Mikroyrittäjät koolle Ouluun – esillä kokemuksia vientikokeiluista

Jaa
Mikroyrittäjyyden pohjoinen työpaja järjestetään torstaina ja perjantaina 19.-20.4.2018 Oulussa teemalla Muuttuva yrittäjyys – kasvua ja kansainvälistymistä. Tapahtumaan odotetaan osallistuvan yli 100 yritystä ja niitä palvelevia organisaatioita Pohjois-Pohjanmaalta, Pohjois-Savosta ja Lapin alueelta.

Tapahtumakokonaisuus on tarkoitettu kaikille mikroyrityksille ja elinkeinonharjoittajille sekä niille palveluita tarjoaville sidosryhmille ja tutkijoille, jotka ovat kiinnostuneita kasvusta, kansainvälisistä markkinoista tai yhteistyömahdollisuuksista muiden osallistujayritysten kanssa.

”Oulun yliopiston uusi Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTRE yhteistyöverkostoineen tuottaa näyttöön perustuvaa osaamista mikroyritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistämiseksi ja yrittämisen esteiden purkamiseksi. Tapahtumassa jaetaan kokemuksia kasvu- ja vientikokeiluverkostostamme, jossa uusi mikroyrittäjien sukupolvi murtaa ennakkoluuloja kasvun ja viennin mahdollisuuksista”, kertoo tutkimusjohtaja Matti Muhos Oulun yliopistolta.

Torstaina on luvassa mikroyrityksiä ja yrityskehittäjiä "törmäyttävä" matchmaking –iltapäivä, joka yhdistää mikroyritykset kahdenkeskisten tapaamisten kautta toisiinsa sekä antaa mahdollisuuden keskustella ja tavata palveluntarjoajia, rahoittajia ja yritysneuvojia. Tapahtumaan voivat osallistua myös yritysten toimintaa tukevat yksityiset ja julkiset organisaatiot sekä yritystoimintaa suunnittelevat. Torstai-ilta jatkuu verkostoitumisillallisella hotelli Scandicissa.

Perjantaina toteutetaan toiminnallinen työpaja Scandicissa tulevaisuusteemalla, jossa käytäntö ja tutkimus kohtaavat. Tulevaisuustyöpajassa kuullaan tulevaisuuden tutkija Tuomas Kuhmosen näkökulmaa mikroyrittäjyyteen sekä kiinnostavia yritystarinoita yrityksiltä, jotka tekevät asioita ennakoivasti ja toisin: Lovi Oy, AM Bonus Oy, Kopio-Raksa Oy sekä Valokuvaamo Studio Salama.

Tapahtumassa on tarjolla myös tietoa muun muassa yritysten rahoitusmahdollisuuksista, vakuutusasioista, yrittäjäyhdistysten toiminnasta ja hankkeiden tarjoamista palveluista.

Tapahtuman toteuttavat Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin Mikroyrittäjyyden tutkimusryhmä MicroENTRE ja Kerttu Saalasti säätiö. Toteuttamisessa ovat mukana Mikroyritysten kasvualusta -, OK#Kasvuverkosto - ja Pohjois-Savon MikroGrow –hankkeet, jotka saavat EAKR-rahoitusta Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Savon liittojen kautta.

Osallistuminen matchmaking-tilaisuuteen on MicroENTRE-verkostoon kuuluville yrityksille maksuton. Kaikki osallistujat saavat 10 prosentin alennuksen osallistuessaan kaikkiin tapahtumapaketin osioihin. Tapahtumaan ilmoittaudutaan verkossa https://sites.ffmatch.fi/microentrematch/.

Toimittajanne on tervetullut seuraamaan tapahtumaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Riitta Forsten-Astikainen, projektitutkija, MicroENTRE, Oulun yliopiston Kerttu Saalasti instituutti, p. 046 9220 913, riitta.forsten-astikainen@oulu.fi www.microentre.fi


Arja Packalén, projektipäällikkö, OK#Kasvuverkosto-hanke, Oulunkaaren kuntayhtymä, p. 050 5664 179, arja.packalen@oulunkaari.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopistossa tehtiin viime vuonna 51 keksintöä – maailman henkisen omaisuuden päivää vietetään perjantaina 26.4.24.4.2024 06:52:00 EEST | Tiedote

Oulun yliopistossa tehdään vuosittain kymmeniä uusia keksintöjä, jotka voivat olla alkuja tulevaisuuden innovaatioille. Vuonna 2023 niitä raportoitiin 51. Eniten keksintöilmoituksia tehtiin tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnassa, 22 kappaletta. Teknillisessä tiedekunnassa ilmoituksia tehtiin 13 sekä biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnassa 10. Viime vuonna Oulun yliopisto lähti patentoimaan seitsemää keksintöä.

Alaselkäkipuun liittyvää terveyspalvelujen käyttöä ja sairauspoissaoloja voidaan vähentää luokitteluun perustuvalla hoidolla24.4.2024 05:50:00 EEST | Tiedote

Alaselkäkipupotilaiden toipumista voidaan nopeuttaa, lääkärikäyntejä ja kuvantamistutkimuksia vähentää sekä selkäkivusta johtuvia sairauspoissaolopäiviä minimoida luokitteluun perustuvalla hoitomallilla, uusi tutkimus osoittaa. Luokitteluun perustuvassa hoidossa potilaat huomioidaan yksilöllisesti ja terveydenhuollon resursseja kohdennetaan eniten hoitoa tarvitseville.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye