HUS

Nylands regionala samordningsgrupp fastställde kriterierna för när hälso- och sjukvårdens bärkraft äventyras

Dela

Nylands regionala samordningsgrupp bedömde behovet av framtida begränsningar i det fall att hälso- och sjukvårdens bärkraft äventyras

Det totala antalet coronaviruspatienter på HUS har varierat mellan 40 och 51 under den gångna veckan. Inom intensivvården har antalet patienter varit 8–14.

Nylands regionala samordningsgrupp konstaterade följande på sitt möte 14.10.2021: om antalet patienter i intensivvård överstiger 15, eller antalet patienter på vårdavdelning överstiger 50, innebär detta att hälso- och sjukvårdens bärkraft äventyras. Detta eftersom vården av andra patienter i det fallet måste skjutas upp.

“I en sådan situation anser Nylands regionala samordningsgrupp att det är nödvändigt att skärpa restaurangbegränsningarna i Nyland. Dessutom kommer samordningsgruppen att föreslå ändamålsenliga begränsningar i fråga om evenemang och offentliga tillställningar till regionförvaltningsverket”, säger ordförande för den regionala samordningsgruppen, HUS stf. chefsöverläkare Jari Petäjä.

Mer information för media:
Kontaktuppgifter till HUS medietjänst

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum