Mellakka Helsinki

Lux Helsinki avaa valoteoksia ensimmäistä kertaa myös aamuksi

Jaa

Helsinki Travel Award -palkittu festivaali valaisee Helsingissä 6.–10.1.2018.

Kuva: Lauri Rotko
Kuva: Lauri Rotko

Helsingin Matkailusäätiö palkitsi eilen Lux Helsingin Helsinki Travel Award -tunnustuksella, joka myönnetään vuosittain Helsingin matkailun kehitykseen, maineeseen ja asiakastyytyväisyyteen positiivisesti vaikuttaneille alan toimijoille ja teoille. Matkailusäätiö ylisti festivaalia perusteluissaan sen kekseliäästä taiteellisesta toteutuksesta: ”Tammikuinen Helsingin kaduille, toreille ja tiloihin jalkautuva valofestivaali Lux on yli puolen miljoonan kävijämäärällään ja kekseliäällä taiteellisella toteutuksellaan huikea kaamoksen valaisija, talvisen kaupungin elävöittäjä. Festivaali ilahduttaa ja tarjoaa elämyksiä kattavasti sekä pääkaupunkiseudun asukkaille että koti- ja ulkomaisille matkailijoille.”

”Helsinki Travel Award -tunnustus on kymmenenvuotiaalle Lux Helsingille merkittävä. Pyrimme vuosi vuodelta tekemään Lux Helsingistä paremman festivaalin niin kaupunkilaisille kuin vierailijoillekin. Olemme saaneet paljon toiveita festivaalin pidentämisestä. Tämän vuoksi käytämme palkintosumman avaamalla osan reitistä yhtenä aamuna kaupunkilaisten iloksi”, Helsingin kaupunkimarkkinoinnin yksikön päällikkö Saila Machere kertoo.

Lux Helsinki herättää kaupunkitilan henkiin valoteosten kautta

Rakennetun ympäristön ja valon suhde on aina ollut festivaalin ytimessä, ja ensi vuoden ohjelmassa se kristallisoituu Janne Aholan teoksessa Ajan rooli. Teoksen lähtökohtana on Arkkitehtuurimuseon rakennuksen yli 100-vuotinen historia ja ajan myötä muuttunut käyttötarkoitus. Teoksen musiikista ja äänisuunnittelusta vastaa Aki Päivärinne.

Ahola hyödyntää teoksessaan tuoretta, arkkitehtuuriteemaan erityisen hyvin sopivaa videomäppäystekniikkaa. Projection mapping eli videomäppäys on valon ja arkkitehtuurin leikkiä: se on visuaalisen esityksen tapa, jolla projisointipinnaksi muutetulle kohteelle luodaan oma persoonallisuus. Luovuuden kipinän matkaa kuvaava Ajan rooli pyrkiikin rikkomaan perspektiivin fyysisiä rajoja.

6.–10.1.2018 järjestettävä Lux Helsinki on järjestyksessään jo kymmenes, ja valotapahtumien perinne sekä niihin liittyvä osaaminen elääkin Helsingissä vahvana. Viime vuosien aikana valoon keskittyvien tapahtumien suosio on kasvanut merkittävästi. Valo on ilmaisun muotona kaikkia puhutteleva ja ajaton: se on vahva, alkukantainen voima, joka on kotonaan myös nykypäivän huipputeknologiassa ja start up -kulttuurissa.

”Lux Helsinki on vakiinnuttanut paikkansa yhdeksi kaupunkilaisten odotetuimmista talviperinteistä, joka tuo kaikenikäiset ihmiset yhteen ja nauttimaan taiteesta säällä kuin säällä. Se on yllättävä, elämyksellinen ja toimiva festivaali, joka on Helsingin näköinen ja kokoinen. Tulevaisuudessa pyrimme parantamaan festivaalia entisestään erityisesti tekemällä yhteistyötä erinomaisten kotimaisten ja kansainvälisten taiteilijoiden kanssa”, Machere kertoo.


Lux Helsinki 6.–10.1.2018
Tapahtumaan on vapaa pääsy

***

Lux Helsinki -valofestivaalin järjestää Helsingin kaupunki. Kaupungin osalta tapahtumaa koordinoi tuottaja Emma Lumme, ja valofestivaalin tuotannosta vastaa Sun Effects Oy. Festivaalin taiteellisesta suunnittelusta vastaavat Ilkka Paloniemi ja Matti Jykylä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Median yhteydenotot:
Annina Pikkumäki
Mellakka Helsinki
+358 40 575 5776
annina@mellakkahelsinki.fi

Kuvat

Kuva: Lauri Rotko
Kuva: Lauri Rotko
Lataa
Ajan rooli, kuva: Janne Ahola
Ajan rooli, kuva: Janne Ahola
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mellakka Helsinki
Mellakka Helsinki
Pursimiehenkatu 29-31 A
00150 HELSINKI

info@mellakkahelsinki.fihttp://mellakkahelsinki.fi

Mellakka Helsinki on luova PR- ja viestintätoimisto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mellakka Helsinki

Olli Osara luotsaa Black Eye -älypuhelinlinssit maailmalle – Lumilautailijoiden perustama yritys ylitti jo miljoonan euron liikevaihdon12.3.2018 09:14Tiedote

Tiedote 12.3.2018 Helsinkiläinen Eye Caramba Oy on kiinnittänyt toimitusjohtajakseen Olli Osaran. Osara tunnetaan pitkästä urastaan Suunnolla muun muassa liiketoimintajohtajana ja globaalina myyntijohtajana. Eye Caramba Oy suunnittelee, valmistaa ja myy kuvauslinssejä ja -tarvikkeita älypuhelinten kameroihin Black Eye -tuotemerkillä. Yrityksen ovat perustaneet skeittaaja ja ammattivalokuvaaja Arto Ekman sekä ammattilumilautailijat Eero Ettala ja Fredu Sirviö. Bisnesidea lähti tarpeesta pystyä jakamaan laadukasta kuvamateriaalia sosiaaliseen mediaan helposti ja reaaliaikaisesti. “Huomasimme, että kännyköiden kamerat alkoivat laadullisesti olemaan riittävän hyviä laskureissujen kuvaamiseen ja mahdollistivat myös kuvien ja videoiden nopean jakamisen. Ongelmaksi muodostui vain, että kohde oli aina joko liian kaukana tai liian lähellä. Aloimme kehittämään lisälinssejä, joilla kuvakulmat saatiin mahdollisimman samankaltaiseksi kuin mihin olimme tottuneet ammattikuvaajien kanssa”, Eero Ettala

Naperosta nautiskelijaksi – herkullisessa uutuuskirjassa kokataan koko perheelle19.2.2018 08:53Tiedote

Mitä syntyi, kun kolme äitiä, intohimoista kokkaajaa ja ruokabloggaajaa tapasivat toisensa? Syntyi ajatus ruokakirjasta, joka tarjoaa herkullisia ja terveellisiä sormiruokailuun sopivia reseptejä niin kiinteisiin ruokiin totutteleville vauvoille, taaperoille kuin koko perheelle. Syntyi teos, joka innostaa kokemattomankin kokin tarttumaan kauhaan ja kokeilemaan, miten helppoa ruoan laittaminen voi olla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme