Tuomioistuinvirasto

Mediatuomariverkosto osallistuu keskusteluun omalla blogillaan

Jaa

Mediatuomariverkosto on avannut blogin tuomioistuinlaitoksen julkisille verkkosivuille, oikeus.fi-portaaliin. Mediatuomari-blogin tarkoituksena on osallistua keskusteluun, luoda keskustelunavauksia ja lisätä tuomioistuinlaitoksen tunnettuutta.

Blogissa tuodaan esille erilaisia tuomioistuimiin ja oikeudenkäynteihin liittyviä aiheita, ja siihen kirjoittavat mediatuomariverkoston jäsenet. Ensimmäisen tekstin on kirjoittanut tällä hetkellä Tuomioistuinvirastossa erityisasiantuntijana työskentelevä, käräjätuomari ja mediatuomariverkoston jäsen Nina Immonen.

Immonen kirjoittaa blogitekstissään siitä, miten arkisilla termeillä tahallisuus ja teko on oikeudessa omat juridiset merkityksensä.

”Arkikielessä on selvää, että henkilö, joka potkii, lyö tai retuuttaa toista henkilöä, tekee tekonsa toiminnastaan tietoisena eli tahallisesti.

Oikeudessa joudutaan usein arvioimaan tahallisuutta paitsi itse tekemisen, myös seurauksen osalta. Pahoinpitely sisältää (vain) väkivallan tekemisen, tappo puolestaan väkivallanteon ja siitä seuraavan kuoleman. Oikeudellisen tahallisuuden tulee kattaa molemmat tappoon liittyvät elementit, jotta kysymys olisi taposta,” Immonen kirjoittaa.

Lue ensimmäinen blogikirjoitus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Tuomioistuinvirasto
Tuomioistuinvirasto
PL 100/PB 100
00085 Tuomioistuinvirasto/Domstolsverket

0295650500http://www.tuomioistuinvirasto.fi

Tuo­miois­tuin­vi­ras­to on it­se­näi­nen kes­kus­vi­ras­to, joka pal­ve­lee koko tuo­miois­tuin­lai­tos­ta. Tuo­miois­tuin­vi­ras­to toi­mii oi­keus­mi­nis­te­riön hal­lin­no­na­lal­la.

Vi­ras­ton teh­tä­vä­nä on huo­leh­tia sii­tä, että tuo­miois­tui­met ky­ke­ne­vät käyt­tä­mään tuo­mio­val­taa laa­duk­kaas­ti ja että tuo­miois­tuin­ten hal­lin­to on te­hok­kaas­ti ja tar­koi­tuk­sen­mu­kai­ses­ti jär­jes­tet­ty.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuomioistuinvirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme