Aulis Lundell Oy

Lundell X Mod edustaa joustavaa moduulirakentamista Naantalissa

Jaa

Pyörre-talon toimittaja on jälleen Asuntomessuilla: teräksisten rakennustuotteiden valmistaja Aulis Lundell Oy tuo Naantaliin teräsrunkoisen Lundell X MOD moduulin. Aidosti siirreltävä ja muunneltava moduuli tukee kiertotalouden ja vähähiilisen rakentamisen tavoitteita.

Tehtaassa Lohjalla valmistettu Modivilla on monikäyttöinen moduuliyksikkö, joka on suunniteltu soveltumaan paitsi viihtyisäksi väliaikaistilaksi myös moduulirakenteisen omakotitalon yhdeksi tilaelementiksi.

- Moduulirakentaminen on erottamaton osa tulevaisuuden asuinrakentamista. Viemme moduulikonseptimme toistamiseen asuntomessuille suuren yleisön eteen, sillä haluamme lisätä tietoisuutta moduulirakentamisen nopeudesta, kustannustehokkuudesta ja joustavuudesta, kertoo Aulis Lundell Oy:n hallituksen puheenjohtaja Leena Lundell.

Naantalissa Lundell X MODissa on esillä kuvataiteilija Johanna Oraksen taideinstallaatio Helmi ”La Perla”. Asuntomessujen jälkeen Modivilla jatkaa matkaansa yhtenä palana rekan kyydissä seuraavaan käyttötarkoitukseen, joka voi olla esimerkiksi vapaa-ajan asunnon vierashuone.

TILARATKAISUT JA TAIDESISUSTUS MODIVILLAN YTIMESSÄ

Naantalissa Lundell X MODissa esitellään funktionaaliset Liune-tilaratkaisut yhdessä Oraksen luoman Kallary Design -taidesisustuksen kanssa. Kokonaiseen 29,75 neliömetriin on sijoitettu tilava olohuone, keittiö, makuuhuone ja SPA.

Skandinaavista renessanssia edustava sisustustyyli lanseerattiin kiertotalouden emotalo Pyörteessä Lohjan Asuntomessuilla, jolloin kohde pokkasi sekä Paras Talo - että Paras Sisustus -palkinnot että ensimmäisen Vihreä Teko -kunniamaininnan.

- Moduulirakentaminen yhdistetään yhä väliaikaisratkaisuihin ja riisuttuun estetiikkaan. Lundell X MODin tavoite on tarjota päinvastainen WOW-elämys. Fiksulla tilasuunnittelulla ja rohkealla sisustuksella on mahdollista toteuttaa todella viihtyisiä tiloja erilaisiin käyttötarkoituksiin, Lundell kommentoi.

MODUULIRAKENTAMINEN TUKEE KIERTOTALOUDEN PERIAATTEITA

Aulis Lundell Oy hakee läpimurtoa hitaasti kehittyvillä moduulirakentamisen markkinoilla teräsrungolla, joka painaa yli kolmasosan vähemmän kuin vastaava puurunkoinen moduuli. Elinkaarensa lopussa moduulin teräsrungosta 100 prosenttia on kierrätyskelpoista tai uusiokäytettävissä.

- Markkinoilla halutaan enemmän kiertotalouskelpoisia tuotteita ja lainsäädäntökin kehittyy siihen suuntaan. Panostamme voimakkaasti kevytrakennejärjestelmiin, josta uusin on moduuliratkaisut. Ne ovat meidän vastauksemme kestävämmän ja tarkoituksenmukaisemman rakentamisen tulevaisuuden puolesta, Lundell painottaa.

Tehtaassa valmistetut teräsrunkoiset asunto-, koulu-, sairaala- tai toimistomoduulit ovat helppo ja turvallinen tapa rakentaa nopeasti. Aidosti siirrettävät tilat ja kodit sopeutuvat sekä ihmisten että rakennusmääräysten tarpeiden muutoksiin.

- Moduulirakentaminen on täydellinen ratkaisu erityisesti silloin, kun tilantarvetta tai rakennuksen käyttötarvetta ei voida täysin arvioida pidemmällä aikavälillä. Lyhyt ja hallittu rakennusaika pienentää riskejä ja kiinteistöön investoitava pääoma tuottaa nopeammin ja yli 100 vuoden elinkaari tukee siirrettävyyttä sekä kestävää rakentamista, Lundell perustelee.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aulis Lundell Oy
Aulis Lundell Oy
Tarrankuja 2
08500 Lohja

0207 341400https://www.aulislundell.fi/

Aulis Lundell Oy on erikoistunut rullamuovausteknologialla valmistettavien teräsprofiilien valmistamiseen, kevytrakennejärjestelmien kehittämiseen ja markkinointiin sekä jatkojalostettujen tuotteiden kuten elementtien valmistukseen. Yhtiömme on suomalainen perheyritys, olemme toimittaneet rakennusteollisuudelle Lundell-Profile -tuotteita jo vuodesta 1980.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aulis Lundell Oy

Aulis Lundell på Nordbygg-mässan - Detta stålstommade hus visade möjligheterna med att bygga klimatsmart24.4.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Att bygga klimatsmart är sällan förekommande trots att byggbranschen är den i särklass största klimatboven, med avsevärda utsläpp både vid tillverkning och användning av byggmaterial. Stål är ett material vars egenskaper många inte känner till, som t.ex. dess måttnogrannhet, formbarhet och 100:iga återvinnbarhet. Huset Pyörre (sv. Virveln) visade helt konkret hur mycket av materialet i ett enbostadshus kan vara återvinnbart, återvunnet och förnyelsebart.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme