Suomen Lääkäriliitto - Finlands Läkarförbund ry

Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:n lääkäreille talokohtainen työehtosopimus – ensimmäinen laatuaan Suomessa

Jaa

Lääkäriliitto ja Hammaslääkäriliitto ovat allekirjoittaneet talokohtaisen työehtosopimuksen Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:n kanssa.

Kemin ja Tornion kaupunkien ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin terveyspalvelut ovat siirtymässä 18.6.2018 alkaen suurelta osin Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:n tuottamiksi. Ulkoistuksen myötä nykyiset työsuhteiset työntekijät ja julkiset viranhaltijat siirtyvät liikkeenluovutuksen mukaisesti ns. vanhoina työntekijöinä luovutuksensaajan eli Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:n palvelukseen 18.6.2018 lukien.

Liikkeenluovutuksessa siirtyvien työntekijöiden työsuhteen ehdot määräytyvät voimassa olevan työ/virkaehtosopimuksen mukaan (Lääkärisopimus ja KVTES) 31.3.2020 asti. Nyt sovittua talokohtaista työehtosopimusta sovelletaan 18.6.18 alkaen uusiin palkattaviin työntekijöihin sekä liikkeenluovutuksessa siirtyviin lääkäreihin ja hammaslääkäreihin.

Kun lääkärit siirtyvät julkisista viranhaltijoista työsuhteisiksi työntekijöiksi, se vaikuttaa erityisesti päivystyksen järjestämiseen. Sopimus turvaa päivystyksen jatkumisen sekä mahdollistaa uusille palkattaville lääkäreille kaksi erilaista työehtosopimusvaihtoehtoa. Lääkärit voivat valita, noudatetaanko työsuhteessa Lääkärisopimuksen mukaisia määräyksiä ja palkkatasoa vai sovitaanko ehdoista työnantajan ja työntekijän välillä työntekijäkohtaisesti työsopimuksella.

”Lääkäriliitolle on ollut tärkeä saada turvattua näin isossa muutoksessa työsuhteen ehdot niin nykyisille kuin tuleville lääkäreille sekä mahdollisuus päivystystyön tekemiseen kuten aiemmin”, sanoo Lääkäriliiton puheenjohtaja Marjo Parkkila-Harju.

”Mehiläinen haluaa varmistaa paikallisten ja laadukkaiden terveyspalveluiden jatkuvuuden Länsi-Pohjassa. Olemme tyytyväisiä sopimukseen, jossa saavutimme yhteisen näkemyksen työrauhan turvaavista elementeistä ja päivystystoiminnan tulevaisuus on taattu. Tämä on hyvä lähtökohta toiminnan kehittämiselle yhdessä osaavan lääkärikunnan kanssa”, toteaa Mehiläinen Länsi-Pohjan toimitusjohtaja Lasse Männistö

Yhteisyrityksen alku on uusi tilanne molemmille osapuolille. ”On hienoa, että olemme saaneet hyvässä yhteistyössä neuvoteltua molempia osapuolia tyydyttävän ratkaisun”, Parkkila-Harju ja Männistö toteavat.

Lääkäriliiton paikalliset luottamusmiehet ovat olleet tärkeässä roolissa sopimusta neuvotellessa ja luottamusmiesten rooli on jatkossakin merkittävä toiminnan käynnistyessä.

Lisätietoja:

Marjo Parkkila-Harju, Lääkäriliiton puheenjohtaja, puh. 050 5961670

Laura Lindholm, Lääkäriliiton neuvottelujohtaja, puh. 050 3574225

Lasse Männistö, Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:n toimitusjohtaja, puh. 0440 160382

Markku Näreneva, Mehiläisen julkisten terveyspalveluiden liiketoimintajohtaja, puh. 044 598 6560

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Lääkäriliitto - Finlands Läkarförbund ry
Suomen Lääkäriliitto - Finlands Läkarförbund ry
Mäkelänkatu 2
00500 HELSINKI

http://www.laakariliitto.fi

Suomen Lääkäriliitto on ammattijärjestö, johon kuuluu noin 93 % Suomessa toimivista lääkäreistä. Lääkärit yhdessä potilaan parhaaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Lääkäriliitto - Finlands Läkarförbund ry

Joka kolmas lääkäri tekee tutkimustyötä – merkittävä osa omalla ajallaan10.1.2019 10:00:00 EETTiedote

Joka kolmas lääkäri osallistuu jollakin tapaa tieteelliseen tutkimustyöhän ja joka neljäs lääkäri on väitellyt. Tieteellistä tutkimustyötä täysipäiväisesti eli työkseen tekee kuitenkin vain kaksi prosenttia lääkäreistä. Merkittävä osa (41%) tutkimustyötä tekevistä tekee sitä pelkästään omalla ajallaan töidensä jälkeen kuten iltaisin ja viikonloppuisin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme