniikasta ja teknologiasta kiinnostuneille nuorille.

Leirille oli 995 hakijaa kaikista maanosista, 63 eri maasta. Hakemusten perusteella leirille valitaan 30 osallistujaa. Hakuaika päättyi marraskuun lopussa. Eniten hakijoita kiinnosti ilmastonmuutoksen tutkimus, johon tuli 226 hakemusta.

Monipuolinen ohjelma sisältää viikon ajan luentoja, työpajoja, vierailuja yrityksiin ja yliopistoille sekä mukavaa vapaata yhdessäoloa. Ohjelman peruspilarit ovat tiede, teknologia ja luonto. Leirin pääteemoina ovat ympäristötiede ja -teknologia (ilmastonmuutos (226 hakijaa), uusiutuvat luonnonvarat (106 hakijaa), uusiutuva energia (198 hakijaa) ja vesi (74 hakijaa)), tieto- ja viestintätekniikka ja digitalisoituminen (190 hakijaa) sekä sovellettu matematiikka (163 hakijaa). Helsingin yliopiston huippututkijat osallistuvat nuorten ohjaukseen.

Millennium Youth Camp leirin avaus on Kumpulan tiedekampuksella maanantaina 7. kesäkuuta 2010.

Leirin ohjelman yksi kohokohta on osallistuminen Millennium-palkintogaalaan.

Leirin järjestelyistä vastaavat valtakunnallinen LUMA-keskus, Tekniikan Akatemia, Opetusministeriö ja Kerhokeskus yhteistyössä Ulkoasiainministeriön, Opetushallituksen, Suomen Akatemian, yliopistojen (HY, TKK), Taloudellisen tiedotustoimiston, Teknologiateollisuus ry:n, BMOL ry:n, MAOL ry:n, Tekniikan museon ja yritysten (Kemira Oyj, Nokia Oyj, UPM ja Vaisala Oyj) kanssa.

Katso: http://www.technologyacademy.fi/welcome-to-finland.html

LUMA-keskus, http://www.helsinki.fi/luma/index.html , on Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan koordinoima sateenvarjo-organisaatio koulujen, yliopistojen ja elinkeinoelämän yhteistyölle. Tavoitteena on luonnontieteiden, matematiikan, tietotekniikan ja teknologian oppimisen, opiskelun ja opetuksen edistäminen.

Lisätiedot: Millennium Youth Camp-leirin ohjausryhmän puheenjohtaja, koordinaattori, LUMA-keskus, professori Maija Aksela, maija.aksela@helsinki.fi, puh. 050 514 1450

Ystävällisin terveisin

Minna Meriläinen, tiedottaja, (09) 191 51042

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme