Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Modernia pohjoismaista valokuvataidetta ja Tony Sjömanin muraali Hanasaaressa

Jaa

Kansainvälinen Helsinki Photo Festival avautuu 7. kesäkuuta näyttelyin ja tapahtumin eri puolilla pääkaupunkiseutua.

Tony Sjöman. Kuva: Robert Lindström.
Tony Sjöman. Kuva: Robert Lindström.

Helsinki Photo Festivalin Nordic Village X -näyttely esittelee Hanasaaren Taidepuistossa pohjoismaisten valokuvaajien teoksia. Festivaalin tuomaristo on valinnut näyttelyyn nuorten kyvykkäiden pohjoismaalaisten valokuvataiteilijoiden teoksia. Tänä vuonna festivaalin teema on fearless – peloton.

“Valokuvanäyttely on Taidepuistossa koko kesän, 30. syyskuuta asti. Lisäksi järjestämme 27. elokuuta valokuvataiteen seminaarin, johon osallistuu merkittäviä valokuvataiteilijoita, galleristeja, opettajia, kuvajournalisteja ja kirjankustantajia kaikkialta Pohjoismaista ", kertoo Hanasaaren projektipäällikkö Tiinaliisa Granholm.

Valokuvanäyttelyn lisäksi Taidepuistossa voi tutustua m.m. tanskalaisen Jeppe Heinin, ruotsalaisen Anna Uddenbergin, norjalaisen Børre Sæthren ja suomalaisen Kaarina Kaikkosen teoksiin. Tänä kesänä Taidepuiston vaihtuvan teoksen paikalla nähdään suomalaisen kuvanveistäjä Aaron Heinon teos. Heinon yksityisnäyttely on parhaillaan Espoon modernin taiteen museossa EMMA.

Taidepuistoon voi tutustua ilmaiseksi ja se on aina avoinna.

Galleriassa muraalitaidetta

Hanasaaren Galleriassa nähdään elokuun loppuun asti Tony ”Rubin” Sjömanin muraalitaidetta. Nykyään New Yorkissa asuva ja työskentelevä taiteilija on taustaltaan ruotsinsuomalainen.

Dome Dossier on Sjömanin ensimmäinen yksityisnäyttely Suomessa. Näyttely koostuu kahdeksasta öljymaalauksesta, neljästä monivärisestä silkkipainovedoksesta ja laajasta seinämaalauksesta, jonka taiteilija toukokuussa maalasi gallerian seinään. 

Näyttelyn nimi viittaa kuvitteelliseen kupoliin, joka koronapandemian aikana on eristänyt meidät muusta maailmasta. Se on saattanut luoda turvaa, mutta myös antanut aikaa ja aihetta itsetutkiskelulle ja kyseenalaistanut aikaisempia totuuksia ja oletuksia.

Hanasaaren näyttely käynnisti muraalitaiteen kiertueen, joka liittyy Göteborgin kaupungin 400-vuotisjuhlaan. Kesän aikana Tony Sjöman maalaa seinämaalauksen entiseen kotikaupunkiinsa Göteborgiin sekä sen suomalaisiin ystävyyskaupunkeihin Turkuun ja Ouluun.

Lue lisää Tony Sjömanista: www.rubin415.com/ 

Hanasaaren taide

Taidepuiston ja gallerian näyttelyn lisäksi kulttuurikeskuksen sisätiloissa voi tutustua sekä uuteen että hieman vanhempaan taiteeseen. Hanasaaren taidekokoelmaan kuuluu nykyään noin 300 teosta, joista suuri osa ostettiin jo ennen Hanasaaren vihkimistä vuonna 1975.

Sittemmin kokoelmaa on kartutettu mm. Susanne Gottbergin ja Markus Kåhren tilateoksella Taidekäytävä sekä peilipinnalta heijastuvalla islantilaisen kuvanveistäjän Hreinn Friðfinnssonin lasiteoksella, joka on Islannin virallinen lahja 100-vuotiaalle Suomelle.

Lue lisää Hanasaaren taidekokoelmasta: www.hanaholmen.fi/kulttuurikeskus/taide-ja-kulttuuri/hanasaaren-taide/hanasaaren-taidekokoelma/

Lisätietoja: Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard@hanaholmen.fi, puh. 040767737

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tony Sjöman. Kuva: Robert Lindström.
Tony Sjöman. Kuva: Robert Lindström.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme