Jyväskylän yliopisto

OKM:ltä merkittävä erityisavustus liikuntateknologian tutkimusinfrastruktuurin vahvistamiseen

Jaa
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Vuokatissa sijaitsevalle Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan liikuntateknologian yksikölle 460 000 euron valtionavustuksen. Rahoituksella hankitaan infrastruktuuria yksikön laboratorioihin. Liikuntateknologian yksikkö on erikoistunut etenkin pohjoismaisten hiihtolajien soveltavaan ja teknologiaa hyödyntävään tutkimukseen.
Vuokatissa sijaitseva liikuntateknologian yksikkö on osa Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellistä tiedekuntaa. Kuva: Vesa Linnamo
Vuokatissa sijaitseva liikuntateknologian yksikkö on osa Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellistä tiedekuntaa. Kuva: Vesa Linnamo

Rahoitus tullaan käyttämään elimistön toimintaan ja hyvinvointiin liittyvän perustutkimusinfrastruktuurin uudistamiseen ja päivittämiseen. Hankintoja tehdään niin motorisen kontrollin laboratorioon, liikuntafysiologian laboratorioon kuin kylmälaboratorioon.

– Päivitämme laboratorioiden nykyistä mittauslaitteistoa sekä teemme strategisesti merkittäviä uudistuksia. Näin lisätään alan parhaiden kansainvälisten tutkimusryhmien kiinnostusta yhteistyöhön ja kilpailukykyä rekrytoida alan parhaat opiskelijat Vuokattiin, kertoo Vuokatin yksikön johtaja, professori Vesa Linnamo.

Hankinnoilla tuetaan Suomen Akatemian kansallisten tutkimusinfrastruktuurien strategiaa vuosille 2020–2030. Akatemian strategian visiona on lisätä korkeatasoisilla tutkimusinfrastruktuuripalveluilla suomalaisen tutkimus-, koulutus- ja innovaatiojärjestelmän vaikuttavuutta ja kansainvälistä vetovoimaa.

Akatemian strategisia kehittämisalueita ovat digitaalisuus ja data, jotka kuuluvat myös Jyväskylän yliopiston ja Vuokatin yksikön keskeisiin kehittämiskohteisiin.

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämillä avustuksilla edistetään Etelä-Karjalan, Pohjois-Karjalan, Kymenlaakson, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Kainuun elinvoimaa lisäämällä korkeakoulutuksen aloituspaikkoja ja vahvistamalla tutkimusinfrastruktuureja. Avustuksia myönnettiin yhteensä 10 miljoonaa euroa, josta noin kuusi miljoonaa euroa kohdistetaan korkeakoulujen uusiin aloituspaikkoihin ja noin neljä miljoonaa euroa alueen tutkimusinfrastruktuurien kehittämiseen.

Kaikki rahoitusta saaneet on julkaistu ministeriön verkkosivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vuokatissa sijaitseva liikuntateknologian yksikkö on osa Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellistä tiedekuntaa. Kuva: Vesa Linnamo
Vuokatissa sijaitseva liikuntateknologian yksikkö on osa Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellistä tiedekuntaa. Kuva: Vesa Linnamo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Hyvä fyysinen kunto ei suojaa lasta ylipainon aiheuttamalta matala-asteiselta tulehdukselta23.3.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Noin joka neljäs suomalainen lapsi on ylipainoinen, ja yleistynyt lapsuuden ylipaino on johtanut kasvaneeseen pitkittyneen matala-asteisen tulehduksen esiintyvyyteen lapsuudesta alkaen. Ylipaino on keskeisin matala-asteista tulehdusta lisäävä tekijä, mutta hyvän fyysisen kunnon on ajateltu suojaavan ylipainon haitallisilta terveysvaikutuksilta. Jyväskylän yliopiston ja Itä-Suomen yliopiston tutkimuksessa havaittiin, ettei hyväkään fyysinen kunto itsessään vähennä matala-asteista tulehdusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme