Helsingin seudun kauppakamari

MetropoliAreena tuo suuren seudullisen vaalikeskustelun Kauppakeskus Triplaan 31.1.

Jaa

Helsingin seudun metropolialueella on mahdollista tehdä hyvää koko Suomelle. Menestys vaatii tiiviimpää ja tavoitteellisempaa yhteistyötä – siksi eduskuntavaaleissa pitää puhua metropolipolitiikasta ja hallitusohjelmaan kirjata seudullisesti merkittäviä teemoja. Metropolipolitiikasta tehdään puheenaihe MetropoliAreenassa tiistaina 31. tammikuuta 2023 klo 15-17 Mall of Triplassa Helsingissä.

MetropoliAreenalla 31. tammikuuta Triplassa kysytään  - minne menet metropoli?
MetropoliAreenalla 31. tammikuuta Triplassa kysytään - minne menet metropoli?

”Metropolipolitiikka tulee saada hallitusohjelmaan niin, että siinä ovat mukana koko Helsingin seudun olennaiset maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL), osaavan työvoiman saatavuuden, vieraskielisen väestön ja työperäisen maahanmuuton sekä kestävän kasvun ja hyvinvoinnin turvaavan rahoituksen teemat”, korostaa Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtaja Pia Pakarinen. Hän jatkaa, että hallitusohjelmakirjaukset eivät yksin riitä. ”Metropolialueen täytyy päästä mukaan suunnittelemaan, yhteiskehittämään ja toteuttamaan ohjelmaan kirjattuja tavoitteita yhdessä valtioneuvoston kanssa.”

Uusimaa on kansainvälisestikin merkityksellinen alue, joka tarjoaa menestyksen eväitä koko Suomelle. Kauppakamarin johtaja Markku Lahtinen katsoo, että seudun menestys vaatii tiiviimpää ja tavoitteellisempaa yhteistyötä valtion kanssa. ”Esimerkiksi osaavan työvoiman saatavuus on vaikeutunut viime vuosina. Kysymyksessä on kansallisen tason ongelma, jonka ratkaisussa metropolialue ja sinne kohdennettavat toimet ovat avainasemassa”, Lahtinen linjaa.

Metropolialueella jatkokoulutusmahdollisuudet alueen nuorten määrään suhteutettuna ovat nykyisellään riittämättömät. ”Korkeakoulujen resurssit ja koulutustarjonta on saatettava tasolle, joka vastaa vähintään Uudenmaan nuorten ikäluokan kokoa, vieraskielisten opiskelijoiden suhteellista osuutta sekä työelämässä olevien jatkuvan oppimisen tarpeita”, Pakarinen vaatii.

MetropoliAreenassa puhutaan seudulle oleellisista asioista

Helsingin seudun kauppakamari, Uudenmaanliitto, Helsingin Uutiset, Länsiväylä ja Vantaan Sanomat sekä Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit ovat yhteistyössä halunneet tehdä metropolipolitiikasta yhteisen puheenaiheen ja järjestävät yhteistyössä MetropoliAreenan.

MetropoliAreena Triplan Kulttuuriaukiolla 31. tammikuuta klo 15-17 tarjoaa keskusteluja seudullisesti merkityksellistä teemoista. Areenalla kuullaan väittelyä ja vaalilupauksia, kun MetropoliAreenalla kohtaavat mm. kansanedustaja Elina Valtonen (kok.), kansanedustaja, varapuheenjohtaja Leena Meri (ps.), varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen (kesk.), eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo (vas.), kansanedustaja Saara Hyrkkö (vihr.). Ehdokkaita haastamassa ovat mm. pormestari Juhana Vartiainen (Helsinki), kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä (Espoo), kaupunginjohtaja Ritva Viljanen (Vantaa) ja Uudenmaan maakuntajohtaja Ossi Savolainen. MetropoliAreenan juontaa toimittaja Jaakko Loikkanen, MTV3. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Lisätietoa tapahtumasta ja ilmoittautumiset Kauppakamarin kotisivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pia Pakarinen, Helsingin seudun kauppakamari,
toimitusjohtaja, pia.pakarinen@helsinki.chamber.fi, p. 040 529 4989

Markku Lahtinen, johtaja, Helsingin seudun kauppakamari,
p. 050 571 3564, markku.lahtinen@helsinki.chamber.fi

Tiina Tikander, Helsingin seudun kauppakamari, viestintäpäällikkö,
p. 046 878 7540, tiina.tikander@helsinki.chamber.fi

Kuvat

MetropoliAreenalla 31. tammikuuta Triplassa kysytään  - minne menet metropoli?
MetropoliAreenalla 31. tammikuuta Triplassa kysytään - minne menet metropoli?
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun kauppakamari
Helsingin seudun kauppakamari
Kalevankatu 12
00100 Helsinki

http://helsinki.chamber.fi/fi/

Helsingin seudun kauppakamari vahvistaa yritysten menestystä osallistumalla aktiivisesti Helsingin seudun kehittämiseen. Kauppakamariin kuuluu 21 kunnan alueelta yli 7 000 palveluja, kauppaa ja teollisuutta edustavaa yritystä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme