ELY-keskukset

Maaseuturahaston valtakunnallisten hankkeiden haku auki – ideoita haussa kahteen teemaan

Jaa
Maaseuturahaston valtakunnallisten maaseutuhankkeiden ideahaku on avautunut. Teemoina haussa ovat tuottajayhteistyö ja -organisaatioiden perustaminen sekä kestävän matkailun verkostoyhteistyö.

Valittavien hankkeiden avulla edistetään maatilojen kannattavuuden ja markkina-aseman paranemista osana ruokajärjestelmää. Lisäksi luodaan matkailun kehittäjille työkaluja, joilla vastataan maaseudun matkailumarkkinoiden muutokseen ja koronapandemian luomaan uudenlaiseen kysyntään.

Haku toteutetaan kaksivaiheisena. Ideahaussa voi esittää maaseudun kehittämiseen liittyviä ja valtakunnalliseen hankerahoitukseen soveltuvia ideoita 14.4.2022 saakka. Ideahakuvaiheesta jatkovalmisteluun valituista ideoista laaditaan varsinainen hankesuunnitelma ja hankehakemus.

Valtakunnallisten hankkeiden ideahaku kohdennetaan tällä hakukierroksella kahteen hakuteemaan:

TEEMA 1. Tuottajayhteistyö ja -organisaatioiden perustaminen alkutuotannon kannattavuuden edistäjinä 

Hakuun voi esittää ideoita, joilla haetaan ratkaisuja alkutuotannon kannattavuuden parantamiseen ja vahvistetaan viljelijöiden yhteistyömuotoja ja -käytäntöjä. Hankkeiden tavoitteena voi olla mm. tukea tuottajaorganisaatioiden syntymistä ja vahvistaa tuottajayhteistyötä ja tuottajien asemaa markkinoilla.

Esimerkkejä hankkeissa toteutettavista toimenpiteistä: 

  • Tuotantokustannusten alentamiseen ja resurssitehokkuuden parantamiseen tähtäävät toimet
  • Markkinalähtöisen kaupan edistäminen, tavoitteena saada lisäarvoa tuotteille ja parantaa arvoketjun kannattavuutta 
  • Digitaalisten teknologioiden hyödyntäminen
  • Osaamisen kehittäminen, tiedon kokoaminen ja välittäminen valtakunnallisesti 

TEEMA 2: Kestävän matkailun verkostoyhteistyö 

Ideahaussa haetaan monipuolisesti yhteistyötä ja osaamista lisääviä ja kehittäviä valtakunnallisia hankkeita. Hankkeiden tulee edistää taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää matkailua. 

Esimerkkejä hankkeissa toteutettavista toimenpiteistä: 

  • Alan yhteisten tarpeiden kokoaminen 
  • Lisätään yrittäjien osaamista digitaalisesta saavutettavuudesta 
  • Verkostoyhteistyön kehittäminen
  • Työntekijöiden saatavuusongelmiin ja yritystoiminnan kannattavuuden haasteisiin vastaaminen 
  • Palveluiden laadun kehittäminen ja uudet palvelutuottajat maaseudulle
  • Matkailupalveluiden ja markkinoinnin yhteinen, toimialojen välinen kehittäminen

Valtakunnallisten maaseutuhankkeiden ideahausta järjestetään infotilaisuus keskiviikkona 16.3.2022 klo 13–14. Mukaan ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Lisätietoa sekä hakulomakkeen löydät täältä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja valtakunnallisten kehittämishankkeiden hausta antavat Hämeen ELY-keskuksessa:

maaseudun kehittämisen asiantuntija Lassi Hurskainen, p. 0295 025 046, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

kehittämispäällikkö Timo Kukkonen, p. 0295 025 065, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Tiedotus:
Miira Jaakonaho, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 176

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Norilsk Nickel Harjavalta Oy:n Harjavallassa sijaitsevan nikkelituotannon laajennushankkeen ympäristövaikutukset arvioitu - hanke on toteuttamiskelpoinen (Satakunta, Varsinais-Suomi)29.3.2023 15:32:52 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus on yhteysviranomaisena antanut perustellun päätelmän Norilsk Nickel Harjavalta Oy:n Harjavallan Suurteollisuuspuistossa sijaitsevan nikkelintuotantolaitoksen laajennushanketta koskevasta ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta eli YVA-selostuksesta.

Kohonneet kustannukset ja pienempi rahoitus vähentävät päällystysmääriä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maanteillä29.3.2023 09:25:20 EEST | Tiedote

Maanteiden päällystysmäärät Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella ovat jäämässä vähäisiksi. Tänä vuonna uudelleen päällystetään tämänhetkisen arvion mukaan 130–150 km maanteitä. Tarkka päällystysmäärä selviää kilpailutusten myötä huhtikuun aikana. Päällystyskilometrien pieneen määrään vaikuttavat kustannusten merkittävä nousu ja edellisvuosia pienempi rahoitus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme