Keski-Suomen ELY-keskus

Maksuton infotilaisuus tiekuntien osakkaille ja vastuuhenkilöille – Yksityistieavustusta hyvin saatavilla!

Jaa

Suomen Tieyhdistys ry:llä on käynnissä Keski-Suomen alueella sijaitsevien yksityisteiden tiekuntien aktivointiprojekti. Siihen liittyen Jyväskylässä järjestetään tiistaina 14.6.2022 maksuton infotilaisuus, johon ovat tervetulleita kaikki tiekuntien osakkaat ja vastuuhenkilöt. Yksityistieavustusta peruskunnostuksiin on tällä hetkellä erittäin hyvin saatavilla.

Tavoitteena on pitää seutukunnittain useita infotilaisuuksia tiekuntien osakkaille ja vastuuhenkilöille. Liikenteen turvallisuusvirasto Traficom on myöntänyt hankkeeseen avustusta. Hanketta toteutetaan järjestämällä tapahtumia vuosina 2022-2023. Tieyhdistys toimii yhdessä Keski-Suomen ELY-keskuksen liikennevastuualueen kanssa. Lisäksi pidetään webinaari-tyyppisiä tilaisuuksia. Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Jyväskylässä tilaisuus pidetään 14.6.2022 klo 12-15 Killerin raviradalla os. Vesangantie 24. Ilmoittautuminen tapahtumaan: https://www.tieyhdistys.fi/tapahtumat/

Ajatuksena on kontaktoida kunnittain kaikki mahdolliset tiekunnat, joiden yhteyshenkilöiden osoitteet ovat tiedossa. Nukkuvia tiekuntia on ajateltu herätellä ilmoituksilla paikallislehdissä ja mahdollisesti kuntien avustamana.

Valtion budjetissa on osoitettu ennätyssuuri 30 miljoonan euron rahapotti yksityistieavustuksiin, ja nyt olisi kiireellä saatava tiekunnat heräämään siihen, että peruskunnostuksiin on vihdoin tarjolla hyvin valtion avustuksia.

Avustusta myönnetään mm. huonokuntoisen sillan korjaamiseen ja uusimiseen, liikenneturvallisuutta parantavan kohteen korjaamiseen sekä tien kantavuuden parantamiseen. Kaikilla yksityisteillä, joiden asioiden hoitamista varten on perustettu tiekunta, on mahdollisuus hakea avustusta.

Tiekuntien toiminnassa on viime kädessä kyse tieosakkaiden omasta omaisuudesta huolehtimisesta. Toimivat tieyhteydet takaavat esim. metsätalouden ja virkistyskäytön onnistumisen. Tiekuntien aktiivihenkilöt ovat yleisesti varsin iäkkäitä, joten nuoria maanomistajia olisi hyvä saada mukaan yhteisistä asioista huolehtimiseen. Apua on tarjolla, eikä kenenkään tarvitse olla tienpidon asiantuntija selviytyäkseen tiekuntansa luottamustehtävistä!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Keski-Suomen ELY-keskus
Erja Vainionpää
erja.vainionpaa(at)ely-keskus.fi
p 0295 024 076

Suomen Tieyhdistys
Simo Takalammi
simo.takalammi(at)tieyhdistys.fi
p. 0400 167 170

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen ELY-keskus jakoi avustuksia vesistöjen kunnostukseen5.7.2022 09:24:45 EEST | Tiedote

Keski-Suomen ELY-keskus on myöntänyt vesistökunnostushankkeisiin liittyviä avustuksia tänä vuonna 17 hankkeelle, joilla pyritään parantamaan vesistöjen käyttöä ja tilaa. Avusta jaettiin yhteensä noin 232 000 euroa. Myönnetyt avustukset vaihtelivat 2 483 ja 39 250 euron välillä. Avustuksia myönnettiin ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön ELY-keskuksille osoittamien avustusmäärärahojen puitteissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme