Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Mitä uutta Östersundomiin? Verkkotilaisuus 23.5.2022 klo 17

Jaa

Östersundomin suunnittelun ajankohtaisista asioista kerrotaan yleisötilaisuudessa maanantaina 23.toukokuuta klo 17−19. Tilaisuus järjestetään Teams-verkkotilaisuutena, ja siihen voi liittyä verkkoselaimella omalta tietokoneelta tai mobiililaitteelta.

Ilmakuvaa Östersundomista. Kuva Suomen ilmakuva.
Ilmakuvaa Östersundomista. Kuva Suomen ilmakuva.

Illan aikana Helsingin kaupungin työntekijät kertovat lyhyiden esitysten avulla Östersundomin kaavojen suunnitteluvaiheista, edistymisestä ja aikatauluista. Aiheita ovat asuminen, liikenne, puistot ja viheralueet. Tilaisuudessa voi kommentoida ja esittää kysymyksiä esiteltävistä asioista.

Katsaus osayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta saadusta palautteesta

Östersundomin osayleiskaava suunnitellaan ohjaamaan koko alueen tulevaa maankäyttöä ja tulevaisuuden liikenneratkaisuja. Osayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä helmikuussa 2022, jolloin siitä oli mahdollista antaa palautetta.

Nykyisten pientaloalueiden kaavoitusohjelma

Ennen osayleiskaavassa suunniteltavaa laajaa maankäytön muutosta on tarkoitus valmistella asemakaavoja Östersundomin nykyisille pientaloalueille, ja mahdollistaa niillä pienimuotoisempaa täydennysrakentamista. Kaavahankkeiden sijoittumista, laajuutta ja aikatauluttamista on suunniteltu kaavoitusohjelmassa.

Landbon suunnitteluperiaatteiden luonnosvaihe

Landbon pientaloalueen suunnitteluperiaatteet määrittelevät tulevan täydennysrakentamisen tavoitteet. Niissä osoitetaan mahdollisuudet uudelle maankäytölle ja käyttötarkoitusmuutoksille. Suunnitteluperiaatteet ohjaavat niiden jälkeen laadittavaa asemakaavan muutosta.

Landbon suunnitteluperiaatteet ovat nähtävillä 16.5.−6.6. 2022 osoitteessa hel.fi/suunnitelmat.

Tilausuuden tarkempi ohjelma löytyy osoitteesta hel.fi/asukastilaisuudet > Östersundom verkkotilaisuus 23.5.2022.

Tilaisuuteen voi liittyä linkistä https://bit.ly/ostersundom-23052022

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiimipäällikkö
Tuukka Linnas
puh. 040 336 1511
tuukka.linnas@hel.fi

Kuvat

Ilmakuvaa Östersundomista. Kuva Suomen ilmakuva.
Ilmakuvaa Östersundomista. Kuva Suomen ilmakuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme