Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Lumoava leffapiha saapuu Helsingin kaupunginmuseoon

Jaa

Tervetuloa kesän kauneimpaan ulkoilmaleffateatteriin! Lämpimät kesäillat huipentuvat elokuussa tunnelmallisiin leffanäytöksiin kaupunginmuseon ihanalla Falkmanin pihalla. Leffapihan elokuvatarjontaa yhdistää Helsinki.

Komisario Palmun erehdys. Kuva: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.
Komisario Palmun erehdys. Kuva: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.

16.8. klo 21.30 SF-paraati (1940, ohj. Yrjö Norta), S

Suomalaisten elokuvien tähtikaksikko, Tauno Palo ja Ansa Ikonen, loistaa SF-Paraatin (1940) pääosissa. Yrjö Nortan ohjaama musiikkielokuva kertoo taksinkuljettajan ja turistioppaan rakkaustarinan. Tarinaa siivittävät Georg Malmsténin säveltämät laulut.

17.8. klo 21.30 Tulipunainen kyyhkynen (1961, ohj. Matti Kassila), K16/K15

Tauno Palo näytteli viimeisen elokuvaroolinsa tohtori Olavi Aitamaana Matti Kassilan ohjaamassa elokuvassa Tulipunainen kyyhkynen (1961). Tohtori päätyy todistamaan vaimonsa uskottomuutta, mikä käynnistää tapahtumien kulun ja tohtorin matkan kohti epätoivoa.

23.8. klo 21.30 Mies, joka ei osannut sanoa ei (1975, ohj. Risto Jarva), 7

Mies, joka ei osannut sanoa ei (1975) on Risto Jarvan ohjaama komedia helsinkiläisestä purku-uhan alla olevasta Kivimäen puutaloalueesta. Amerikassa 15 vuotta asunut pastori Aimo Niemi (Antti Litja) muuttaa takaisin lapsuutensa maisemiin, jossa pian hän neuvoillaan saa niin omat kuin kyläläistenkin asiat sotkuun.

24.8. klo 21.30 Yleisön valinta: Komisario Palmun erehdys (1960, ohj. Matti Kassila), 7

Komisario Palmun erehdys (1960) on ensimmäinen Komisario Palmu -elokuva ja aloittaa Matti Kassilan ohjaamien Palmu-elokuvien sarjan. Joel Rinteen esittämänä Komisario Palmu apunaan kaksi etsivää (Matti Ranin ja Leo Jokela) ryhtyvät selvittämään Bruno Rygseckin kuolemaa. Murha vaikuttaa onnettomuudelta, mutta komisario Palmu ei usko onnettomuuteen, vaan alkaa selvittää murhaa.

Liput ovat myynnissä Tiketissä. Tiketin lisäksi lippuja näytöksiin myydään myös ovelta, jos lippuja on vielä jäljellä. Liput ovat numeroimattomia, joten näytöksiin kannattaa saapua ajoissa.

Elokuvat esitetään filmiltä, minkä takia kelojenvaihdon yhteydessä näytöksissä pidetään lyhyt tauko. Käynti Katariinankatu 3:n porttikongista. Ovet aukeavat kello 20.30, ja elokuvat alkavat kello 21.30.

Anniskelusta vastaa Valkoisen salin baari. Liput 10 euroa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Iisa Aaltonen, tapahtumatuottaja, Helsingin kaupunginmuseo
040 508 3025, iisa.aaltonen@hel.fi

Anna Vihanta, viestintäsuunnittelija, viestintä ja markkinointi / kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
040 509 3408, anna.vihanta@hel.fi

Kuvat

Komisario Palmun erehdys. Kuva: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.
Komisario Palmun erehdys. Kuva: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.
Lataa
SF-paraati. Kuva: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.
SF-paraati. Kuva: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.
Lataa
Tulipunainen kyyhkynen. Kuva: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.
Tulipunainen kyyhkynen. Kuva: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.
Lataa
Mies, joka ei osannut sanoa ei. Kuva: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.
Mies, joka ei osannut sanoa ei. Kuva: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.
Lataa
Tunnelmallinen Falkmanin sisäpiha. Kuva: Maija Astikainen.
Tunnelmallinen Falkmanin sisäpiha. Kuva: Maija Astikainen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/
Helsingin kaupunginmuseo

Helsingin kaupunginmuseo on maailman ainoa museo, jonka aiheena on Helsinki. Keskiössä ovat kaupunkilaisten omakohtaiset kokemukset ja tavallinen arki, jota museon esineet ja valokuvat heijastavat. Kiss-kiss-karkkipaperi, natiseva heteka ja valokuva kotilähiön pihalta ovat museossa kallisarvoisia aarteita.

Helsingin kaupunginmuseo sijaitsee Senaatintorin kulmalla kaupungin vanhimmissa kortteleissa ja sinne on aina vapaa pääsy. Vuonna 2017 museo valittiin sekä Suomen Vuoden museoksi että Museums + Heritage Awards -palkintojen kansainvälisen sarjan voittajaksi. Kaupunginmuseossa jokaisella on mahdollisuus rakastua Helsinkiin.

Kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluu myös neljä muuta helsinkiläistä museota – Hakasalmen huvilaRuiskumestarin taloTyöväenasuntomuseo ja Ratikkamuseo. Museon kokoelmissa on noin miljoona valokuvaa ja 450 000 esinettä, ja se vaalii myös kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia ja ympäristöjä sekä toimii Keski-Uudenmaan maakuntamuseona.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kallion kirjaston pyörälähetti toimittaa kuntoiluvälineitä kotiovelle 8.7. alkaen6.7.2020 11:30:00 EESTTiedote

Helsingin kaupunginkirjasto toteuttaa kesäkampanjan, jossa pyörälähetti toimittaa kirjastosta lainattuja kuntoiluvälineitä kotiin riskiryhmiin kuuluville. Lainattavana on askelmittareita käsipainoja, nilkkapainoja, kävelysauvoja, punnerruskahvoja, pilatespalloja, tasapainotyynyjä, vastuskuminauhoja ja venyttelynauhoja. Pyörälähetti-palvelu on tarjolla 8.7.–28.8. välisen ajan.

A bike messenger from Kallio Library will be making exercise equipment home deliveries starting from 8 July6.7.2020 11:28:00 EESTPress release

Helsinki City Library is implementing a summer campaign, in which a bike messenger will be delivering exercise equipment borrowed from the library home to people at highest risk from coronavirus. Customers may borrow pedometers, dumbbells, ankle weights, walking poles, press-up handles, pilates balls, balance pads, and exercise and resistance bands. The bike messenger service is available 8 July–28 August.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme