Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry

Neuvottelutulos Sähköistys- ja sähköasennusalan työehtosopimuksesta vuosille 2022 – 2024

Jaa

Sähkötekniset työnantajat STTA ja Palvelualojen Työnantajat PALTA saavuttivat myöhään illalla 31.3.2022 Sähköalojen Ammattiliiton kanssa käydyissä neuvotteluissa neuvottelutuloksen Sähköistys- ja sähköasennusalan työehtosopimuksesta.

Neuvottelutuloksen mukainen uusi ratkaisu tulee työehtosopimuksena voimaan, kun TES-osapuolina olevien järjestöjen hallinnot ovat neuvottelutuloksen hyväksyneet. Työehtosopimusta sovelletaan yleissitovana sähköistys- ja sähköasennusalan työntekijöiden työsuhteissa.

Neuvottelutulos on työmarkkinoiden yleisen linjan mukaisesti kaksivuotinen siten, että palkkaratkaisu on sovittu vain vuodelle 2022. Neuvottelutuloksen mukainen työehtosopimus on voimassa 31.3.2024 saakka. Mikäli vuoden 2023 palkoista ja työryhmässä sopimuskauden aikana käsiteltävistä urakkatyöalueen kysymyksistä ei päästä yhteisymmärrykseen viimeistään 31.12.2022, sopimus voidaan kuitenkin irtisanoa päättymään vuotta aiemmin 31.3.2023.

STTA tiedottaa ratkaisun sisällöstä yksityiskohtaisesti, kun osapuolet ovat hyväksyneet neuvottelutuloksen hallintoelimissään. Neuvottelutuloksen käsittely järjestöjen hallinnoissa tapahtunee viikon 14/2022 lopussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

stta@stta.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry
Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry
Harakantie 18 b
02601 Espoo

09 547 610http://www.stul.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry

Korjausrakentaminen pitää pintansa – talotekniikka-alan odotukset maltilliset epävakaassa maailmantilanteessa23.3.2022 06:00:00 EET | Tiedote

Talotekniikka-alan suhdannekyselyn aikana maailma muuttui kertaheitolla Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Tilanne ei vielä ehtinyt heijastumaan vastauksiin. Uudisrakentamisen arvioidaan kuitenkin hiipuvan hieman, korjausrakentaminen pysyy pinnalla. Suuria kysymysmerkkejä ovat rakennusmateriaalien saatavuus sekä kustannusten nousun ennakointi tarjouksissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme