Pohjois-Savon ELY-keskus

Maskisuositus ELY-keskuksen joukkoliikenteeseen (Etelä-Savo, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo)

Jaa

Pohjois-Savon ELY-keskuksen järjestämässä joukkoliikenteessä suositellaan maskien käyttöä Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon alueella. Maskia käyttämällä jokainen matkustaja voi huolehtia omasta ja muiden matkustajien turvallisuudesta, ja osaltaan estää koronavirustartuntojen leviämistä.

Maskin käyttöä julkisessa liikenteessä suositellaan edelleen.
Maskin käyttöä julkisessa liikenteessä suositellaan edelleen.

Pohjois-Savon ELY-keskus joukkoliikenteen toimivaltaisena viranomaisena asetti hankkimassaan joukkoliikenteessä maskipakon kaikille yli 12-vuotiaille matkustajille kuluvan vuoden maaliskuussa. Maskittomuus ei kuitenkaan ole ollut peruste estää matkustajan matkaa tai poistaa matkustajaa autosta.

ELY-keskus lieventää hankkimaansa joukkoliikennettä koskevaa linjaustaan maskipakosta vahvaksi maskisuositukseksi 1.11.2021 alkaen. Alueella ei ole ollut Itä-Suomen aluehallintoviraston asettamia rajoituksia enää 14.6.2021 jälkeen. Lisäksi julkisessa liikenteessä tartunnan riski on pääasiallisesti arvioitu pieneksi.

THL suosittelee kasvomaskin käyttämistä julkisessa liikenteessä koko maassa. Koronaviruspandemia ei ole vielä ohi ja varotoimien noudattaminen on edelleen erittäin tärkeää. Opittua hyvää tapaa käyttää kasvomaskia joukkoliikenteessä kannattaa jatkaa. Linja-autoissa matkustajille on tarjolla käsidesiä ja kuljettajat käyttävät kasvomaskia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Savon ELY-keskus
Joukkoliikennevastaava Satu Huttunen, p. 0295 026 709
Joukkoliikenneasiantuntija Toini Puustinen, p. 0295 026 757

Kuvat

Maskin käyttöä julkisessa liikenteessä suositellaan edelleen.
Maskin käyttöä julkisessa liikenteessä suositellaan edelleen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 25.11.202126.11.2021 09:10:39 EET | Tiedote

Kallaveden vedenpinta on tasossa NN+81,75 m, eli noin 20 cm korkeammalla ajankohtaan nähden. Vedenpinta on juoksutusten myötä laskenut ja laskee edelleen keskiennusteen mukaan noin 10 cm seuraavan kuukauden aikana (25.12.2021). Kallaveden kokonaislähtövirtaama on noin 300 m3/s (kuvaliite). Iisalmen reitillä vesistöjen pinnat ovat pääosin säännöstelyn tavoitetasoilla. Nilsiän reitillä vedenpinnat ovat ajankohtaan nähden 10 -15 cm yli ajankohdan keskimääräisen tason. Varkauden alapuolella Haukiveden (Saimaa) pinta on noin 10 cm alle ajankohdan keskimääräisen tason. Säännöstelemättömällä Rautalammin reitillä Pielavesi, Nilakka ja Iisvesi ovat noin 10 cm yli ajankohdan keskiarvon. Pohjavedet Pohjavesitilanne on hyvä pohjaveden seuranta-asemilla (Rautavaaran Kangaslahti, Sukevan Akonjoki ja Keiteleen Viinikkala) pohjavedenpinta vaihteli ja oli 10-50 cm yli ajankohdan keskiarvon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme