Mellakka Helsinki

Musiikki-startup Family in Music voitti Business Finlandin kasvumoottorikilpailutuksen

Jaa

Yhtiö tähtää voimakkaaseen kansainväliseen kasvuun ja tarjoaa 25 uutta työpaikkaa koronakriisistä kärsivälle musiikkialalle.

Musiikkialan startup ​Family in Music​ on valittu ​Business Finlandin kasvumoottorikilpailutuksen voittajaksi ensimmäisenä luovien alojen yrityksenä Suomessa. Business Finland nimittää kasvumoottoreiksi vähintään miljardin euron uuteen liiketoimintaan tähtääviä liiketoimintaekosysteemejä.

Family in Musicin​ ​”Open Creative” -hankkeen tavoitteena on luoda maailman johtava digitaalinen ja datapohjainen luovan talouden ekosysteemi, joka kokoaa yhteen monipuolisen verkoston alan toimijoita ja mahdollistaa merkittävän kansainvälisen liiketoiminnan syntymisen.

Ensimmäisenä kehitysalueena koronasta kärsivä musiikkiala

Family in Musicin ensimmäisenä kehitysalueena on koronasta erityisen paljon kärsivä musiikkiala. Kehitettävä alusta tarjoaa uusia mahdollisuuksia ja kansainvälisen markkinapaikan musiikintekijöille, artisteille, tuottajille sekä tekijänoikeuksia omistaville ja lisensoiville yrityksille. Tulevina vuosina palvelu laajenee audiovisuaalisille aloille ja muille luovien alojen asiantuntijapalveluille.

”Digitalisaatio on mullistanut luovien alojen toiminta- ja ansaintamalleja radikaalisti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Luovan talouden arvo kertyy yhä enemmän digitaalisille alustoille kuten ​Spotify,​ ​Facebook​, ​TikTok​ ja ​YouTube​, joissa musiikkia, videoita ja taidetta luodaan, jaetaan, kommentoidaan ja jalostetaan”, kertoo Family in Musicin toimitusjohtaja ​Juka Hynynen​.

“Family in Music -alustan kautta muusikot ja artistit voivat laajentaa omaa ansaintalogiikkaansa esimerkiksi suojaamalla, hallinnoimalla, kaupallistamalla, myymällä ja lisensoimalla omia tekijänoikeuksiaan. Käytännössä verkoston kautta voi myydä ja ostaa esimerkiksi musiikkivideon tuotantopalveluita ja biisejä tai verkostoitua biisintekijöihin, tuottajiin ja artisteihin ympäri maailman”, jatkaa Hynynen​.

“Tavoitteena luoda Suomeen merkittävästi uusia työpaikkoja”

Business Finland järjesti kasvumoottorikilpailutuksen nyt kolmatta kertaa. Tällä kertaa tarjouksia pyydettiin datatalouden, kiertotalouden ja vähähiilisyyden aihepiireistä. Parhaiksi arvioiduille toimijoille Business Finland myönsi pääomalainan liiketoiminnan rakentamiseen ja laajojen verkostovaikutusten synnyttämiseen.

Kukin yritys sitoutuu tavoittelemaan vähintään miljardin euron edestä uutta innovaatiolähtöistä liiketoimintaa ekosysteemiensä avainyrityksinä, joiden ympärille muut toimijat voivat omaa liiketoimintaansa rakentaa. Kasvumoottorihankkeilla tavoitellaan ratkaisuja globaaleihin markkinamurroksiin ja luodaan uusia kasvualoja Suomeen.

Myönnetyn rahoituksen turvin Family in Music aloittaa tänään rekrytointikampanjan, jossa avautuu 25 uutta työpaikkaa.

“On hienoa, että pääsemme heti luomaan osaltamme positiivista näkymää musiikin tulevaisuuteen. Open Creative -hankkeen tavoitteena on luoda Suomeen merkittävästi uusia työpaikkoja ja uutta kansainvälistä liiketoimintaa, joten haluamme näyttää tässä ensimmäiseksi esimerkkiä itse”, kommentoi ​Hynynen​.

Verkkosivut ja lisätietoa työpaikoista:
www.familyinmusic.com

Lue lisää!

Family in Music: Open Creative
Family in Music on kasvuyhtiö, joka rakentaa avointa luovan talouden ekosysteemiä uniikin data-, IP- ja jakelualustan ympärille. Open Creative -hankkeen tavoitteena on luoda maailman johtava digitaalinen ja datapohjainen luovan talouden ekosysteemi, joka kokoaa yhteen monipuolisen verkoston luovan talouden toimijoita eri aloilta ja mahdollistaa merkittävän uuden kansainvälisen liiketoiminnan syntymisen ekosysteemin toimijoille.

Avoinna olevat työpaikat:

TECH / PRODUCT:
Chief Technology Officer
Lead Developer
Senior Software Developer
Senior UI/UX Designer
Data Analyst
Product Owner
● Academy Specialist
● Analytics & Distribution Specialist
● Music Business Innovation Specialist

SALES / MARKETING:
Chief Marketing Officer
Chief Commercial Officer
Head of Communications
Marketing Manager
Marketing Automation Specialist
Head of Influencer Marketing
Online Customer Service Manager
Distribution Manager
Distribution Coordinator
Label Services & Artist Development Manager
    
CREATIVE:
Chief Creative Officer
Content Creator
Video Jockey / Brand Ambassador
Senior Video Editor
Senior Graphic Designer

ADMIN:
HR / Office Manager

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juka Hynynen
CEO & Founder
juka.hynynen@familyinmusic.com
0503027007

Mari Wainio
Mellakka Helsinki
mari@mellakkahelsinki.fi
0408280508

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mellakka Helsinki
Mellakka Helsinki
Pursimiehenkatu 29-31 A
00150 HELSINKI

info@mellakkahelsinki.fihttp://mellakkahelsinki.fi

Mellakka Helsinki on luova PR- ja viestintätoimisto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mellakka Helsinki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme