MUISTUTUSKUTSU: Kolmas Helsinki Symposium pureutuu kaupunkien muutokseen
Helsinki Symposium aktivoi keskustelua kaupunkipolitiikasta sekä kaupunkien roolista ja merkityksestä aikamme suurimpien haasteiden ratkaisussa. Järjestyksessään kolmas Helsinki Symposium pureutuu kaupunkien rooliin murroksen keskellä niin kotimaisesta kuin kansainvälisestä perspektiivistä sekä haastaa keskustelemaan kaupunkien kyvystä ja kyvykkyyksistä pandemian jälkeisen yhteiskunnan rakentamisessa. Helsinki Symposium toteutetaan virtuaalisena ja kutsuvieraiden lisäksi kaikille kiinnostuneille avoimena tapahtumana keskiviikkona 24. maaliskuuta kello 13–16.

Helsinki Symposiumin teemana on tänä vuonna "Kaupungit 2.0", eli kaupunkien muutos. Kutsuvierasseminaari laajenee tänä vuonna yleisölle avoimeksi ja suorana lähetyksenä seurattavaksi tapahtumaksi Helsinki-kanavan kautta. Tapahtuman yhteydessä julkaistaan myös 11 artikkelia käsittävä kaupunkipoliittinen julkaisu "Kaupungit murroksessa – Kaupunkitutkijoiden puheenvuoroja tulevaisuuden kaupungeille". Julkaisu on saatavilla osoitteessa hel.fi/helsinkisymposium.
Tapahtuma jakautuu kahteen osaan, joista jälkimmäinen on kohdennettu sekä kotimaiselle että kansainväliselle yleisölle. Alkuiltapäivän suomenkielistä osuutta kello 13 alkaen kuratoivat vuorollaan toimittajat Suvi Auvinen ja Saska Saarikoski, joiden vieraina ovat kirjailija-filosofi Pontus Purokuru ja toimitusjohtaja Katja Lindroos Urban Practicelta sekä toimittaja Senja Larsen ja yrittäjä, pääomasijoittaja Jyri Engeström.
Kello 14.30 käynnistyvässä kansainvälisessä osuudessa kuullaan pormestari Jan Vapaavuoren puhe sekä neljän puhujan, HSBC:n neuvontantajan ja Connected Places Catapultin hallituksen puheenjohtaja Greg Clarkin, Resilient Cities Catalystin perustajajäsenen Michael Berkowitzin, SecDev Group and Igarape Instituten perustaja Robert Muggahin ja Freetownin pormestari Yvonne Aki-Sawyerrin, puheenvuorot.
Kaupunkien merkitys globaalien haasteiden ratkaisemisessa kasvaa
Kaupungit ovat kasvavassa määrin avainasemassa, kun maailma etsii ratkaisuja globaaleihin haasteisiin. Esimerkkejä löytyy energiantuotannosta, älykkäästä liikenteestä, eriarvoisuudesta ja muuttoliikkeestä.
Kaupungeilla on yhteys asukkaidensa arkeen ja ne ovat käytännönläheisempiä ja ketterämpiä kuin valtiot. Sen vuoksi kaupungeilla on usein parempi valmius johtaa muutoksia yhteiskunnan kriittisillä alueilla.
Helsinki Symposium pohtii kaupunkien tulevaisuutta ja sitä, kuinka pandemian aiheuttamat yhteiskunnalliset ongelmat ja niistä toipuminen ovat muuttaneet kaupunkialueiden työkaluja, rooleja ja asemaa.
Suora lähetys Helsinki-kanavalla 24. maaliskuuta kello 13–16
Katso täällä: Helsinki Symposium - Kaupungit 2.0 | Helsinki Symposium - Cities 2.0
Kansainvälisen osuuden kesto kello 14.20–16.
Tutustu koko ohjelmaan: Helsinki Symposium 2021
Osallistu keskusteluun hashtagilla: #helsinkisymposium
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Pormestarin erityisavustaja Laura Åvall, puh. 050 361 7511, s-posti: laura.avall@hel.fi
Viestintäasiantuntija Laura Itävaara, Helsingin kaupunginkanslian viestintäosasto, puh. 050 547 5706, s-posti: laura.itavaara@hel.fi
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Uudelle arkkitehtuuri- ja designmuseolle kerätty Suomen oloissa poikkeuksellisen merkittävä rahoituspohja – yksityistä rahoitusta tähän mennessä vähintään 24 miljoonaa euroa8.4.2021 15:10:00 EEST | Tiedote
Jane ja Aatos Erkon säätiö, Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden ovat ehdollisesti sitoutuneet uuden Helsingin Eteläsatamaan suunnitellun arkkitehtuuri- ja designmuseon pääomittamiseen yhteensä vähintään 24 miljoonalla eurolla. Kokonaisuus on Suomen oloissa poikkeuksellisen merkittävä.
Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suositteli tartuntatautilain väliaikaisen 58 g §:n toimeenpanon jatkamista8.4.2021 13:01:36 EEST | Tiedote
Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suositteli kokouksessaan 8.4.2021, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto tekisi päätöksen tartuntatautilain väliaikaisen 58 g §:n toimeenpanon jatkamisesta alueella kahdeksi viikoksi eteenpäin 28.4.2021 saakka kuitenkin niin, että edelleen muuten suljettavaksi määrättyjä yksityisiä ja julkisia tiloja voidaan käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan sekä lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen. Päätös tilojen sulkemisesta ei koskisi ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.
MEDIAKUTSU / MEDIEINBJUDAN: Uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon yksityinen rahoitus / Privat finansiering för det nya arkitektur- och designmuseet8.4.2021 09:30:00 EEST | Kutsu
Helsingin Eteläsatamaan kaavaillun uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon yksityisen rahoituksen tilanteesta kerrotaan tänään 8. huhtikuuta kello 15 alkavassa mediatilaisuudessa. / Läget i fråga om den privata finansieringen för det nya arkitektur- och designmuseum som planeras i Södra hamnen i Helsingfors är tema för en presskonferens i dag den 8 april med början kl. 15.
MEDIAKUTSU: Pormestarin info koronavirustilanteesta torstaina 8. huhtikuuta kello 17 – katso suora lähetys Helsinki-kanavalla8.4.2021 08:00:00 EEST | Tiedote
Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoo kaupunkilaisille ja kaupungin työntekijöille koronavirustilanteeseen liittyvistä ajankohtaisista asioista tänään 8. huhtikuuta kello 17 alkaen.
Kaupungin digiloikka mahdollistaa helsinkiläisille sujuvamman arjen ja henkilökohtaisemmat palvelut7.4.2021 11:10:00 EEST | Tiedote
Helsingin tavoite on olla maailman parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki. Kunnianhimoinen digiloikka ei kuitenkaan ole mahdollinen ilman toimivaa digitaalista perustaa sekä yhteisiä alustoja ja mahdollistajia.
Kulttuuri- ja tapahtuma-alan syvenevä ahdinko uhkaa Helsingin elinvoimaa – palautumisen mahdollistamiseksi alaa koskevien rajoitusten purkaminen oltava oikea-aikaista 1.4.2021 14:03:12 EEST | Tiedote
Helsingissä on Suomen taiteen ja kulttuurin työpaikoista noin 35 prosenttia ja tapahtumateollisuudesta noin 65 prosenttia. Tapahtumat rakentavat merkittävällä tavalla pääkaupungin elinvoimaa. Kulttuuri- ja tapahtuma-alat työllistävät paljon nuoria ja ylläpitävät huomattavaa yritystoimintaa alihankintaketjujen kautta. Samalla ne kuuluvat koronapandemiasta voimakkaimmin kärsivien alojen joukkoon. Näiltä aloilta puuttuu tällä hetkellä näkymä tulevasta, mikä kasvattaa investointiepävarmuuden vuoksi yrittäjien ja koko alihankintaketjun taloudellisia ongelmia. Uhkana on, että alalta poistuu pysyvästi yrityksiä ja osaajia. Helsingin kaupunki on tehnyt päätöksen vahvistaa yhteistyötään tapahtuma-alan kanssa kesällä 2021. Kaupunki tukee paikallista tapahtuma-alaa ja strategiansa mukaisia kumppanitapahtumia terveysturvallisuuden toteuttamisessa ja lisää taiteen ja kulttuurin sisältöostoja omissa tapahtumissaan.
Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi kaksi asemakaavan muutosta Malmin lentokentän alueelle1.4.2021 00:25:35 EEST | Tiedote
Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 31.3. kaksi asemakaavan muutosta entisen Malmin lentokentän alueelle sekä kaupungin rahoitusosuuden korottamisen Olympiastadionin uudistamis- ja perusparannushankkeen rahoittamiseksi. Kaupunginvaltuuston kokouksen aluksi pidettiin info koronatilanteesta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme