Oulun yliopisto

Lomautetuille ja työttömille maksuttomia opintoja vuoden 2021 loppuun asti Oulun avoimessa yliopistossa

Jaa

Oulun yliopisto on päättänyt jatkaa hyvin alkanutta kokeilua ja tarjoaa maksuttomasti avoimen yliopiston opintoja lomautetuille ja työttömille vuoden 2021 loppuun asti.

Koronan vaikutukset ja epävarmuus työelämässä näkyvät yhä, joten oman osaamisen vahvistamista halutaan edelleen tukea Oulun yliopistossa. Lomautetuille ja työttömille avoimen yliopiston järjestämät opinnot ovat olleet maksuttomia vuoden 2021 alusta lähtien.

Alla esimerkkejä syyslukukaudella käynnistyvistä maksuttomista opinnoista, joihin ilmoittautuminen alkaa elokuussa 2021. Lisää kursseja löytyy Oulun yliopiston jatkuvan oppimisen JOY-verkkopalvelusta.

  • Kasvatustiede, perusopinnot
  • Psykologia, perusopinnot
  • Digitaaliset ihmistieteet
  • Managing Multinationals
  • Fennoskandian luonnonmaantiede
  • Basics in eHealth

Kaikille maksuttomien opintojen tarjonta kasvanut – samoin avoimen väylän merkitys

Lisäksi kaikille taustasta ja iästä riippumatta tarjottavien maksuttomien kurssien määrä on kasvanut huomattavasti. Nämä opinnot löytyvät ”maksuttomia koulutuksia” -teemalla helposti JOY-verkkopalvelusta.

Oulun avoimessa yliopistossa on myös avoimia väyliä, eli opintoja, joiden perusteella on mahdollista hakea varsinaiseksi tutkinto-opiskelijaksi Oulun yliopistoon. Avoimen väylän kautta tarjolla olevien opiskelupaikkojen määrä on kasvanut, ja kevään 2021 yhteishaussa niitä oli lähes 250 eri aloilla kuten tietojenkäsittelytieteessä tai ympäristötekniikassa. Lisätietoa maksuttomista ja muista väyläopinnoista.

Yhteyshenkilöt

Oulun yliopisto:
avoimen yliopiston suunnittelija Diana Yletyinen, diana.yletyinen@oulu.fi, puh. 029448 3677
viestintäasiantuntija Kaisu Koivumäki, kaisu.koivumaki@oulu.fi, puh. 0504344261

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Matalampi hemoglobiini onkin hyödyksi terveydelle? Suojaa mahdollisesti lihavuudelta ja metaboliselta oireyhtymältä14.7.2021 21:53:42 EEST | Tiedote

Oulun yliopiston tuore tutkimus kumoaa luulon, jonka mukaan korkeat hemoglobiinitasot olisivat terveyden kannalta aina tavoiteltavia. Kahteen laajaan kohorttiaineistoon ja kokeellisiin töihin perustuva tutkimus osoitti matalampien hemoglobiiniarvojen mahdollisesti suojaavan sekä lihavuutta että metabolista oireyhtymää vastaan. Ilmiön taustalla on elimistön vaste, joka käynnistyy vähähappisissa olosuhteissa ja jota esimerkiksi kestävyysurheilijat hyödyntävät korkeanpaikanharjoittelussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme