Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nyt haetaan uusia urheiluluokkalaisia!

Jaa

Vaasan seudun kuudesluokkalaiset voivat nyt hakea Onkilahden yhtenäiskoulun urheiluluokalle. Hakuaika on 10.1.-10.2.2021.

Onkilahden yhtenäiskoulu on syksystä 2017 lähtien ollut mukana valtakunnallisessa urheiluyläkoulukokeilussa, jossa oppilas saa valmiudet opintojen ja urheilun menestykselliseen yhdistämiseen.

- Urheiluluokalle otetaan 21 oppilasta. Koulussa on omat urheiluluokat 7., 8. ja 9. luokkalaisille, kertoo Onkilahden yhtenäiskoulun vt. rehtori Elise Hytönen.

Urheiluluokalle haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake 10.1.-10.2. välisenä aikana. Hakuvaiheen jälkeen oppilaat saavat kutsun soveltuvuuskokeeseen, joka järjestetään 24.2.2021 klo 8.30. Lue lisää: www.soveltuvuuskoe.fi.

Tukea urheilun ja koulunkäynnin yhdistämiseen

Urheiluluokkien liikuntatunnit muodostuvat kaikille yhteisestä liikunnasta, valinnaisaineiden tunneista sekä muutamasta lisätunnista.

- Seitsemännellä luokalla on 6 tuntia, kahdeksannelle luokalla 8-10 tuntia ja yhdeksännellä luokalla 8-9 tuntia liikuntaa viikossa. Urheiluluokan oppilailla on myös mahdollisuus sisällyttää valinnaisaineiden tunteihin seurojen järjestämä yläkouluvalmennus, johon haetaan erikseen 8. luokan ja 9. luokan keväällä, kertoo Hytönen.

Urheiluyläkoulutoiminnan tavoitteena on edistää urheilevan oppilaan kasvua tavoitteelliseksi urheilijaksi, kehittää taitoja ja osaamista eri osa-alueilla sekä tukea nuorta urheilun ja koulunkäynnin yhdistämisessä muun muassa ajankäytöllisesti.

Urheiluyläkoulussa tavoitteellisesti urheileva nuori saa ohjausta elämäntaitojensa kehittämiseen sekä valmiuksia opintojen ja urheilun vaativampaan yhdistämiseen.

- Toimintaa toteutetaan kolmen kokonaisuuden kautta: monipuoliset motoriset taidot ja fyysiset ominaisuudet, psyykkiset taidot ja elämäntaidot sekä lajivalmentautuminen, kertoo koordinaattori Kari Vedenjuoksu.

Vaasan seudun ruotsinkielisille oppilaille on tarjolla oma urheiluluokka Korsholms högstadiumissa.

Lue lisää: http://www.vsua.fi/hae-meille/haku-urheiluylakouluun-7-9lk-

Yhteyshenkilöt

Elise Hytönen, Onkilahden yhtenäiskoulun vt. rehtori, puh. 040 822 8803, elise.hytonen@edu.vaasa.fi

Kari Vedenjuoksu, Onkilahden yhtenäiskoulu / koordinaattori puh. 050 536 0158, kari.vedenjuoksu@edu.vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme