Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Lumityöt jatkuvat Helsingissä, tähän mennessä vastaanotettu 30 000 lumikuormaa

Jaa

Lumityöt jatkuvat Helsingissä kiivaana. Tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä tulevat pää- ja joukkoliikennekadut on aurattu, asuinkatuja on edelleen paljon kesken. Lumenputsausta tehdään nyt kaikilla kaduilla. Tähän mennessä kaupungin lumenvastaanottopaikoille on tuotu noin 30 000 kuormaa lunta, mikä on jo yli puolet normaalien lumitalvien määrästä.

Lumitöitä tammikuussa 2021. Kuva: Helsingin kaupunki / Aki Rask
Lumitöitä tammikuussa 2021. Kuva: Helsingin kaupunki / Aki Rask

Torstain lumipyryn aikana aurauskalusto joutui keskittymään jälleen pääkatujen ja joukkoliikennekatujen auraukseen. Sateen tauottua kalusto jatkaa kaikilla kaduilla puhdistusta lumesta ja lumenajoa niiltä.

Tehostetun talvihoidon piirissä olevat kävely- ja pyörätiet ovat tilanteen huomioon ottaen hyvässä kunnossa.

Tällä hetkellä kaupunki siirtää noin 200 autoa päivässä kunnossapidon takia.

Kaupunki on aloittanut myös siirtokehotuskylteillä ilmoitetut katujen siivoukset. Asukkaiden on nyt hyvä seurata aktiivisesti ajoneuvojen siirtokehotuksia ja siirtää autonsa, jotta auraaminen onnistuu. Siirtokehotuksia voi seurata myös verkossa tai ne voi tilata tekstiviesteinä osoitteesta http://www.puhdistussuunnitelmat.fi/helsinki/

Tilapäisiä lumenvarastointipaikkoja otetaan käyttöön

Helsingin kaupungin lumenvastaanottopaikoille on toimitettu tähän mennessä noin 30 000 kuormaa lunta. Määrä on jo yli puolet niin sanottujen normaalien talvien lumikuormien määrästä. Tuolloin lumenvastaanottopaikoilla otetaan vastaan noin 50 000 kuormaa. Selvitäkseen lumiurakasta Helsingin kaupunki joutuu ottamaan käyttöön myös tilapäisiä lumenvälivarastointipaikkoja.

Tilapäisiä lumen välivarastointipaikoiksi sopivia tyhjiä alueita ja aukioita on noin 15 eri puolilla Helsinkiä. Välivarastointipaikoille ohjataan vain kaupungin urakoitsijoiden lumikuormia, ja lumikuormat siirretään paikoilta myöhemmin pois.

Tilapäisiä lumenvarastointipaikkoja on käytössä tällä hetkellä kahdeksan: Haagan eritasoliittymä, Herttoniemi Fastholman tien lähellä, Kartanonkaari, Knutersintie, Paavo Nurmen aukio, Pukinmäenkaari, Tikkurikuja ja Vauhtitie.

“Herttoniemen varastointipaikalle kuorma-autot joutuvat valitettavasti ajamaan asuinalueen kautta. Kaupunki on pyytänyt urakoitsijaa kiinnittämään erityistä huomiota tämän reitin auraukseen. Lisäksi Majavatielle on tarkoitus tehdä ensi kesänä muutostöitä, jotka lisäävät liikenneturvallisuutta alueella”, toteaa yksikön päällikkö Pekka Isoniemi.

Kiinteistöiltä ajetut lumikuormat tulee edelleen ajaa vakinaisille valvotuille lumenvastaanottopaikoille.

Joillekin tilapäisille lumenvarastointipaikoille kaupunki on hakemassa toimenpidelupia. Jos luvat saadaan käsiteltyä, lumi saattaa jäädä paikoilleen kevääseen saakka. Tuolloin paikka käydään huolellisesti siivoamassa keväällä.

Palautteiden käsittelyssä ruuhkaa

Katujen ja muiden väylien talvikunnossapidosta voit jättää palautetta Helsingin kaupungin verkkosivujen kautta (hel.fi/palaute). Runsas lumentulo on ruuhkauttanut tällä hetkellä kaupunkiympäristön asiakaspalvelun. Asukkailta pyydetään kärsivällisyyttä, sillä kaikki kadut puhdistetaan työsuunnitelman ja sään mukaan mahdollisimman pian.

Lisätietoja katujen talvikunnossapidosta: hel.fi/lumi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaupunkiympäristön toimiala
Yksikön päällikkö Pekka Isoniemi
puh. 09 310 38414

Tiimipäällikkö Tarja Myller
puh. 09 310 38538

Projektinjohtaja Tuomas Lautaniemi
puh. 09 310 39463

Kävely- ja pyöräteiden talvihoito:
projektipäällikkö Antti Takkunen
puh. 09 310 26554
etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Lumitöitä tammikuussa 2021. Kuva: Helsingin kaupunki / Aki Rask
Lumitöitä tammikuussa 2021. Kuva: Helsingin kaupunki / Aki Rask
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 4.3.20214.3.2021 18:15:49 EETTiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 4.3.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 18.3.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

The winner of the international idea competition for Lentoasemanpuisto in Malmi is Crossing Horizons4.3.2021 11:28:08 EETPress release

‘Crossing Horizons’ by Maanlumo Landscape Architecture and Collaboratorio Oy has been chosen as the winner of the international idea competition for Lentoasemanpuisto in Malmi. The jury was unanimous on the winner and praised the entry for successfully linking the park to its environment. Second place was taken by the entry ‘Runway Meadows’ from Arkkitehtuuri- ja maisemasuunnittelu NYMAN & RISTIMÄKI Oy / Johanna Ristimäki & Landscape Architect Sarianna Salminen / Sarianna Salminen, while third place was taken by the entry ‘ALULA’ by LOCI maisema-arkkitehdit Oy.

Malmin Lentoasemanpuiston kansainvälisen ideakilpailun voittaja on Crossing Horizons4.3.2021 11:19:40 EETTiedote

Lentoasemanpuiston kansainvälisen ideakilpailun voittajaksi on valittu ehdotus ”Crossing Horizons”, jonka tekijöiksi paljastuivat maisema-arkkitehtitoimisto Maanlumo Oy ja Collaboratorio Oy. Tuomaristo oli voittajasta yksimielinen ja esitti kiitosta puiston onnistuneesta kytkeytymisestä ympäristöönsä. Toiselle sijalle sijoittui ehdotus “Runway Meadows”, jonka tekijöinä olivat Arkkitehtuuri- ja maisemasuunnittelu NYMAN & RISTIMÄKI Oy / Johanna Ristimäki & Landscape Architect Sarianna Salminen / Sarianna Salminen. Kolmannen palkinnon sai LOCI maisema-arkkitehdit Oy ehdotuksellaan ALULA.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme