Pohjois-Karjalan Osuuskauppa

Matkailun moniosaaja Tiina Kanninen Kolin Matkailu Oy:n toimitusjohtajaksi

Jaa
2023 Kolilla yritysyhteistyö tiivistyy uudella tavalla ja myyntiin haetaan uutta kasvuloikkaa

Kolin Matkailu Oy:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi MBA, restonomi Tiina Kannisen.

- Kannisen nimityksen ja uudenlaisen yritysyhteistyön avulla mahdollistamme yhtiön entistäkin suunnitelmallisemman ja tavoitteellisemman toiminnan. Kannisella on vahva ja monipuolinen kokemus matkailutoimialalta, lisäksi hän on osoittanut hallituksen puheenjohtaja kaudellaan vahvan motivaationsa luotsata Kolin Matkailu Oy:tä kohti strategisia kasvutavoitteita. Toimitusjohtajalle on iso etu siitä, että puheenjohtajan roolissa hän tuntee jo hyvin niin yhtiön toiminnan kuin Kolin alueen ja sen toimijaverkostot. Näin hän pääsee nopeasti tekemään haluttua kehitystyötä, ja uskomme yhtiön ottavan Tiinan johdolla vahvan kasvuloikan, Kolin Matkailu Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja Tiina Kujamäki sanoo.

Kanninen aloittaa Kolin Matkailu Oy:n toimitusjohtajana 9.1.2023. Uudenlaista yhteistyötä on se, että Kolin Matkailu Oy ja Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) jakavat Tiina Kannisen työpanoksen. Kanninen käyttää puolet työajastaan Kolin Matkailun Oy:n toimitusjohtajan tehtäviin ja puolet työajasta PKO:n matkailu- ja ravitsemiskaupan kaupallisen toiminnan edistämiseen nimikkeellä commercial director. Kanninen on aiemmin toiminut PKO:lla matkailu- ja ravitsemiskaupan matkailu- ja myyntijohtajana. Hän on myös ollut Kolin Matkailu Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Hallituksen varapuheenjohtaja Kujamäki luotsaa päivätyökseen Koli Freetime -lomakeskusta aivan Kolin kainalossa, Ahmovaaran kylässä Juuassa.

- Uskon yhteistyön vahvaan voimaan. Kannisen osaamisen ja PKO:n organisaation tuella myös pienemmät alueen matkailutoimijat saavat entistä paremmin hyödynnettyä niin valtakunnallisia kuin kansainvälisiäkin myyntikanavia. Matkailijavirtojen lisäys tuo kasvua kaikille alueen yrittäjille ja pitää Suomen syrjäisimmätkin seudut elävinä ja asuttuina, Kujamäki sanoo.

- PKO:n missio eli perustehtävä on tehdä Pohjois-Karjalasta entistä parempi paikka elää. Kolin toimintojen kehittäminen lisää niin Kolin alueen kuin koko maakunnan elinvoimaa. Alueella on paljon hyviä eri alojen matkailutoimijoita. On hienoa, että tämän uuden avauksen myötä pääsemme entisestään syventämään toimijoiden välistä yhteistyötä. Tiivis sekä kaikkia osapuolia hyödyttävä yhteistyö on se voima, jolla Kolin alue viedään kohti asetettuja kasvutavoitteita, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.


Kanninen on tehnyt pitkän ja laaja-alaisen uran matkailutoimialalla. Hän on ollut yli 10 vuotta S-ryhmän palveluksessa, joista viimeiset lähes kolme vuotta PKO:n matkailu- ja myyntijohtajana. Aiemmin Kanninen on toiminut muun muassa Himosmaailma Oy:n toimitusjohtajana ja Mikkelin kaupungin matkailujohtajana.

Kolin Matkailu Oy:n uusi toimitusjohtaja Tiina Kanninen odottaa uutta pestiä innolla.

- Koli-historiani juontaa juurensa jo vuoteen 1996, jolloin aloitin matkailualan opiskelijana ensimmäisessä matkailuhankkeessani Kolilla. Nyt olen toiminut Kolin matkailualueella operoivan Kolin Matkailu Oy:n hallituksen puheenjohtajana kaksi ja puoli vuotta. Rakkauteni Koliin ja sen ympäristön upeisiin matkailukohteisiin sekä -yrittäjiin on entisestään syventynyt. Olen innoissani päästessäni osaltani rakentamaan Kolista ympärivuotista ja kansainvälistä matkailualuetta. Lisäksi tavoitteena on muokata Kolin Matkailusta DMC-myyntiyhtiö, joka kokoaa yhteen alueen kohdejärjestelyt ja ohjelmapalvelut. Kolin matkailuvisio 2050:ssä Koli on kuvattu Rukan kokoisena matkailualueena, joten tekemistä riittää, Kanninen sanoo.

Kolin Matkailu Oy on Kolin matkailualueen myynti- ja markkinointiyhtiö, joka hallinnoi myös alueen reitistöjä. Kolin Matkailu Oy kehittää, markkinoi ja myy Kolin matkailualueen sekä sen lähiympäristön matkailuyritysten palveluja monikanavaisesti. Yhtiöllä on laaja ja aktiivinen osakasjoukko Kolilta, Lieksasta sekä Juuasta.   

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:Tiina Kanninen, p. 050 440 3385
Tiina Kujamäki, hallituksen varapuheenjohtaja, Kolin Matkailu Oy, p. 050 378 7855


Antti Varis, matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, p. 050 388 3602 

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa
Pohjois-Karjalan OsuuskauppaKolin Matkailu Oy on Kolin matkailualueen myynti- ja markkinointiyhtiö, joka hallinnoi myös alueen reitistöjä. Kolin Matkailu Oy kehittää, markkinoi ja myy Kolin matkailualueen sekä sen lähiympäristön matkailuyritysten palveluja monikanavaisesti. Yhtiöllä on laaja ja aktiivinen osakasjoukko Kolilta, Lieksasta sekä Juuasta.   

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Karjalan Osuuskauppa

Saija Viiliäinen PKO:n kehitysjohtajaksi29.12.2022 12:04:37 EET | Tiedote

KTM Saija Viiliäinen on nimitetty Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) kehitysjohtajaksi ja palveluliiketoiminnoista vastaavaksi johtoryhmän jäseneksi 9.1.2023 alkaen. Viiliäinen vastaa uusien liiketoimintojen kehittämisestä, toimialojen erillisistä kehityshankkeista sekä S-parturi-kampaamoista, S-Kukasta, PKO Hautauspalvelusta ja PKO Lakipalvelun toiminnasta. Viiliäinen siirtyy PKO:lle Terveystalosta, jossa hän on toiminut vuodesta 2019 lähtien aluejohtajana vastaten Joensuun, Mikkelin, Savonlinnan ja Varkauden yksiköistä. Sitä ennen hän toimi Terveystalolla Joensuun ja Lieksan yksikön johtajana. Ennen Terveystaloa Viiliäinen työskenteli yli 16 vuotta Abloyllä toimien muun muassa liiketoiminnan kehityksessä ja Abloyn Baltian myyntiyhtiöiden johtajana. PKO:n johtoryhmän muodostavat 9.1.2023 lähtien toimitusjohtaja Juha Kivelä, vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen, talousjohtaja ja matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Antti Varis, kehitysjohtaja Saija Viiliäinen, henki

Ukko-Kolin rinteet avautuvat 3.12.202226.11.2022 09:55:58 EET | Tiedote

Ukko-Kolin rinteistä kaksi avautuu lauantaina 3.12. klo 10.00. Kauden avauksen merkeissä mäkeä lasketaan Lieksassa Ukko-Kolin rinteillä lauantaista tiistaihin 3.–6.12. klo 10–18. Ukko-Kolin rinteillä avataan päärinne Pielinen (nro 3), joka on 1 000 metriä pitkä ja vaikeustasoltaan punainen. Lisäksi avautuu alkeisrinne (nro 5b). Hisseistä avautuvat tuolihissi ja mattohissi. Muiden rinteiden lumetus etenee ja rinteitä pyritään avaamaan piakkoin lisää. Samalla kun rinteet aukeavat, liikennöintinsä Joensuusta Kolille ja takaisin aloittaa Ski & Spa -bussi. Ski & Spa -bussi liikennöi lauantaisin ja sunnuntaisin rinnekauden alusta rinnekauden loppuun. Kyyti on varattava ennakkoon viimeistään lähtöä edeltävänä päivänä puhelinnumerosta 020 741 4392. Matkan hinta yhteen suuntaan on 10 € ja menopaluu on 20 €. Uutuutena Ski&Spa bussi liikennöi tulevana talvena myös matkailukeskus Koli Freetimen kautta. Pitkän avausviikonlopun jälkeen rinteet ovat aluksi avoinna viikonloppuisin. Rinteet ovat 7.–18.

Valtakunnallinen Vuoden kesätyökäytäntö -kunniamaininta PKO:lle11.10.2022 10:40:00 EEST | Tiedote

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) mahdollisti vuonna 2022 upean kesätyökokemuksen sadalle erityistukea tarvitsevalle nuorelle. Heistä 30:lle eniten apua tarvitsevalle palkattiin tueksi viisi avustajaa. Teko on saanut valtakunnallista tunnustusta, kun se palkittiin Vuoden kesätyökäytäntönä osana Vastuullinen kesäduuni -kampanjaa. Vastuullinen kesäduuni on Suomen suurin kesätyökokemuksia kartoittava selvitys.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme