Vaasan kaupunki - Vasa stad

Muutosta ilmassa – Vaasa-opiston yleisöluentosarja alkaa

Jaa

Vaasa-opiston kevään 2019 yleisöluentosarja Muutosta ilmassa käynnistyy 9.1. apulaisprofessori Arto O. Salosen luennolla "Merkitykselliseksi koettu elämä - enemmän kuin onnellisuus". Kaikille luennoille on vapaa pääsy.

Keskiviikkona 9.1. klo 18 luennoiva Arto O. Salonen on tutkija, bloggaaja ja yhteiskunnallinen keskustelija, jonka kiinnostuksen kohteina ovat uudistuva yhteiskunta, kestävä kehitys, hyvinvointi ja sivistys.

- Ihmiskunnalla ei ole täyttyvällä maapallolla muuta selviytymisen mahdollisuutta kuin omaksua sellainen sivistyskäsitys, jossa hyvää elämää tavoitellaan yhden maapallon rajoissa. Mitä tarvitaan lisää ja mitä vähemmän, kun haluamme vahvistaa elämän mielekkyyttä ja arvokkuuden kokemusta, pohtii Salonen blogissaan.

Ilmastonmuutos ja elämäntavat

Vaasa-opiston kevään luentosarjan teemana ovat ilmastonmuutos sekä siihen liittyvät elämäntavat ja –arvot.

- Näkökulmina ovat paitsi ekologia ja talous, myös sosiaalinen kestävä kehitys: miten kohtaamme toisemme ihmisinä ja miten jaamme henkistä pääomaamme, kertoo Vaasan kaupungin opistojen johtava rehtori Sannasirkku Autio.

Sarjan muut luennot ovat 6.2. Ilmastonmuutos ja tasa-arvo (Elina Viitasaari), 20.3. Ilmastomyönteinen ruoka (biologi Anita Storm) sekä 23.3. Suuri kävelykulttuurin teemapäivä, jolloin järjestetään luentoja, mittauksia, tuote-esittelyjä ja toimintaa koko perheelle.

Kaikille luennoille on vapaa pääsy ja ne pidetään klo 18 Vaasa-opiston juhlasalissa, osoitteessa Raastuvankatu 31.

Yhteyshenkilöt

Johtava rehtori Sannasirkku Autio, puh. 0400 299826, sannasirkku.autio@edu.vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tekniska sektorns understöd skars ned på grund av sparkrav – djurskyddsservicen är fortfarande tryggad17.6.2019 10:00:00 EESTTiedote

På grund av sparkrav beviljar Vasa stad i år inget verksamhetsunderstöd till Katthuset i Vasa och Hundgården Kulkuri. Djurskyddsservicen är fortfarande ordnad i samarbete med Hundgården Kulkuri och för det betalas en separat ersättning till hundgården. De lokala frivilliga organisationerna gör ett värdefullt arbete och därför var beslutet om nedskärning inte lätt.

Teknisen toimialan avustuksista leikattiin säästösyistä – eläintensuojelupalvelut turvataan edelleen17.6.2019 10:00:00 EESTTiedote

Vaasan kaupunki ei tänä vuonna myönnä toiminta-avustusta Vaasan kissatalon ja Koiratarha Kulkurin toimintaan säästösyistä. Eläinsuojelupalvelut järjestetään edelleen yhteistyössä Koiratarha Kulkurin kanssa ja tästä maksetaan koiratarhalle erillistä korvausta. Paikalliset vapaaehtoisjärjestöt tekevät arvokasta työtä, eikä leikkauspäätös ollut helppo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme