Työterveyslaitos

MUISTUTUSKUTSU: Mediainfo sote-alan Mitä kuuluu? - ja Kunta10-tutkimuksesta ke 25.1. klo 9-10

Jaa

Tervetuloa tutustumaan Työterveyslaitoksen Mitä kuuluu? -työhyvinvointitutkimuksen ja Kunta10-tutkimuksen tuoreisiin tuloksiin. Tuloksiin kohdistuu erityistä kiinnostusta tilanteessa, jossa uudet hyvinvointialueet ovat juuri aloittaneet työnsä. Mediainfo järjestetään etäyhteyksin.

Mitä kuuluu? -työhyvinvointitutkimus pureutuu muun muassa sotealan veto- ja pitovoimatekijöihin. Kunta10-tutkimus avaa kuormitusta ja voimavaratekijöitä sekä sote-alalla että muissa kunta-alan tehtävissä.

  • Kumpikin tutkimus osoittaa, että huoli työmäärän kasvamisesta sote-alalla yli sietokyvyn on noussut aiemmista mittauksista.
  • Molemmat tutkimukset osoittavat kuitenkin useilla mittareilla myös myönteistä kehitystä.
  • Tutkimuksissa pureudutaan myös muihin sote- ja kunta-alan kuormitus- ja voimavaratekijöihin.

Tutkimustuloksia ja ratkaisuehdotuksia esittelevät:  

Antti Koivula, Työterveyslaitoksen pääjohtaja  

Jaana Laitinen, tutkimusprofessori, Mitä kuuluu? -tutkimusjohtaja 

Jenni Ervasti, johtava tutkija, Kunta10-tutkimusjohtaja 

Asiantuntijat vastaavat median kysymyksiin infon aikana ja ovat tavoitettavissa myös tapahtuman jälkeen.  

Linkki infoon jaetaan ilmoittautuneille etukäteen.

Ilmoittautumiset, lisätiedot ja haastattelupyynnöt Työterveyslaitoksen viestintään 24.1. mennessä juha.hietanen@ttl.fi, puh. 050 4773267.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Hietanenmediaviestinnän erityisasiantuntijaTyöterveyslaitos | Finnish Institute of Occupational Health | Arbetshälsoinstitutet

Puh:+358504773267juha.hietanen@ttl.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työterveyslaitos
Työterveyslaitos
Topeliuksenkatu 41 b
00250 Helsinki

+35830 474 1https://www.ttl.fi/

Työterveyslaitos on työhyvinvoinnin asiantuntija, joka tutkii, palvelee ja vaikuttaa.

Kehitämme asiakkaidemme kanssa hyviä työyhteisöjä ja turvallisia työympäristöjä sekä tuemme työntekijöiden työkykyä. Asiakkaitamme ovat työpaikat, päättäjät, kansalaiset, työterveysyksiköt sekä muut työhyvinvointia kehittävät organisaatiot.

Visiomme on ”Hyvinvointia työstä”, sillä terveellinen, turvallinen ja mielekäs työ luo hyvinvointia. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Henkilöstön määrä on noin 500.

Lisätietoja:
Tietoa meistä
Asiantuntijamme medialle
Aineistopankki (logot, asiantuntijoiden kuvat)
Aiemmat tiedotteemme

Sosiaalinen media: @tyoterveys

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työterveyslaitos

Ingripande i den etiska belastningen inom äldrearbetet förbättrar arbetshälsan, vårdkvaliteten och tillgången till arbetskraft31.1.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Etisk belastning är en betydande faktor som belastar arbetshälsan inom äldreomsorgen. Modellen Vanhustyön vatupassi (Vattenpasset för äldrearbete) erbjuder lösningar för chefer och ledningen, med vilka de kan stävja den etiska belastningen i vardagen inom äldrearbetet och bygga en etisk arbetskultur. Resultatet är bättre arbetshälsa och på lång sikt äldrearbete med större dragningskraft.

Vanhustyön eettiseen kuormitukseen puuttuminen parantaa työhyvinvointia, hoidon laatua ja työvoiman saatavuutta31.1.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Eettinen kuormitus on merkittävä vanhustyön työhyvinvointia koetteleva tekijä. Vanhustyön vatupassi -malli tarjoaa esihenkilöille ja johdolle ratkaisuja, joilla hillitä eettistä kuormitusta vanhustyön arjessa ja rakentaa eettistä työkulttuuria. Tuloksena on parempaa työhyvinvointia ja pitkällä tähtäimellä vetovoimaisempaa vanhustyötä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme