Visit Tampere

Majoitusvarausten tuplaantuminen ennakoi hyvää kotimaanmatkailukesää Tampereelle 

Jaa

Tampereen seudun matkailuyritykset ovat varautuneet terveysturvallisesti vapun viettoon. Luvassa on brunsseja, vappumenuita sekä livestriimejä. Toukokuu tuo tullessaan paljon odotettuja uutuuksia ja klassikoita kaupungissa vieraileville.

Kuva: Laura Vanzo/Visit Tampere
Kuva: Laura Vanzo/Visit Tampere

Matkailualalla on valmistauduttu tulevaan kesään huolellisesti. Tarjonta erityisesti kotimaanmatkailijoille on Tampereella ja lähiseuduilla laajaa ja odotukset tulevasta ovat korkealla.

Majoitusluvut kertovat 

Huhtikuun lopussa myytyjen huoneiden määrä Tampereella on kaksinkertainen viime vuoteen verraten, kertovat Benchmarking Alliancen tilastot.    

- Matkailukesästä odotetaan Tampereen seudulla tänä vuonna vilkasta. Enteitä kysynnän lisääntymisestä tiukasti säädellyn kevään jälkeen on jo näkyvissä majoitustilastoissa ja nettisivujemme kävijämäärien lisääntymisessä viime vuoden samaan ajankohtaan verrattuna. Tilanne on nyt parempi kuin viime vuonna, vaikka aikaisempien vuosien tasolla ei vielä luonnollisesti olla, kertoo kumppanuus- ja markkinointijohtaja Noora HeinoVisit Tampereesta.   

Kansainvälisten matkailijoiden saapumiseen on valmistauduttu vuoden aikana muun muassa kouluttamalla ja kannustamalla yrityksiä digitaalisiin kanaviin.  

- Visit Tampereen kansainväliset markkinointitoimenpiteet kohdistetaan tällä hetkellä unelmointivaiheeseen. Kansainvälisiä matkailijoita on odotettavissa ensi vuoden puolella. Myös kongressit alkavat todennäköisesti ensi vuoden kesällä. Kumppaneillemme ja muille Tampereen ja seudun yrityksille painotamme edelleen, että on tärkeää olla valmiina oikeanlaisten tuotteiden ja kanavien kanssa, kun matkailu jälleen avautuu, hän jatkaa.   

Keväinen Tampere on kokemisen arvoinen 

Huhti- ja toukokuussa Tampereella avautuvat ravintolat, terassit ja aktiviteetit jälleen rajoituksien jälkeen. Herkkusuita ilahduttavat useiden ravintoloiden vappubrunssit ja -menut, joista monet ovat tarjolla myös kotiin noudettavaksi. Miltä kuulostaisivat esimerkiksi Tiiliholvin hummerikeitto, Mylläreiden rapea porsaankylki tai Ravintola C:n kuha, Panimoravintola Plevnan sima-aamiaisbrunssia unohtamatta!  

Musiikista ja teatterista pääsee tänä vappuaattona nauttimaan kotisohvalta käsin. Tampereen Työväen Teatteri livestriimaastandup -parisuhdekomedian Mars vs. Venus? ja G Livelabissa soitettavaa Mama Longhornin levynjulkkarikeikkaa voi myös seurata striimin kautta.   

Viime vuonna suuren suosion saavuttanut kattokävely Finlayson alueella starttaa jälleen vappuaattona. Komeista maisemista pääsee nauttimaan myös laivan kannelta, kun MS Silver Sky -ravintolalaivan risteilykausi alkaa. Vapusta lähtien Pyhäjärveltä käsin pääsee ihailemaan esimerkiksi Pyynikinharjua ja Pispalanharjua lähiruokaa nauttien.   

Järvinäkymiä ja herkkuja on luvassa myös samppanjaristeilyillä samppanjabaari Santén ja Arto Rastas Cateringin yhdistäessä voimansa. Ensimmäinen risteily lähtee äitienpäivänä. Kuplivaa on nautiskelijoille tarjolla lisäksi samppanjabrunsseilla.  

Tämän hetken tiedon kuun alkupuolella avautuvat myös kaupungin lukuisat museot. Maailman ainoa Muumimuseo on uudistanut perusnäyttelynsä ja laajentanut Observatorio-näyttelytilaansa ja Milavidassa pääsee tutustumaan iloiseen 20-lukuun. 20.5. avautuu Vapriikissa Ritarit-näyttely.   

Särkänniemen huvittelukausi starttaa 22.5. ja viimevuotiseen tapaan huvipuistoon otetaan rajattu määrä asiakkaita.   

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Laura Vanzo/Visit Tampere
Kuva: Laura Vanzo/Visit Tampere
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Visit Tampere
Visit Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

03 5656 6800https://visittampere.fi

Olemme Suomen suosituimman matkailukaupungin matkailu- ja elinkeinomarkkinoinnin asiantuntijaorganisaatio. Vahvistamme Tampereen asemaa kansallisesti ja kansainvälisesti vetovoimaisena matkailu-, tapahtuma-, ja kongressikaupunkina.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Visit Tampere

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme