Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Maskisuositukset höllenevät Pohjois-Pohjanmaalla

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä linjasi tiistaina 21.9. pidetyssä kokouksessaan, että alue on palannut koronaepidemian perustasolle. Linjaus tietää muutoksia alueella voimassa oleviin maskisuosituksiin.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tarkastelemaan alueen tilannekuvaa tiistaina 21.9. Pohjois-Pohjanmaan yli 12-vuotiaasta väestöstä 81,4 prosenttia on saanut vähintään yhden rokoteannoksen. Täysin rokotettuja eli kaksi rokoteannosta saaneita yli 12-vuotiaista on nyt 63,1 prosenttia. Ryhmä linjasi, että epidemiatilanteen säilyessä tasaisena ja rokotekattavuuden samaan aikaan noustessa alue on palannut koronaepidemian perustasolle.

”Vaikka tartuntoja todetaan alueella edelleen jonkin verran, parantaa koko ajan korkeammalle kiipeävä rokotekattavuus epidemiatilanteen kokonaiskuvaa, eikä tilanne aiheuta uhkaa sairaaloiden kuormittumiselle”, koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin johtajaylilääkäri Terhi Nevala kommentoi.

Kasvomaskien käyttöä suositellaan Pohjois-Pohjanmaalla nyt

  • Joukkoliikenteessä.
  • Koronavirustestiin hakeutuville henkilöille matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Riskialueelta Suomeen saapuville matkustajille heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan työpaikoilla kaikille työntekijöille
  • Korkean riskin tapahtumissa, kuten sisätiloissa järjestettävissä massatapahtumissa.

Ravitsemusliikkeiden aukioloaukioloaikojen ja asiakaspaikkamäärien osalta päätökset tekee valtioneuvosto.

Sairaanhoitopiirin voimassa olevan ohjeistuksen mukaan kaksi rokoteannosta saaneita tai alle 12-vuotiaita ei pääsääntöisesti enää testata, jos heillä on vain lieviä oireita. Kaksi kertaa rokotettu välttää myös karanteenin, jos toisen rokoteannoksen saamisesta on kulunut vähintään viikko.

THL:n suosituksen mukaisesti varhaiskasvatuksessa, koulussa ja oppilaitoksissa samassa luokkahuoneessa tai vastaavassa tilassa oleskelua ei katsota koko ryhmän osalta automaattisesti altistukseksi, vaan näissä tilanteissa selvitetään varsinaisesti altistuneet eli ne, joiden kanssa koronavirustartunnan saanut on tosiasiallisesti ollut lähikontaktissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terhi Nevala, vs. johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 040 352 7​257, terhi.nevala@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Hyvinvointialueen tuleva organisaatio, talous ja palvelurakenne suppean poliittisen ryhmän käsittelyssä13.10.2021 16:26:19 EEST | Tiedote

Suppea poliittinen ohjaus- ja seurantaryhmä kokoontui keskiviikkona 13.10. etäkokoukseen. Antti Ollikainen toimi kokouksen puheenjohtajana. Hyvinvointialueen poliittinen rakenne Osana hyvinvointialueen valmistelua on suunniteltu myös tulevan organisaation poliittista rakennetta. Kokouksessa oli asian käsittelyn aikana mukana myös poliittisten piirijärjestöjen edustajat. Hyvinvointialueen ylin päättävä toimielin on vaaleilla valittava aluevaltuusto. Valtuusto päättää tarkemman organisaatiorakenteen. Muut lakisääteiset toimielimet ovat aluehallitus ja tarkastuslautakunta. Aluevaltuustoon tulee Pohjois-Pohjanmaalla 79 jäsentä. Aluehallitukseen tulisi pohjaehdotuksen mukaan 13 jäsentä. Muita toimielimiä olisivat tarkastuslautakunta, yksilöasiainjaosto, aluevaalilautakunta, tulevaisuus-, turvallisuus- ja yhdyspintalautakunnat, ​alueelliset neuvottelukunnat sekä vaikuttamistoimielimet, kuten nuorisovaltuusto ja vanhus- ja vammaisneuvosto. Kokouksessa käytiin keskustelua toimielinrakenteesta,

Hyvinvointialue rakentuu poliittisessa ohjauksessa1.10.2021 16:55:39 EEST | Tiedote

Suppea poliittinen seurantaryhmä kokoontui 1.10. puheenjohtaja Antti Ollikaisen johdolla. Suppealla poliittisella ryhmällä on kaksi roolia: se toimii POPsote-hankkeen ohjausryhmänä ja Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen valmistelun seurantaryhmänä. Jälkimmäisessä roolissa ryhmä linjaa hyvinvointialueen valmistelutyötä ennen aluevaltuuston ja -hallituksen aloittamista maaliskuussa 2022. Hyvinvointialueen organisaatio rakentuu Muutosjohtaja Ilkka Luoma antoi tilannekatsauksen hyvinvointialuevalmisteluun. Hyvinvointialueen organisaation perusrakennetta on käsitelty useilla foorumeilla ja se on hyväksytty valmistelun pohjaksi. Sote-järjestämisen ja -palvelutuotannon eri osioiden väliaikaisia valmisteluvastuita on tarkennettu. Vastuualueet ja niihin nimetyt henkilöt on koottu liitteeksi alle. Suppea seurantaryhmä käsittelee sote-tuotannon seuraavan tason organisoitumisehdotusta 13.10. ja laaja seurantaryhmä 18.10. Suppea seurantaryhmä hyväksyi muutosjohtajan ehdotuksen laittaa ennakollinen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme