Lasten Keskus

Molli-lastenkirja ukrainankielisenä suomalaisiin kirjastoihin

Jaa
Lasten Keskus lahjoittaa 500 ukrainankielistä Molli-kirjaa kirjastoille eri puolille Suomea.

Lasten Keskus (Publiva Oy) painattaa ja lahjoittaa 500 ukrainankielistä Molli-kirjaa kirjastoille eri puolille Suomea. Ukrainaksi kirja on ilmestynyt nimellä Camywok vuonna 2016.

”Maaliskuussa korviimme kantautui kirjastojen, päiväkotien ja koulujen huoli ukrainankielisen lastenkirjallisuuden saatavuudesta. Tarve on suuri, mutta tarjonta niukkaa”, kustannuspäällikkö Tanja Poskela kertoo.

”Meille virisi ajatus, että Molli olisi sopiva tuote Lasten Keskuksen osalta vastata tähän tarpeeseen. Myös Molli-hahmon luonut kuvakirjailija Katri Kirkkopelto ilahtui ajatuksesta jakaa kirjaa kirjastojen käyttöön.”

Lasten Keskus osti kirjan painoaineistot ukrainalaiselta Vivat-kustantajalta ja on painattanut ukrainankielisestä kirjasta oman erän tähän tarkoitukseen. Kirjavälitys osallistuu hankkeeseen toimittamalla kirjan kirjastoille.

”Tällä pienellä teolla haluamme sekä tukea ukrainalaista kustantamoa että tarjota laadukasta luettavaa pakolaisperheiden lapsille heidän omalla äidinkielellään”, Poskela sanoo.Molli-hahmo on moninaisten tunteiden hurmaava tulkitsija. Molli-kirjoja on käännetty mm. viroksi, hollanniksi, venäjäksi ja ukrainaksi. Molli-hahmon ystävineen on luonut kuvakirjailija Katri Kirkkopelto.


Lisätietoja:

Lasten Keskus
Tanja Poskela | kustannuspäällikkö |040 567 5523 | tanja.poskela@lastenkeskus.fi

Piia Latvala | viestintäpäällikkö | 0400 999 499 | piia.latvala@lastenkeskus.fi

Kirjavälitys
Sirpa Tilli | palvelupäällikkö | 050 514 8120 | sirpa.tilli@kirjavalitys.fi


Katri Kirkkopelto: Camywok (Molli)
ISBN 978-952-354-708-7

Suomessa julkaistun ukrainankielisen kirjan kustantaa Lasten Keskus (Publiva Oy).

Alkuperäisen ukrainankielisen käännöksen on julkaissut Vivat Publishing.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lasten Keskus
Lasten Keskus
Sörnäistenkatu 1
00580 Helsinki

0968774530http://lastenkeskus.fi

Lasten Keskus tarjoaa iloa ja elämyksiä nuorille lukijoille vauvasta varhaisnuoreen! Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaista lastenkirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Julkaisemme lasten tietokirjoja, kuvakirjoja ja tarinakirjoja, monipuolista ammattikirjallisuutta eri ikäkausien parissa työskenteleville kasvattajille sekä oppikirjoja esi- ja alkuopetukseen.

Yhdessä Edukustannuksen ja Kirjapajan kanssa olemme Publiva Oy.

Tervetuloa myös Mollin maailmaan!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lasten Keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme