Vaasan kaupunki - Vasa stad

Miten sinä haluaisit osallistua ja vaikuttaa? – Vaasa pyytää kommentteja Osallistumisohjelman luonnoksesta

Jaa

Vaasan kaupungin Osallistumisohjelman 2021-2025 tavoitteena on turvata ja parantaa asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia sekä kehittää yhteistyötä yhdistysten kanssa. Ohjelma on nyt luonnosvaiheessa ja kuka tahansa voi kommentoida luonnosta.

- Osallistuminen ja vaikuttaminen omaan elämään koskeviin asioihin on yksi onnellisuuden kulmakivi. Omaksi koettu arki ja yhdenvertaisuus ovat hyvinvoinnin kannalta tärkeitä asioita, sanoo ohjelmaa valmisteleva aluepalvelupäällikkö Suvi Aho.

Kaupungilla on jo monia vaikuttamiskanavia, mutta asukkaat eivät välttämättä tunne niitä kaikkia. Lisäksi tavoitteena on selkeyttää kanavia ja parantaa niistä ja vaikuttamiskeinoista viestintää. Myös monikielisyyttä sekä kokemusasiantuntijuuden käyttöä halutaan tukea.

Yritysten ja yhteisöjen kanssa halutaan parantaa vuorovaikutusta ja sovittaa yhteen yhteisiä tavoitteita. Tavoitteena onkin järjestöystävällinen Vaasa.

- Henkilöstömme on toki keskeisessä asemassa siinä, että palveluiden käyttäjiä ja kaupungin asukkaita kuullaan ja otetaan mukaan jo asioiden suunnitteluvaiheessa. Tätä varten työntekijöitä koulutetaan ja heille kehitetään työvälineitä osallistumiseen, kertoo Aho.

Kommentoi luonnosta 16.12. mennessä!

Osallistumisohjelman luonnos on kommentoitavissa 16.12. asti verkossa: www.vaasa.fi/vaikuta

Lisäksi ohjelman luonnokseen voi tutustua ja sitä kommentoida Kansalaisinfossa Pääkirjastolla, Vähänkyrön yhteispalvelupisteessä, Variskan kirjastossa ja Sundomin kirjastossa.

Ohjelmaa on valmisteltu yhdessä asukkaiden, yhdistysten, kokemusosaajien, kaupungin työntekijöiden, toimielinten ja eri vaikuttajaryhmien ja asiantuntijoiden kanssa.

Ohjelma käsitellään tammikuussa kaupunginhallituksessa ja sen jälkeen kaupunginvaltuustossa.

- On tärkeää, että kuulemme juuri heiltä, joita varten ohjelmaa teemme, mitä vaikutuskeinoja halutaan käyttää. Osallistumisen tulee olla helppoa ja läpinäkyvää sekä kannustaa olemaan aktiivinen jatkossakin, sanoo Aho.

Yhteyshenkilöt

Aluepalvelupäällikkö Suvi Aho
p. 050 326 8877, suvi.aho@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

I Gamla Hamnen har försvarsmaktens övningsmaterial hittats – vilken verkan det har på byggandet på småhusområdet reds ut20.1.2022 09:12:18 EET | Tiedote

I Gamla Hamnens område har hittats gammalt övningsmaterial från försvarsmakten, såsom rökgranater och övningsammunition. Gamla Hamnen har planlagts som småhusområde och syftet är att anläggandet av infrastruktur i området ska inledas i början av detta år. Vasa stad reder tillsammans med polisen och försvarsmakten ut vilka verkningar fynden har på byggtidtabellerna.

Vanhasta Satamasta löytynyt puolustusvoimien harjoitusmateriaaleja – vaikutuksia pientaloalueen rakentamiseen selvitetään20.1.2022 09:08:24 EET | Tiedote

Vanhan Sataman alueelta on löytynyt vanhoja puolustusvoimien harjoitusmateriaaleja, kuten savuheitteitä ja harjoitusammuksia. Vanha Satama on kaavoitettu pientaloalueeksi ja alueen infran rakentaminen on tarkoitus käynnistää tämän vuoden alussa. Vaasan kaupunki selvittää löytöjen vaikutuksia rakennusaikatauluihin yhdessä poliisin ja puolustusvoimien kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme