Satakunnan ELY-keskusSatakunnan ELY-keskus

Maaseuturahaston tuella täsmätietoa yritysten kehittämiseen ja työnteon edistämiseen

Jaa

Satakunnan ELY-keskus käynnisti teemoitetun hankehaun, jolla haetaan rahoitettavia ideoita kahteen eri teemaan. Teemoista täsmäasiantuntijuuden avulla edistetään yritysten kehittämistä ja investointeja. Toisen teeman tavoitteena on löytää uusia ratkaisuja työvoiman saannin ja monipaikkaisen työnteon edistämiseksi. Haku päättyy tammikuun lopussa 2022.

- Teemat ovat valikoituneet kuluvalla ohjelmakaudella toteutuneiden hankkeiden ja alueen elinkeinoelämältä saatujen signaalien perusteella. Tavoitteena on rahoittaa uusia alueen yrityksiä hyödyttäviä ja Satakunnan maaseutua kehittäviä ideoita, kehittämisasiantuntija Salme Pihlajamaa kertoo.

Teemoitetut hankkeet rahoitetaan kertakorvauksena. Hankkeiden koko on 10 000 – 40 000 € ja tuen määrä 100 %.

- Toivomme kevennetyn hakumenettelyn ja 100% tuen innostavan ja rohkaisevan kokeilemaan uusia ideoita, Pihlajamaa kannustaa.

Asiantuntijuutta yrityksille

Ensimmäisen teeman taustalla on alueen mikro- ja pienyrityksiltä saatu viesti siitä, että tarve ja tahtotila kehittämiseen löytyy, mutta erilaisia vaihtoehtoja ei kenties tunneta tai tiedetä. Yritykset kaipaavat puolueetonta asiantuntijuutta löytääkseen juuri heille sopivat vaihtoehdot, jotka tukevat yritystoiminnan kehittämistä.

Täsmäasiantuntijuudella edistetään esimerkiksi investointeja, uusia toimintatapoja ja konkreettisen tiedon jalkauttamista yrityksiin. Tavoitteena on lisätä tehokkaasti osaamista ja sitä kautta edistää alueen elinkeinoelämää ja yritysten kannattavuutta.

- Teemoja, joihin asiantuntijuutta voi hakea, ovat esimerkiksi kiertotalous, paras käytettävissä oleva teknologia (BAT), digitaalinen kehitys, automaatio ja robotiikka, Pihlajamaa luettelee.

Haku painottuu ydinmaaseudulla/harvaanasutulla maaseudulla, mutta toteutus voi olla koko maaseuturahaston alueella Satakunnassa.

Työnteon mahdollisuudet

Satakunnan maaseutu tarvitsee osaavaa työvoimaa ja tähän haetaan nyt uusia ideoita ja toimintatapoja. Teemahaun tavoitteena on lisätä työvoiman pito -ja vetovoimaa Satakunnassa, edistää työvoiman saantia sekä työperäistä muuttoa maakuntaan.

-  On paljon tekijöitä, jotka vaikuttavat työvoiman saatavuuteen ja viihtymiseen alueella. Satakunnassakin riittää varmasti vielä kehitettävää esimerkiksi monipaikkaisen työnteon mahdollisuuksien parantamisessa, Pihlajamaa toteaa.

Lisätietoa verkkosivuiltamme

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

kehittämisasiantuntija Salme Pihlajamaa
Satakunnan ELY-keskus
puh: 0295 022 012
salme.pihlajamaa@ely-keskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Satakunnan ELY-keskus
Satakunnan ELY-keskus
Yrjönkatu 20
28100 Pori

0295 022 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-satakunta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Satakunnan ELY-keskus

Satakunnan ELY-keskuksessa tehdään vaikuttavaa työtä alueen parhaaksi17.11.2021 14:01:26 EET | Tiedote

ELY-keskusten sidosryhmien tyytyväisyyttä mitattiin lokakuussa sähköisellä kyselyllä. Näkemyksiä yhteistyöstä pyydettiin viranomaiskumppaneilta, palveluntarjoajilta ja muilta kumppaneilta sekä ohjaavilta ministeriöiltä ja virastoilta. ELY-keskusten osalta tutkimus valmistui nyt kuudennen kerran. Tulosten mukaan ELY-keskukset koetaan asiantuntevina ja osaavina, yhteistyötaitoisina sekä helposti lähestyttävinä viranomaistahoina. Lokakuussa tehtyyn kyselyyn vastasi 1792 asiakasta valtakunnan tasolla ja Satakunnassa 66.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme