Aalto-yliopisto

Muistutus mediatilaisuudesta! Tervetuloa tutustumaan uuteen kiertotalouden yhteislaboratorioon 10. helmikuuta

Jaa

Miltä näyttää kiven sisällä? Miten teollisuuden sivuvirrat saadaan käyttöön ja miksi akut ovat Suomelle suuri mahdollisuus? Tervetuloa kuulemaan ja näkemään, mitä epäorgaanisten materiaalien ja metallien tutkimuksessa juuri nyt tapahtuu!

Yhteislaboratoriossa tutkitaan muun muassa uusia akkumateriaaleja ja akkumetallien kierrättämistä. Kuva: Aleksi Poutanen
Yhteislaboratoriossa tutkitaan muun muassa uusia akkumateriaaleja ja akkumetallien kierrättämistä. Kuva: Aleksi Poutanen

Aika: 10.2.2020 klo 13.30 – 14.30

Paikka: Circular Raw Materials Hub, Vuorimiehentie 2, Otaniemi, Espoo

Geologian tutkimuskeskus GTK, VTT ja Aalto-yliopisto uudistavat epäorgaanisten materiaalien ja metallien tutkimusta ja luovat uutta liiketoimintaa niiden kierrätykseen ja talteenottoon uudessa Circular Raw Materials Hub -yhteislaboratoriossa. Tavoitteena on kehittää yhdessä teollisuuden kanssa ratkaisuja hiilineutraalin ja resurssitehokkaan yhteiskunnan tarpeisiin.

Kiertotalouden edistäminen on yksi Suomen hallitusohjelman keskeisiä teemoja. GTK, VTT ja Aalto-yliopisto ovat mukana ratkomassa kiertotalouden haasteita ja nostamassa Suomea maailman kärkeen epäorgaanisten raaka-aineiden ja uusien materiaalien tutkimuksessa ja innovaatioissa. Tähän Suomessa ainutlaatuinen yhteislaboratorio antaa loistavat mahdollisuudet.

Ohjelma

13.30 Mitä haasteita yhteislaboratorio ratkoo? Toiminta ja tulevaisuuden näkymät
Johtaja Saku Vuori GTK, tutkimusalueen johtaja Tarja Laitinen VTT ja professori, laitosjohtaja Jari Koskinen Aalto-yliopisto

 14.00 Yhteislaboratorio käytännössä

  • Kivi sisältä ja ulkoa. Esittelyssä perinteisillä ja uusilla menetelmillä tehtävää mineraalitutkimusta; muun muassa 3D-virtuaalikokemus, joka hyödyntää Suomen tehokkainta tomografialaitteistoa.

  • Kestävän kehityksen mukaiset talteenottoprosessit ja teollisuuden sivuvirtojen hyödyntäminen korkean jalostusarvon tuotteissa.

  • BATCircle on akkumetallien kierrätykseen keskittyvä hanke, joka vastaa myös koko Euroopan akkukierrätyksen strategisesta suunnittelusta.

  • Mahdollisuus vierailla laboratorion tiloissa ja kuulla tutkijoilta heidän tutkimushankkeistaan.

Mediatilaisuuden jälkeen toimittajat ovat lämpimästi tervetulleita yhteislaboratorion avajaisiin klo 15.00 alkaen.

Pyydämme ystävällisesti ilmoittautumista 7.helmikuuta mennessä.

Tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Tiedetoimittaja Minna Hölttä
p. 050 539 6229
minna.holtta@aalto.fi

Kuvat

Yhteislaboratoriossa tutkitaan muun muassa uusia akkumateriaaleja ja akkumetallien kierrättämistä. Kuva: Aleksi Poutanen
Yhteislaboratoriossa tutkitaan muun muassa uusia akkumateriaaleja ja akkumetallien kierrättämistä. Kuva: Aleksi Poutanen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopisto. Kohti parempaa maailmaa. Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Tunnistamme ja ratkaisemme yhteiskunnan suuria haasteita ja rakennamme innovatiivista tulevaisuutta. Yliopistossa on kuusi korkeakoulua, 12 000 opiskelijaa ja 400 professoria. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme