If Vakuutus

Liukastumiset aiheuttavat taas paljon tapaturmia – pitkä, jäinen talvi on erityisen hankala vanhuksille

Jaa

Liukkaat kelit ovat puhuttaneet tänä talvena erityisen paljon. Ifin tapaturmatilastoissa liukastumiset korostuvat vuosittain tammi-maaliskuussa, tänä talvena liukastumisia sattui aiempaa enemmän jo loppuvuoden aikana.

Henkilö ulkoiluttaa koiraa kadulla
Henkilö ulkoiluttaa koiraa kadulla

Tapaturmia sattuu Ifin tilastojen mukaan aina eniten alkuvuonna. Pääsyynä tähän on juuri liukastumiset eikä tämän vuoden alku ole ollut poikkeus.

Liukastumiset korostuvat tapaturmissa vanhemmissa ikäryhmissä. Tähän on kaksi selvää syytä: nuoremmat selviävät liukastumisesta useammin ilman vammoja ja vanhemmiten tasapaino heikkenee.

- Kodin perusaskareissakin voi sattua vahinkoja, esimerkiksi maton kulma tai huimaus voivat aiheuttaa kaatumisen. Vammat voivat olla vakavampia ja kuntoutuminen usein kestää iäkkäämmillä pidempään, kertoo Ifin henkilövakuutusten korvausasiantuntija Anne Koivisto.

Kuluvan vuoden tammi-helmikuussa liukastumisista johtuvia tapaturmia on Ifin tilastojen mukaan korvattu aiempien vuosien tapaan. Aiempiin talviin verrattuna ”liukastumiskausi” alkoi tänä talvena kuitenkin totuttua aiemmin eli jo marras-joulukuussa.

- Maaliskuu on monena vuonna ollut liukastumistapaturmien osalta kiireisin kuukausi. Talvi jatkuu edelleen ja etelässäkin on yöpakkasten jälkeen vielä aamuisin liukasta, sanoo Koivisto.

Moni ikäihminen ei uskalla lähteä ulos yksin

If on tänä vuonna aloittanut kummiyhteistyön Gubbe-vanhuspalvelun kanssa. Gubbe pyrkii auttamaan ikäihmisiä elämään aktiivisempaa elämää.

Gubben myyntijohtaja Carolina Koivisto kertoo, että pitkä talvi ja liukkaat kelit ovat huolettaneet myös heidän asiakkaitaan.

”Moni ikäihminen on kertonut, ettei ole uskaltanut lähteä yksin ulos jäisille kaduille. Gubbet ovat olleet tässä heille suurena apuna. Ulkoilu on onnistunut turvallisesti yhdessä tai osan kanssa on jumppailtu sisätiloissa, jotta fyysinen kunto pysyy hyvänä, vaikkei ulos uskaltautuisi.”

Kolme vinkkiä liikkumiseen jäisillä keleillä:

  1. Nastat alle – Hanki joko nastalliset talvikengät tai kenkiin laitettavat liukuesteet. Niitä saat esimerkiksi If Turvakaupasta.
  2. Panosta talvikenkiin – Jos nastat puuttuvat, on turvallisissa talvikengissä pehmeä pohjamateriaali, voimakkaasti kuvioitu pohja ja matala, leveä kanta.
  3. Älä kiirehdi - Varaa liukkaalla säällä normaalia enemmän aikaa liikkumiseen ja pidä katse tiessä kännykän sijaan.

Lisätietoja: 

Liukastuminen ja tapaturmavakuutus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Henkilö ulkoiluttaa koiraa kadulla
Henkilö ulkoiluttaa koiraa kadulla
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

If Vakuutus
If Vakuutus
Keilasatama 2
02150 Espoo

010 191 515http://www.if.fi

 If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiseteläimetkoditautot ja paljon muuta. Me hoidamme vakuutusasiat mutkattomasti, helposti ja hetkessä. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 700 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta If Vakuutus

Millainen on hyvä kotilatauspiste ja uskaltaako kesämökillä ladata? Näin lataat sähköautosi turvallisesti12.7.2022 07:00:00 EEST | Tiedote

Sähköautojen yleistyessä myös latauspisteiden tarve kasvaa. Yhä useamman taloyhtiön ja omakotitalon pihassa komeilee oma latauspiste. Reissussa lataaminen hoituu yleisillä latauspaikoilla, mutta myös kaverin mökillä tilapäinen lataaminen voi onnistua, kunhan sähköverkko ja pistokkeet ovat hyvässä kunnossa. Tärkeimmät turvallisen lataamisen säännöt pätevät latasit sähköautoasi missä tahansa.

If tutki: Heinäkuinen lauantai on matkapuhelimelle kohtalokas – pidä huolta puhelimesta kesäfestareilla4.7.2022 07:00:00 EEST | Tiedote

Heinäkuussa matkapuhelimia särkyy ja varastetaan selvästi muita kuukausia enemmän. Parin viime vuoden aikana varkausvahinkoja on tapahtunut alle puolet aiempiin vuosiin verrattuna, mutta alkuvuonna varkaudet ovat jälleen lisääntyneet. Isojen festivaalien ja muiden yleisötapahtumien palatessa rytinällä kesäkalentereihin on syytä olla puhelimen kanssa tarkkana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme