Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Ministerit Eriksson ja Skinnari keskustelevat kehitysyhteistyöstä ja humanitaarisesta avusta koronapandemian aikana

Jaa

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus järjestää 8.9.2020 poliitikkodialogin Suomen kehitys- ja ulkomaankauppaministerin Ville Skinnarin ja Ruotsin kansainvälisen kehitysyhteistyön ministerin Peter Erikssonin välillä.

Kuva Skinnari: Eduskunta. Kuva Eriksson: Ninni Andersson/Government Offices.
Kuva Skinnari: Eduskunta. Kuva Eriksson: Ninni Andersson/Government Offices.

Keskustelu käsittelee muun muassa koronakriisin vaikutuksia humanitaariseen apuun ja Suomen ja Ruotsin mahdollisuuksia toimia köyhyyden ja epätasa-arvon vähentämiseksi maailmassa.

”Järjestämämme poliitikkodialogit ovat koronakriisin valossa tärkeämpiä kuin koskaan aikaisemmin. Ne ovat konkreettinen osoitus tiiviistä ja luontevista yhteyksistä Suomen ja Ruotsin poliitikkojen välillä.”, sanoo Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman.

Koronakriisi on vaikuttanut suomalais-ruotsalaiseen suhteeseen, mutta vielä kovemmin se on iskenyt kansainväliseen kehitys- ja humanitaariseen yhteistyöhön. Pandemia leviää maailmassa, jossa jo entuudestaan perustavanlaatuiset ihmisoikeudet, kuten tasa-arvo, demokratia ja sananvapaus, ovat uhattuina.

”Koronakriisi kasvattaa epätasa-arvoa ja iskee kovimmin ihmisiin, jotka jo ennen pandemiaa ovat olleet haavoittuvassa asemassa ja käyneet päivittäistä kamppailua olemassaolosta. Pandemian hillitsemistoimissa ovat korostuneet kansalliset ratkaisut, minkä riskinä on, että kansainvälisen yhteistyön painoarvo laskee. Siksi on erityisen tärkeää, että Ruotsi ja Suomi nyt toimivat yhdessä kehityskysymyksissä.”, toteaa Kronman,

Aika: tiistaina 8.9.2020, klo 11-12.

Paikka: kokousalusta Zoom. Osallistuminen vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Keskustelu käydään ruotsiksi, mutta kysymyksiä voi esittää myös suomeksi.  

Lue lisää ja ilmoittaudu tästä: www.hanaholmen.fi/event/ruotsalais-suomalainen-poliitikkokeskustelu-eriksson-skinnari/

Lisätietoja: Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva Skinnari: Eduskunta. Kuva Eriksson: Ninni Andersson/Government Offices.
Kuva Skinnari: Eduskunta. Kuva Eriksson: Ninni Andersson/Government Offices.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme