Skills Finland ry

Linnan juhlat: Heta Ravolainen-Rinne kantaa euroopanmestarin suunnittelemaa kukkakorua

Jaa

Heta Ravolainen-Rinteellä on tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla yllään floristiikan euroopanmestarin Josefiina Kiveron suunnittelema ja valmistama näyttävä kukkakoru.

Kuva: Heli Vastamäki
Kuva: Heli Vastamäki

Josefiina Kivero käytti korun valmistamiseen noin neljä tuntia. Hän on käyttänyt korussa 21 erilaista kukkaa tai kasvinosaa, muun muassa perhoskämmekköjä, ruusupapuja, olkikukkia ja hiirenvirnaa. Korun viimeistelyyn on käytetty pieniä muttereita viittaamaan Ravolainen-Rinteen ralliharrastukseen. Lisäksi korussa on käsin värjättyä kotimaisesta lampaanvillasta valmistettua lankaa. Väreinä työssä on munakoison liilaa ja trendikästä keltaista sekä kultaa.

Ravolainen-Rinne on Mäntsälän kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja ammatillista koulutusta järjestävän Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudan yhtymähallituksen jäsen.

Josefiina Kivero suorittaa Keudassa floristimestarin erikoisammattitutkintoa. Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla nähtävä kukkakoru on opintojen viimeinen tutkinnon osa.

Josefiina Kivero voitti floristiikkalajissa kultaa nuorten euroopanmestaruuskilpailussa EuroSkillsissä, joka järjestettiin Budapestissa syyskuussa. Kolmipäiväisen kilpailun aikana kilpailijat valmistivat useita vaativia sidontatöitä.

Lisätietoja
Josefiina Kivero, josefiina.kivero@gmail.com, 044 535 9061
Viestintäpäällikkö Katja Katajamäki, katja.katajamaki@skillsfinland.fi, 040 7320691.

Kuvat

Kuva: Heli Vastamäki
Kuva: Heli Vastamäki
Lataa
Josefiina Kivero EuroSkills 2018 -kilpailussa. Kuva: Skills Finland / Nelli Paakkanen
Josefiina Kivero EuroSkills 2018 -kilpailussa. Kuva: Skills Finland / Nelli Paakkanen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Skills Finland ry
Simonkatu 12 B 24, 5. krs.
00100 HELSINKI

09 868 9680, skills@skillsfinland.fihttp://www.skillsfinland.fi/

Skills Finland ry yhteistyökumppaneineen valmentaa ja lähettää Suomen ammattitaitomaajoukkueen kansainvälisiin WorldSkills-, EuroSkills- ja Abilympics-kilpailuihin ja järjestää vuosittain kansalliset Taitaja-, TaitajaPLUS- ja Taitaja9-kilpailut. Skills Finland kehittää myös huippuosaajien valmennusjärjestelmää, kouluttaa kilpailuasiantuntijoita sekä tuottaa ammattitaitokilpailuihin liittyvää tutkimusta, tiedotusta ja julkaisuja. Yhdistyksen taustavoimia ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja ammatilliset oppilaitokset sekä keskeiset työmarkkina- ja opetusalan järjestöt.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Skills Finland ry

Mästare-tävlingen är ett samarbete mellan utbildningen och arbetslivet21.5.2019 17:09:15 EESTTiedote

Mästare, FM-tävlingarna i yrkesskicklighet är en viktig plattform för diskussion mellan yrkesutbildningen och företagen, och evenemanget ordnas också i nära samarbete med företagslivet. Uppgifterna som man planerat tillsammans, domararbetet samt rekryteringsmöjligheterna ger mycket både åt läraren och företaget, men särskilt gynnar de den unga människa som siktar in sig på arbetslivet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme