Mastercard

Mastercard Lighthouse - Investure voitti sosiaalisen vaikuttamisen Lighthouse MASSIV-ohjelman, Othalo voitti Impact potential -palkinnon

Jaa

Mastercardin Lighthouse MASSIV -kumppanuusohjelman syksyn 2021 ohjelman on voittanut ruotsalainen Investure. Muut finalistit olivat imagiLabs ja Skrym. Norjalainen Othalo voitti Impact potential -palkinnon.

Ohjelman voittaja julkistettiin Lighthouse FinTech For Future -tapahtumassa Helsingin Slush-tapahtumassa. Finalistit esittivät pitchinsä tilaisuudessa yleisölle. Lighthouse MASSIV 2021 -kumppanuusohjelmassa viisi yritystä sai syksyn ohjelmassa kolmen kuukauden työpajasarjan aikana räätälöityä tukea Swedbankin, Danske Bankin, UNDP:n, Nordic Impact Fundsin ja Synchin neuvonantajilta.

 Ohjelman neuvonantajien mukaan ruotsalainen sosiaalisen vaikuttamisen markkinapaikka Investure, joka pyrkii kuromaan umpeen kehittyvien markkinoiden liiallista rahoitusvajetta, osoitti suurta kumppanuuspotentiaalia ja edistyi ohjelmassa valtavasti. Investuren lohkoketjupohjainen ratkaisu poistaa investointien esteitä digitalisoimalla yksityisten markkinoiden transaktiot ja omaisuudenhoidon sekä luomalla likviditeettiä jälkimarkkinoille. Heidän ainutlaatuinen ratkaisunsa on osoittautumassa erittäin vaikuttavaksi kehittyvillä markkinoilla, ja ohjelman aikana Investure on solminut sopimuksen ja ottanut uusia sijoittajia alustalleen. Hieman yli kahdessa kuukaudessa Investure aloitti konkreettiset kumppanuusvuoropuhelut muun muassa Afrikan kehityspankin, EEP African, Yhdistyneiden kansakuntien kehitysohjelman (UNDP) ja Pohjoismaiden kehitysrahaston kanssa. Sen lisäksi heillä oli tapaamisia viiden sijoittajan kanssa Mastercard Lighthouse Investor -demopäivän aikana, ja heidät esiteltiin yli kymmenelle uudelle sijoittajalle. Yhdessä UNDP:n kanssa he hioivat kriteerejään vaikutusten mittaamiseksi, mikä auttaa yritystä pääsemään lähemmäksi tavoitettaan kuroa umpeen kestävän kehityksen tavoitteiden 2,5 miljardin dollarin rahoitusvaje.

 “Mastercardin Lighthouse MASSIV -ohjelman voitto merkitsee Investurelle paljon. Neuvonantajien ja asiantuntijoiden arvokkaalla avulla ohjelma avasi meille monia mahdollisuuksia. Tämä tulee varmasti vaikuttamaan kykyymme kasvaa paikkaamaan kehittyvien markkinoiden rahoitusvajetta ja luoda maailmanlaajuinen markkinapaikka” – Joakim Blom, Investuren toimitusjohtaja.

 ”Investurella on erittäin lupaava ratkaisu, joka pyrkii pienentämään rahoitusvajetta kehittyvillä markkinoilla. MASSIVin visio koskettaa miljardin ihmisen elämää vuoteen 2025 mennessä auttamalla sosiaalisen vaikuttamisen teknologiayrityksiä skaalaamaan toimintaansa lähestyy tavoitettaan ohjelma kerrallaan. Vuoden 2021 syksyn yritykset vaikuttavat sekä ihmisiin että planeettaan. Olemme innoissamme voidessamme tukea startup-yrityksiä, kuten Investurea, Othaloa, imagiLabsia, Skrymia ja Gaiaa, heidän kasvumatkallaan ja edistää YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Mats Taraldsson, innovaation ja fintech- ja vaikuttavuusteknologian yhteistyön johtaja Pohjoismaissa ja Baltiassa.

 Othalo valittiin Impact Potential -palkinnon voittajaksi. Norjalaisyrityksellä on patentoitu teknologia, joka mahdollistaa paikallisen muovijätteen kierrättämisen rakennusmateriaaliksi sekä asuntojen rakentamisen riittävän hyvin ja edullisesti paikallisesti, teollisessa mittakaavassa. Tämä ratkaisee kaksi globaalia ongelmaa: Kasvava muovijätetilanteen maailmanlaajuisesti ja asuntopulan kasvavissa talouksissa. Kun heidän ratkaisunsa kehittyy ja laajenee, Othalolla on potentiaalia rakentaa miljoona taloa Afrikkaan käyttämällä uudelleen 6 miljoonaa tonnia merestä peräisin olevaa muovia ja luoda työpaikkoja yli 200 000 ihmiselle.

MASSIV on vuodesta 2019 lähtien tukenut osallistujia, jotka ovat keskittyneet tekemään laajemmasta ekosysteemistä vauraamman ja turvallisemman. Vuonna 2020 Desert Control voitti kevään ohjelman. Sen agritech-nanosaviteknologia on lupaava teknologia autiomaan muuttamiseksi hedelmälliseksi maaksi. Syksyn 2020 ohjelman voitti PlasticFri, Tukholmassa sijaitseva kasvipohjaisia kulutustavaroita tarjoava valmistaja. Molecular Attraction, vektorivälitteisiä sairauksia, kuten malariaa, denguekuumetta ja zikaa vastaan taisteleva yhtiö, voitti Impact potential -palkinnonsyksyllä 2020. SPENN, joka tarjoaa maksuttoman, edistyneen lohkoketjuteknologiaan perustuvan finanssipalvelualustan, voitti kevään 2021 ohjelman.

Ilmainen Lighthouse MASSIV -ohjelma keskittyy auttamaan sosiaalisen vaikuttamisen teknologiayrityksiä kasvamaan globaalien kumppanuuksien avulla. Ohjelmaan on osallistunut 21 yritystä, jotka ovat solmineet yli 80 kumppanuutta. Pohjoismaissa ja Baltiassa toimivat sosiaaliseen vaikuttamiseen pyrkivät teknologia-alan yritykset voivat hakea vuoden 2022 ohjelmaan täällä.

 Mastercard toivoo Lighthouse-kumppaninsa Invenio Growthin kanssa pystyvänsä vahvistamaan ohjelmaan osallistuvia yrityksiä yhteistyön avulla ja siten tekemään maailmasta paremman ja turvallisemman.  

 Mastercard tarjoaa MASSIV-ohjelman voittaneelle Investurelle jatkuvaa tukea sekä kutsun Mastercardin globaaliin Start Path -startup-ohjelmaan.

 Voittaneita ja ohjelmaan osallistuneita yrityksiä voi seurata ohjelman verkkosivuilla ja LinkedInissa.

Yhteydet medialle:

Joakim Blom, CEO, Investure
joakim.blom@investure.co

Frank Cato Lahti, CEO, Othalo
frank@othalo.com

Annika Kristersson, Communications Nordics & Baltics Mastercard, Annika.Kristersson@mastercard.com

 Lighthouse MASSIV 

Mastercardin Lighthouse MASSIV on avoimen innovoinnin alusta sosiaalisen vaikuttamisen luomiseen ja skaalaamiseen.

Mastercard Lighthouse MASSIV on sosiaalisen vaikuttamisen alusta, joka rakentaa pitkäaikaisia kumppanuuksia skaalatakseen yrityksiä, jotka ovat keskittyneet tavoittelemaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Ohjelma tarjoaa eri tiimeille kannustimia sekä pääsyn kumppaniresursseihin. Ohjelma pyrkii vaalimaan kumppanuuksia, jotka parantavat miljardin ihmisen elämää vuoteen 2025 mennessä. Lighthouse MASSIV on suunniteltu kolmivaiheiseksi ohjelmaksi. Ensimmäisessä vaiheessa viisi yritystä tapaa neuvonantajamme, valitut johtajat ja kumppanuusasiantuntijat ympäri maailmaa. Jokainen kumppanuusehdotus saa palautetta lakiasiain, muotoilun ja teknologia-alan asiantuntijoilta ennen kuin ne raportoivat tuloksia kumppanuuksistaan neuvonantajille. Voittajaksi nousee tiimi, jolla on potentiaalia vaikuttaa useimpiin ihmisiin kumppanuuksiensa avulla.

Lisätietoa Lighthouse MASSIV -ohjelmasta: www.mclighthouse.com/massiv

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Viestintätoimisto Cocomms
Vesa Valonen, puh. 040 705 4262, vesa.valonen(at)cocomms.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Mastercard
Mastercard on globaaleilla maksuteollisuusmarkkinoilla toimiva teknologiayhtiö. Teemme maksamisesta turvallista, helppoa ja älykästä. Missiomme on toimia yhdistävänä ja vauhdittavana tekijänä osallistavassa digitaalisessa taloudessa, josta hyötyvät kaikki kaikkialla. Turvallisen datan ja verkkojen sekä kumppaneidemme ja oman palomme avulla luomme innovaatioita ja ratkaisuja, jotka auttavat yksilöitä, finanssi-instituutioita, valtioita ja yrityksiä hyödyntämään täysimääräisesti omia mahdollisuuksiaan. Meidän vastuuälymme on kulttuurimme perusta ja ohjaa kaikkea tekemistämme yhtiön sisällä ja ulkopuolella. Meillä on yhteyksiä yli 210 maassa ja alueella. Rakennamme vastuullista maailmaa, jossa kaikille avautuu arvokkaita mahdollisuuksia. www.mastercard.com

Lighthouse-ohjelma
Mastercard Lighthouse-ohjelma on avoimen innovoinnin alusta, joka on suunniteltu vahvistamaan koko finanssialan ekosysteemiä. Lighthouse on maksuton ohjelma, joka rakentaa kumppanuuksia pankkien, Mastercardin ja keskeisten Pohjoismaisten kumppaneiden välillä. Finanssiteknologia-alan startup-yritysten energia ja innovointikyky yhdistettynä suurten finanssialan yritysten vakauteen ja toimituskykyyn luo koko alaa vahvistavia kumppanuuksia. Jokaisessa viisi kuukautta kestävässä ohjelmassa järjestetään työpajoja viidelletoista yritykselle kolmessa kaupungissa. Ohjelma yhdistää pankit, sijoittajat, neuvonantajat ja finanssiteknologia-alan yritykset etsimään kumppanuuksia avoimella innovoinnilla.  www.mclighthouse.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mastercard

Bleam nimettiin Suomen lupaavimmaksi start-up-yritykseksi Mastercard Lighthouse FINITIV-ohjelmassa3.12.2021 10:58:32 EET | Tiedote

Viisitoista yritystä Pohjoismaista ja Baltian alueelta osallistui Mastercardin Lighthouse FINITIV-ohjelman syksyn 2021 kierrokseen. Ohjelman voittaja, joka valittiin tiimin vahvuuden, tuoteinnovaatioiden, toteutettavuuden ja kumppanuuspotentiaalin perusteella, julkistettiin Mastercard Lighthouse Fintech for Future -tapahtumassa Slush-tapahtumassa 2. joulukuuta. Lighthouse FINITIV on avoin innovaatio-ohjelma, joka auttaa start-up-yrityksiä kumppanoitumaan Mastercardin, OP Ryhmän, Swedbankin, SEB:n, Danske Bankin ja DNB:n kanssa. Hienostunutta ratkaisua saumattomaan maksamiseen tarjoava Bleam valittiin ohjelman Suomen lupaavimmaksi start-upiksi yrityssarjassa. Syksyn ohjelmaan osallistui 15 start-upia. Kokonaisvoittaja oli Tallinnassa toimiva Single.Earth, ja Ruotsin lupaavin start-up oli EASI-b2b-maksualusta. "Sukupolvemme kuluttajilla on saumaton pääsy lähes kaikkiin palveluihin. Tarvitsemme innovatiivisia ratkaisuntarjoajia, jotka pystyvät vastaamaan kuluttajien mukavuudenhaluun. Olem

Xiaomi tuo yhteistyössä Mastercardin kanssa Mi Smart Band 6 NFC -aktiivisuusrannekkeen myyntiin Suomeen13.10.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Johtavat teknologiayhtiöt Xiaomi ja Mastercard laajentavat kumppanuuttaan ja esittelevät uuden version Xiaomin suositusta Mi Smart Band 6 NFC -aktiivisuusrannekkeesta, jossa on NFC-lähimaksuominaisuus. Maksutoiminto on vain Mastercardin kortinhaltijoiden käytettävissä. Aluksi palvelu on tarjolla Curve-palvelun asiakkaille. “Puettavilla laitteilla on helppoa ja kätevää maksaa, ja jokainen maksutapahtuma on turvallinen Mastercardin digitaalisen alustan tokenisaation ja korttitietojen salauksen ansiosta", sanoo Erik Gutwasser, Mastercardin Pohjoismaiden ja Baltian alueen johtaja. Mi Smart Band 6 NFC: lähimaksu on arkinen tapa maksaa Uusi Mi Smart Band 6 NFC on osa Xiaomin suosittua puettavien lähimaksulaitteiden mallistoa. Rannekkeessa on NFC-yhteys, joka mahdollistaa nopean, turvallisen ja helpon maksamisen. Tutkimusyhtiö Canalysin mukaan Xiaomi on maailman suosituin puettavien laitteiden valmistaja. Kuinka otat lähimaksut käyttöön Mastercardilla ja Mi Smart Band 6 NFC -rannekkeella Asen

Mastercard avaa Sustainability Innovation Lab -keskuksen20.9.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Sustainability Innovation Lab toimii globaalina tutkimus- ja kehityskeskuksena ilmastotietoisille digitaalisille tuotteille sekä palveluille ja tukee vaikuttavuuteen pyrkiviä start-up-yrityksiä ja kumppaneita. Tukholma, 20.9. 20, 2021 – Mastercard avaa Tukholmaan uuden kestävän kehityksen innovaatiolaboratorion, Sustainability Innovation Lab -keskuksen, joka johtaa yhtiön ympäristötietoisten digitaalisten tuotteiden ja ratkaisujen portfolion kehittämistä. Laboratorio keskittyy tarjoamaan yrityksille ja kuluttajille mahdollisuuden muuttaa tapaa, jolla ne tuottavat, jakelevat sekä ostavat tuotteita ja palveluita. Muutosten tarkoituksena on taata ihmisten ja maapallon mahdollisuudet menestyä nopeasti digitalisoituvassa maailmantaloudessa. Tukeakseen Euroopan vihreän kehityksen ohjelmaa Mastercard valitsi Tukholman globaalin laboratorionsa kotipaikaksi. Kaupunki on ollut pitkään kestävän innovoinnin eturintamassa sekä paikalliset kuluttajat, poliitikot ja liike-elämä ovat vahvasti sitoutun

Mastercard announces its Lighthouse MASSIV impact tech program’s fall class, with advisors from Swedbank, Danske Bank, and Nordic Impact Funds6.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Lighthouse MASSIV, Mastercard’s social impact partnership program dedicated to help one billion people live more prosperous and secure lives by 2025, is pleased to announce its fall class that will be supported by advisors from a.o. Swedbank, Danske Bank, Synch and Nordic Impact Funds. Unlike traditional accelerators and corporate innovation programs, Lighthouse MASSIV is free and focused primarily on helping impact companies achieve their UN Sustainable Development Goals by finding partnerships and scaling globally. By connecting startups that have a high potential to improve the prosperity and security of the planet to large organizations for distribution and scaling, the programaims to achieve its mission of improving the lives of one billion people globally. With an improved impact measurement element for the startups in the program, Lighthouse MASSIV keeps track of achieving this mission. The companies joining the program this fall have been chosen because of their desire and abil

Women-Led and Sustainable Startups Stand Out Among the Strong Lineup for This Autumn’s Edition of Mastercard Lighthouse FINITIV6.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Today, Mastercard is revealing the 15 tech startups that will be joining the fall edition of Mastercard Lighthouse FINITIV program. Since its launch in 2018, Lighthouse has facilitated thousands of partnership interactions between Mastercard partner banks and innovative startups from around the Nordics and Baltics. This fall, the program will be kicked off in Stockholm, Helsinki and Tallinn while utilizing the benefits of a hybrid setup between physical and digital interactions. Mastercard launched Lighthouse FINITIV program to build lasting partnerships with the goal of strengthening the financial ecosystem in the Nordic and Baltic regions. The FINITIV program brings startups, banks, investors and advisors together to scale innovative ideas. In 2020, Lighthouse expanded to a second program, MASSIV, which focuses on scaling impact technology startups globally. In recent years, the line between financial and sustainable solutions has become increasingly blurred, while there is a stronge

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme