Lasten Keskus

Miten ollaan hyvä kaveri? Uutuuskirja muistuttaa, että kaveritaitoja voi opetella

Jaa

Kaveritaitoja kannattaa harjoitella. Hyvä kaveri – Ystävyyden supervoimat -kirja auttaa lapsia ja nuoria tutustumaan omiin vahvuuksiinsa ja kasvamaan luotettavaksi ystäväksi.

Millainen on hyvä kaveri ja kuinka sellaiseksi tullaan? Merja Kalmin uutuuskirja Hyvä kaveri – Ystävyyden supervoimat antaa lapsille vinkkejä ja välineitä kasvaa hyviksi ja luotettaviksi ystäviksi.

Kirjan neljätoista tarinaa ystävyydestä avaavat erilaisia hyvän ystävän piirteitä: huomaavaisuus, luotettavuus, lempeys, uskollisuus, hyväntahtoisuus, kärsivällisyys… Tietotekstit ja vinkit kannustavat pohtimaan, mitä ystävyys on, miten elämään mahtuu erilaisia ystäviä ja kuinka riitatilanteista ystävän kanssa selvitään.

Jokaisessa ihmisessä piilee ystävyyden supervoimia, jotka auttavat olemaan toisille tukena, turvana ja tsempparina silloin, kun he sitä tarvitsevat. Lämminhenkinen teos luottaa vahvuuspedagogiikan voimaan ja kannustaa tutustumaan omiin vahvuuksiin ja kehittämään niitä.

Kirjan tehtävät, liikuttavat tarinat ystävyyden hyveistä sekä Mira Malliuksen eloisat eläinhahmot toimivat lapsen oman pohdinnan lähtökohtana sekä yhteisen tunnekasvatuksen ja sosiaalisten taitojen harjoittelun tukena kotona, päiväkodeissa ja kouluissa.


 
 

Merja Kalm on Turussa asuva luokanopettaja, kouluttaja sekä oppi- ja tietokirjailija, joka haaveilee muuttavansa maailmaa paremmaksi kirjoittamalla.

Mira Mallius on helsinkiläinen kuvittaja ja muotoilija, joka tunnetaan suomalaisista eläinhahmoistaan korteissa, kalentereissa ja muissa paperituotteissa. Hänen kädenjälkensä näkyy myös lukuisissa lastenkirjoissa.


 
 

Merja Kalm & Mira Mallius (kuvitus): Hyvä kaveri – Ystävyyden supervoimat
Lasten Keskus 2021
ISBN 978-952-354-494-9
80 s. | L17.3.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lasten Keskus
Lasten Keskus
Itälahdenkatu 27 A
00210 Helsinki

0968774530http://lastenkeskus.fi

Lasten Keskus tarjoaa iloa ja elämyksiä nuorille lukijoille vauvasta varhaisnuoreen! Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaista lastenkirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta.

Julkaisemme lasten tietokirjoja, kuvakirjoja ja tarinakirjoja, monipuolista ammattikirjallisuutta eri ikäkausien parissa työskenteleville kasvattajille sekä oppikirjoja esi- ja alkuopetukseen.

Yhdessä Edukustannuksen ja Kirjapajan kanssa olemme Publiva Oy.

Tervetuloa myös Mollin maailmaan!

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lasten Keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme