HUS

Naistenklinikan potilaita evakuoitu tulipalon vuoksi

Jaa

Synnytykseen tulevat ohjataan HUSin muihin synnytyssairaaloihin. Potilaita kehotetaan soittamaan synnytyssairaalaan ennen lähtöä normaalin käytännön mukaisesti.

Naistenklinikalla on ollut tänään illalla tulipalo. Pelastuslaitos sai hälytyksen klo 18.38 ja palo on nyt saatu hallintaan ja jälkiraivaustoimenpiteet ovat käynnissä. Tulipalosta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja. Pelastuslaitos tiedottaa sammutustöiden etenemisestä.

Tulipalo oli ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevassa jätehuoneessa. Jätehuoneesta levisi savua ja palokaasuja jätekuilua pitkin yläpuolella oleville potilasosastoille.

Neljän yksikön potilaat siirretty väistötiloihin

Synnyttäneiden osastoilta 52 ja 61 siirrettiin yhteensä noin 60 perhettä ensin Uuden lastensairaalan evakuointipisteeseen ja sieltä edelleen hoitoon Uuden lastensairaalan osastoille ja Perhepesähotelliin. Neljä perhettä on kotiutunut.

Osaston 42 potilaat siirrettiin Uuteen lastensairaalaan. Osastolla hoidetaan sairaalahoitoa tarvitsevia raskaana olevia.

Naistenklinikan neljännen kerroksen synnytyshuoneissa olleet synnyttäjät siirrettiin sairaalan lisäsiivessä sijaitseviin synnytyshuoneisiin.

Naistentautien osaston 30 potilaat siirrettiin osaston toiseen päätyyn.

Naistenklinikan muissa yksiköissä potilashoito jatkuu.

Tiedotamme lisää aamulla klo 10 mennessä tai mikäli tilanne yön aikana muuttuu.

Yhteyshenkilöt

12.8. klo 7.00 saakka: Pontus Molander 050 534 8396
12.8. klo 7.00 alkaen: Mika Nuutila 050 427 1352

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa yli puoli miljoonaa potilasta. HUSissa työskentelee 25 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme