Luonnontiedettä lapsille Kumpulassa ja Tiedekulmassa toukokuussa

Jaa
Lapsiperheet ovat tervetulleita viettämään toiminnallista Jippo-päivää lauantaina 5.5.2012 kello 12-15 Helsingissä Kumpulan tiedekampuksella. Etukäteisilmoittautuminen lapsiperheille päättyy 1.5.: http://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/33709.

Päivä alkaa jännittävällä tiedeshow-ohjelmalla. Sen jälkeen lapset pääsevät kiertämään oppaiden johdolla Jippo-tiedepolkua, jonka varrella tutkitaan luonnontieteiden, matematiikan ja tietojenkäsittelyn kiehtovia ihmeitä. Yhdessä tutkitaan esimerkiksi, miten liikunta vaikuttaa mitattuun sykkeeseen, miten pysyä tasapainossa ja milloin tasapaino pettää. Tarjolla on myös päättelytehtäviä ja vaikkapa vaahtokarkkeja ja ryhmädynamiikkaa eli tietojenkäsittelytieteen perusteita uudesta vinkkelistä.


Tapahtuma Helsingin yliopistossa on osallistujille maksuton. Paikka: Physicum-talo, Gustaf Hällströmin katu 2, Kumpulan tiedekampus, Helsinki.

* * *
Jippo-tiedepäivän jälkeen lapsiperheille on tarjolla ohjelmaa Tiedekulmassa Helsingissä maanantaista 7.5. perjantaihin 11.5. teemalla Maan ja taivaan välillä, tiedeseikkailuja lapsille.

Jokaisena päivänä kello 12-20 on luvassa erilaista ohjelmaa: maanantaina tietojenkäsittelyä pelejä tehden, tiistaina fysiikkaa itse rakentaen ja kokeillen, keskiviikkona matematiikkaa summamutikassa. Torstaina tutkitaan yhdessä kemiaa ja perjantaina Itämeren biologiaa ja maantiedettä omaa kaupunkia suunnitellen. Ohjelma: http://www.luma.fi/tapahtumat/1139/tuo-luokkasi-mukaan-jippo-viikolle


Tiedekulmaan on vapaa pääsy.

Paikka: Helsingin yliopiston Tiedekulma, Aleksanterinkatu 7, Helsinki


Tilaisuudet järjestää valtakunnallinen LUMA-keskus (http://www.helsinki.fi/luma/ ), joka on Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan koordinoima sateenvarjo-organisaatio koulujen, yliopistojen ja elinkeinoelämän yhteistyölle. Se edistää luonnontieteiden, matematiikan, tietotekniikan ja teknologian opetusta ja oppimista sekä lasten ja nuorten luonnontieteiden harrastamista.

Lisätietoja tapahtumista saa sähköpostitse (luma-keskus@helsinki.fi) tai
puhelimitse (050 318 5149 / Lauri Vihma).

Ystävällisin terveisin

Minna Meriläinen-Tenhu, tiedottaja, puhelin (09) 191 51042

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme