Vaasan kaupunki - Vasa stad

Maastopyöräilijät saavat lisää talvireittejä

Jaa

Maastopyöräilijöiden talvireitit kohenevat kertaheitolla Vaasassa, kun kaupunki avustaa maastopyöräyhdistys Trail Riders Vaasa ry:tä moottorireen hankinnassa. Moottorireellä ja sen lisävarusteilla voi tehdä ja ylläpitää monikäyttöuria talviaikaan.

Monikäyttöurat soveltuvat erinomaisesti muun muassa maastopyöräilyyn, lumikenkäilyyn, kävelyyn ja polkujuoksuun. Yhdistyksen luomat urat ovat eri lajien harrastajien vapaassa käytössä, mikä myös vähentää muuten kuin suksilla liikkumista hiihtoladuilla.

Vaasan kaupungin kuntatekniikka on myöntänyt Trail Riders Vaasa ry:lle 4 198 euron avustuksen moottorireen ja lisävarusteiden hankintaan. Samalla yhdistykselle annetaan lupa olemassa olevien polkujen talvikäyttöön kaupungin omistamilla mailla. Yhdistys hankkii itse moottorireen ja vastaa monikäyttöurien ylläpidosta ja turvallisuudesta.

- Tähän asti talvireitistön ylläpito on tehty täysin lihasvoimin eli esimerkiksi vetämällä autonrengasta perässä, sukset tai lumikengät jalassa. Rengasta vetämällä reittien huoltaminen on erittäin hidasta ja raskasta, joten talvireittien määrä on ollut vähäinen. Moottorireellä pystymme lyhyessä ajassa huoltamaan merkittävän määrän helppokulkuisia talvipolkuja Vaasan alueen metsiin, kertoo Marko Trail Riders Vaasa ry:n puheenjohtaja Marko Jerohin.

Reitit ajetaan olemassa olevien metsäpolkujen päälle

Jerohin kertoo, että moottorireki hankitaan mahdollisimman pian, ja reittejä päästään vetämään viimeistään ensi viikolla. Ensimmäisten joukossa lanataan muun muassa reitti Kivihaasta Metsäkallioon. Kohteena tulee olemaan myös Gerbyn kuntoradan alueella olevia polkuja.

Kaikki reitit ajetaan olemassa olevien metsäpolkujen päälle eikä reittejä lanata esimerkiksi hiihtolatujen tai muiden olemassa olevien huollettujen reittien päälle.

- Ajamistamme reiteistä saa parhaiten tietoa seuraamalla Trail Riders Vaasan Instagram-tiliä (https://www.instagram.com/trailridersvaasa/) sekä Facebookissa ryhmää nimeltä Vaasan Seudun Maastopyöräilijät (https://www.facebook.com/groups/Vaasa.MTB), Jerohin kertoo.

Suvilahteen suunnitteilla maastopyöräilyrata

Kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi on todella iloinen yhteistyöstä seuran kanssa.

- Voimme tehdä hyvää yhteistyötä maastopyöräilijöiden kanssa monen eri lajin harrastusmahdollisuuksien ja ihan vaan luonnossa liikkumisen edistämiseksi, kuvailee Talvi.

Talvi kertoo, että kaupungilla on työn alla muitakin maastopyöräilyn olosuhteita Vaasassa parantavia hankkeita.

- Esimerkiksi Suvilahden entiselle kaatopaikka-alueelle on suunnitteilla maastopyöräilyrata osana kaatopaikan sulkemista ja jälkikäyttöä. Olemme myös aloittamassa polkuverkoston ja pistemäisten harrastuskohteiden määrittelyä, josta seuraa toivottavasti lukuisa määrä pieniä ja ehkä vähän isompiakin kehittämishankkeita maastopyöräilyyn liittyen.

Yhteyshenkilöt

Kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi, puh. 040 831 1550, jukka.talvi@vaasa.fi
Trail Riders Vaasa ry, puheenjohtaja Marko Jerohin, puh. 050 570 2920

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme