Helsingin yliopistoHelsingin yliopisto

LunchBunch – Kuinka kouluruokailu selättää ilmastokriisin? Kutsu medialle pe 31.1. klo 9-11 Tiedekulma

Jaa

Ruusuvuoren koulu, Helsinki Think Company ja Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus etsivät vastausta yhdessä asiantuntijajoukon kanssa.

Nuorten ja lasten ilmastohuolesta uutisoidaan jatkuvasti. Huoli on aiheellista ja todellista. Ahdistuksen lääkkeeksi tarjottavat ohjeet korostavat usein yksilövalintoja, joista monet ovat nuorten elämänpiirin ulkopuolella.

Tammikuun lopussa ryhdytään tuumasta toimeen. 29.1.-31.1.2020 Think Companyn tiloissa Helsingin yliopiston Tiedekulmassa Ruusiksen aktiivioppilaat ja kestävän ruuantuotannon asiantuntijat kokoontuvat kolmipäiväiseen hackathoniin. Tehtävänä on luoda ratkaisuja, joiden avulla kestävä ruokakulttuuri jalkautetaan koulumaailmaan.

Perjantaina 31.1.2020 klo 9-11 kaikilla halukkailla on mahdollisuus tulla katsomaan, millaisia ratkaisuja hackathon on tuottanut ilmastolle ja ihmisille paremman kouluruokailun luomiseksi.

Omia valintoja tehdessä törmää myös jatkuvasti jäykkiin rakenteisiin, jotka tekevät kestävistä valinnoista hankalia, joskus mahdottomiakin. Miten motivoida nuoria vaikuttamaan muureihin, johon he törmäävät arjessaan päivittäin? Miten koulut voisivat olla ilmastokriisin torjunnan etujoukkoja?

Yksi lähtöaskel voisi olla kestävä kouluruokailu.

Kouluruokailu ei ole marginaalia, se kuohuttaa tunteita ja mielipiteitä. Suomessa tarjotaan noin 900 000 kouluateriaa päivittäin. Tarjotulla ruualla ja sen ympärille rakentuvalla kulttuurilla on väliä kestävän elämäntavan rakentamisessa.

Aikuisten oletukset jarruttavat nuorten oman äänen kuulumista. Lienee totta, että jotkut nuoret ja vanhemmat ryhtyvät äänekkääseen taistoon "pupunruokaa" vastaan. Mutta on myös paljon ihmisiä, jotka ymmärtävät, että maapallo on tärkeämpi kuin lihapulla. Voisimmeko vahvistaa hyviä valintoja, kasvattaa ajattelevien ihmisten laumaa ja jättää huudot pienemmälle huomiolle?

Missä: Think Company Tiedekulma Helsingin yliopisto (Yliopistonkatu 4 00100 Helsinki)

Ilmoittautumiset: sanni.virtanen@eduvantaa.fi

Yhteistyötahot:

Vantaan kaupunki, Vantti, Palmia, Unicafe, Amica, Avoin ry, WWF, Otto. A. Malm. Lahjoitusrahasto, Suomen ympäristöopisto Sykli

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Luonnontieteellinen keskusmuseo LUOMUS on Helsingin yliopiston erillislaitos, joka säilyttää ja ylläpitää luonnontieteellisiä kansalliskokoelmia sekä harjoittaa niihin liittyvää tutkimusta.

Laajat kokoelmat koostuvat eläin-, kasvi-, sieni-, kivi- ja fossiilinäytteistä. Elävät kasvikokoelmat sijaitsevat kahdessa kasvitieteellisessä puutarhassa ja ajoituslaboratorio Kumpulan tiedekampuksella. 

Luomuksen kokoelmiin pääsee tutustumaan kolmessa yleisökohteessa Helsingissä: Luonnontieteellisessä museossa sekä Kaisaniemen ja Kumpulan kasvitieteellisissä puutarhoissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme