Software Finland ry

”Ohjelmistoalalle erityisen lupaavaa, että palkkatoiveet ovat realistisia” – Juniorirekryssä ennätykselliset lähes 1200 osallistujaa, 75 % naisia

Jaa
Ohjelmistoalan paraikaa järjestämä Juniorirekry-tapahtuma on murskannut aiemman ennätyksen osallistujamäärällään. ”1200 osallistujaa, joista 900 on naisia kertoo siitä, miten kova imu alallamme on. Ja junnuille todella on tilausta”, iloitsee Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha. ”Merkillepantavaa on, että ohjelmistoalalle hakevien työntekijöiden palkkatoiveet osuvat todella hyvin kohdalleen”, kertoo osallistujille tehdyn kyselyn analysoinut rekrytointiekspertti Anna Alppinen Academic Work’istä.
Juniorirekrytapahtuma keräsi ennätyksellisen osallistujamäärän. Milja Köpsi (vasemmalla) vetää Mimmit koodaa -ohjelmaa, Anna Alppinen on johtava IT-rekrytointiasiantuntija ja Rasmus Roiha Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja. Kuva: Photomikke
Juniorirekrytapahtuma keräsi ennätyksellisen osallistujamäärän. Milja Köpsi (vasemmalla) vetää Mimmit koodaa -ohjelmaa, Anna Alppinen on johtava IT-rekrytointiasiantuntija ja Rasmus Roiha Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja. Kuva: Photomikke

Lehdistötiedote 14.02.2022

Ohjelmistoalan vakava työvoimapula on jo kestouutinen, mutta rekrytointitapahtumien suurmenestys on uunituoretta uutisainesta. Ohjelmisto- ja e-business ry:n Juniorirekry-tapahtuma on houkutellut mukaan miltei 1200 alalle pyrkivää osallistujaa. Ohjelmisto- ja e-business ry:ntoimitusjohtaja Rasmus Roiha näkee kysynnän ja tarjonnan kohtaavan entistä paremmin.

”Kun akuutti koodarivaje on yli 10 000, niin tosimielellä olemme liikkeellä. Nyt näyttää hyvältä! 1200 osallistujaa, joista 900 on naisia kertoo siitä, miten kova imu alallamme on. Ja junnuille todella on tilausta. Uusin Sykemittarimme kertoi, että yli puolet yrityksistä aikoo palkata junioreja. Tarvitsemme uusia osaajia, joista kehittyy työssä rautaisia ammattilaisia”, kuvailee Roiha alan tilaa ja tarpeita.

Juniorirekryn yhteydessä on toteutettu osallistujille myös kysely, jonka tulokset ovat merkittäviä työvoiman tarjonnan ja kysynnän kohtaannolle. Tuloksia arvioi ammattilaisen silmin Anna Alppinen, joka johtaa IT-alan rekrytointia Academic Work’issä.

”Merkillepantavaa on, että ohjelmistoalalle hakevien työnhakijoiden palkkatoiveet osuvat todella hyvin kohdalleen. Lähes 800 kyselyyn vastanneen työnhakijan keskimääräinen palkkatoive on vajaat 2800 euroa, mikä vastaa todellista odottamaa ensipalkalle IT-alalla”, kertoo Alppinen.

”Ohjelmistoalalle on erityisen lupaavaa, että palkkatoiveet ovat realistisia. Kohtaanto siis toimii. Jos alalle pyrittäisiin ruusuisin toivein, niin totta kai työllistyminen olisi vaikeampaa”, tiivistää Roihaa.

Naisia 75 % – myönteinen muutos meneillään

Naisia virtuaalisen suurtapahtuman osallistujista on peräti 75 prosenttia. Tätä selittää Ohjelmisto- ja e-business ry:n johtaman Mimmit koodaa -ohjelman huikea suosio – ohjelmassa on mukana jo 10 000 naista. Ohjelman vetäjä Milja Köpsi on tyytyväinen ohjelman ja Juniorirekryn vetovoimaan.

”900 naista tässä tapahtumassa on tietenkin aivan upea määrä. Se kertoo, että Mimmit koodaa -ohjelmassa ei vain haaveilla töistä ohjelmistoalalla, vaan pyritään sinne tosissaan. Se alleviivaa myös, että naispuoliset alanvaihtajat – eli valtaosa ohjelmamme osallistujista – ovat liikkeellä niin suurin määrin, että se helpottaa jo koko alan osaajapulaa. Tästä olemme onnellisia”, kiittää Köpsi.

Roiha on samaa mieltä. Juniorirekryyn lähteneet parikymmentä yritystä ymmärtävät naisten arvon.

”Uskallan väittää, että tässä todella on myönteinen muutos meneillään. Naiset ovat valtava voimavara alallamme. Mimmit koodaa -ohjelman aikaansaama asennemuutos ja sen tarjoamat konkreettiset mahdollisuudet alkavat kantaa hedelmää päivä päivältä enemmän”, uskoo Roiha.

”Ei enää yllätys” – naiset pyytävät enemmän!

Juniorirekry-kyselyyn perehtynyt Alppinen poimii tuloksista myös ”entisen yllätyksen”.

”On mahtavaa, että naiset odottavat keskimäärin lähes 15 % suurempaa harjoittelupalkkaa ja 6 % suurempaa ensipalkkaa kuin miehet. Aiemmin oli toisin, mutta enää tämä ei ole yllätys. Kokeneet, alaa vaihtavat naiset tuntevat arvonsa ja mitoittavat toiveensa sen mukaan”, myhäilee Alppinen.

Lisätiedot:

Rasmus Roiha, Ohjelmisto ja e-business ry, toimitusjohtaja, 0400 180 434, rasmus@ohjelmistoebusiness.fi  

Anja Alppinen, Academic Work, 040 773 8340, anna.alppinen@academicwork.fi

Milja Köpsi, Mimmit koodaa-ohjelma, vetäjä, 040 152 5154, milja@mimmitkoodaa.fi

Avainsanat

Kuvat

Juniorirekrytapahtuma keräsi ennätyksellisen osallistujamäärän. Milja Köpsi (vasemmalla) vetää Mimmit koodaa -ohjelmaa, Anna Alppinen on johtava IT-rekrytointiasiantuntija ja Rasmus Roiha Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja. Kuva: Photomikke
Juniorirekrytapahtuma keräsi ennätyksellisen osallistujamäärän. Milja Köpsi (vasemmalla) vetää Mimmit koodaa -ohjelmaa, Anna Alppinen on johtava IT-rekrytointiasiantuntija ja Rasmus Roiha Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja. Kuva: Photomikke
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Software Finland ry
Software Finland ry
Eteläranta 10
00130 HELSINKI

https://softwarefinland.fi

Software Finland ry on vuonna 1993 perustettu ainutlaatuinen yritysjohdon yhteisö ja ohjelmistoalan vaikuttaja. Toimintamme tärkein tavoite on jäsenyritystemme ja koko ohjelmistoalan kukoistus. Suomessa nimittäin tehdään huippulaadukasta ja kansainvälisesti kilpailukykyistä softaa, ja me uskomme, että sen avulla ratkaistaan maailman isotkin ongelmat. Mukana alaa koskevaan päätöksentekoon vaikuttamassa, tutkimusta ja koulutusta tukemassa sekä liiketoimintaansa kehittämässä on yli 600 softayritystä Suomesta. Software Finland ry tunnettiin vuoden 2023 alkuun asti nimellä Ohjelmisto- ja e-business ry ja vuoteen 2018 nimellä Ohjelmistoyrittäjät ry.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Software Finland ry

Paremmat työllistymismahdollisuudet jo 100 koodarinaiselle – kiitos Mimmit koodaa -ohjelman ja Amazon Web Servicesin (AWS) yhteistyön15.3.2023 12:05:58 EET | Tiedote

Mimmit koodaa tuottaa yhä konkreettisempia hyötyjä. Jo 100 naista on suorittanut ohjelman kautta AWS Cloud Practitioner -sertifikaatin. Mimmit koodaa -ohjelman ja Amazon Web Servicesin yhteistyössä yhteisölle maksutta tarjoama pilvikoulutus pyrkii korjaamaan ohjelmistoalan sukupuolittuneisuutta sekä vastaamaan osaajapulaan.

”Junioreille on nyt kova kysyntä” – Talouden möröt eivät estä huimaa kasvua ohjelmistoalalla, yli puolet yrityksistä palkkaamassa junioreja21.12.2022 00:01:00 EET | Tiedote

Ohjelmistoala jatkaa nopeaa kasvuaan, vaikka muilla aloilla näkymät synkistyvät. ”Yli 80 % yrityksistä on kasvussa ja mikä parasta, töitä on hyvin tarjolla myös softan parissa uraansa aloitteleville”, kiteyttää Rasmus Roiha, Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja. ”Uunituore Sykemittari-tutkimuksemme kertoo taas kerran, että ohjelmistoyritykset sopeutuvat nopeisiinkin muutoksiin, jotka muilla toimialoilla vaikuttavat ylivoimaisilta”, analysoi Roiha Sykemittarin tuloksia. SaaS-yritykset kuten Visma ovat erityisessä vauhdissa.

Koodikummit-ohjelma liikkeelle kovin tavoittein: Tuhat nuorta ohjelmistoalalle – ”Kaikkien saatava tasavertaiset mahdollisuudet”13.12.2022 08:30:00 EET | Tiedote

Tiedekoulu sekä Ohjelmisto- ja e-business ry ovat aloittaneet uuden Koodikummit-ohjelman. ”Vähävaraiset lapset saavat Koodikummi-yrityksiltä hienon mahdollisuuden opiskella koodausta”, kiittää Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha. ”Kannattaa lähteä mukaan”, kehottaa itse jo 16-vuotiaana pelin julkaissut Jouni Suutarinen, Oivanin myynti- ja markkinointijohtaja. ”Me tuemme alan monimuotoisuutta”, alleviivaa tyttöryhmää kummittavan Vincitin vastuullisuusjohtaja Niina Mikolanniemi. Tytöille hyvää esimerkkiä tarjoaa myös Mimmit koodaa -palkinnon voittanut Susanna Kyllönen.

”Verovarojen käytön on oltava tiedossa” – Ohjelmistoala vaatii: Inhouse-yhtiöt pitää saada pikimmiten julkisuuslain piiriin18.11.2022 12:00:00 EET | Tiedote

Julkisyhteisöjen omistamat ns. inhouse-yhtiöt on saatava pikimmiten julkisuuslain piiriin, vaatii Ohjelmisto- ja e-business ry. ”Suomessa on saatava voimaan vastaava lainsäädäntö kuin Ruotsissa, jotta verovarat käytetään tehokkaasti ja läpinäkyvyys ehkäisee väärinkäytöksiä”, peräänkuuluttaa Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha. Ruotsissa julkisomisteiset inhouse-yhtiöt kuuluvat julkisuuslain piiriin silloin, kun ne saavat yli 50 % tuloistaan kunnan, valtion tai muun julkisyhteisön ”omistaja-asiakkaaltaan”.

”Kyllä tässä syntyy rakennusvalvonnan tulevaisuus” – Vuoden Digipalvelu 2022 on Pohjois-Amerikkaa valloittavan Cloudpermit Oy:n Lupapiste13.10.2022 18:00:00 EEST | Tiedote

Vuoden Digipalveluksi 2022 on valittu ainutlaatuinen suomalainen menestystarina, rakennetun ympäristön lupapalveluja radikaalisti helpottava Cloudpermit Oy:n Lupapiste. ”Ratkaisuja on kehitetty ruohonjuuritasolla erinomaisessa yhteistyössä suomalaisten kuntien ja muun julkisen sektorin kanssa, ja nyt korjaamme satoa jo maailmalla”, kiittää Cloudpermitin toimitusjohtaja Jan Pawli. ”Kun suomalaisen digipalvelun voi viedä Pohjois-Amerikkaan, niin kyseessä on uniikki onnistuminen”, kuvailee Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha raadin valinnan perusteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme