Oulun yliopisto

Nokialta 250 000 euron lahjoitus Oulun yliopistolle

Jaa

Nokia osallistuu Oulun yliopiston meneillään olevaan varainhankintakampanjaan merkittävällä 250 000 euron lahjoituksella yliopiston tekniikan alan tutkimukseen. Nokialla ja Oulun yliopistolla on pitkä yhteinen historia matkapuhelinten ja tietoliikenneverkkojen kehityksessä.

Suomi on kansainvälisesti 6G-tutkimuksen ja -kehityksen kärkimaita.
Suomi on kansainvälisesti 6G-tutkimuksen ja -kehityksen kärkimaita.

Nokia on Oulun yliopistolle tärkeä strateginen kumppani erityisesti radioteknologiaan liittyvässä tutkimuksessa ja uusien innovaatioiden kehittämisessä. Nokialla ja Oulun yliopistolla on meneillään useita yhteistyöprojekteja. Yhteistyön tavoitteena on edistää tulevaisuuden huippuosaajien koulutusta sekä tohtorikoulutuksen kehittämistä. Nokia on myös merkittävä Oulun yliopiston alumnien ja opiskelijoiden työnantaja.

Tällä hetkellä yhteistyön keskiössä on erityisesti yhteistyö maailman ensimmäisessä laajassa 6G-tutkimuksesssa, Suomen Akatemian rahoittamassa 6G Flagship -tutkimuskokonaisuudessa. Suomi on kansainvälisesti 6G-tutkimuksen ja -kehityksen kärkimaita.

”Arvostamme suuresti tätä merkittävää lahjoitusta keskeiseltä yhteistyökumppaniltamme. Yhteinen tavoitteemme on viedä eteenpäin tietoliikenteen tutkimusta ja tuotekehitystä sekä vastata toimialan kasvavaan osaajatarpeeseen”, Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki sanoo.

”Nokian yli 157 vuoden historia Suomessa pohjautuu innovaatioon, uudistumiskykyyn sekä pitkäjänteiseen tutkimus- ja tuotekehitystyöhön. Vain investoimalla tutkimukseen ja osaajien kouluttamiseen pysymme mukana kilpailussa teknologiainnovaatioiden kärkimaana. Haluamme tällä lahjoituksella korostaa suomalaisen tutkimuksen ja koulutuksen merkitystä ja varmistaa, että Suomesta löytyy maailmanluokan innovointia ja osaamista myös tulevaisuudessa”, sanoo Nokian Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmän johtaja ja Suomen maajohtaja Tommi Uitto.

Nokian Oulun yliopistolle tekemä lahjoitus kohdentuu tekniikan alalle. Valtio tukee vastinrahoituksella yksityisten säätiöiden, yritysten ja henkilöiden yliopistoille tekemiä lahjoituksia. Lahjoittaja voi ohjata vähintään 10 000 euron lahjoituksen haluamansa koulutusalan kehittämiseen. Valtion vastinrahoituskausi jatkuu kesäkuun loppuun asti 2022.

Nokia työllistää Suomessa yli 6 500 henkilöä. Vuosien 2018-2021 aikana Nokia on palkannut Suomessa noin 1 700 uutta työntekijää, joista suuri osa työskentelee korkeaa osaamista vaativissa tutkimus- ja kehitystehtävissä. Lisäksi Nokia tarjoaa vuosittain harjoittelupaikan noin 500 opiskelijalle tai vastavalmistuneelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Suomi on kansainvälisesti 6G-tutkimuksen ja -kehityksen kärkimaita.
Suomi on kansainvälisesti 6G-tutkimuksen ja -kehityksen kärkimaita.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopistolle vastinrahakampanjassa lahjoituksia yhteensä 5,2 miljoonaa euroa1.7.2022 10:25:00 EEST | Tiedote

Oulun yliopiston kesäkuun lopussa päättynyt kaksivuotinen varainhankintakampanja tuotti yhteensä 5,2 miljoonaa euroa. Kampanja liittyi valtion vastinrahoitukseen, jossa valtio maksaa lisäkertoimen mukaisen vastinrahan yliopiston keräämälle lahjoituspääomalle. Vastinraha kasvattaa näin merkittävästi lahjoitusten vaikuttavuutta. Valtion vastinrahapäätös saadaan loppusyksystä 2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme