Software Finland ry

”Olemme valmentaneet jo satoja naisia… Tavoitteemme on naisten oma teknologiayritys” – Mimmit koodaa -palkinto 2022 Susanna Kyllöselle

Jaa
Mimmit koodaa -palkinnon 2022 on voittanut Susanna Kyllönen merkittävistä ansioistaan naisten innostamisessa ohjelmistoalalle ja tehokkaasta työstä sen hyväksi. ”Susannan käynnistämä Twig the Code -yhdistys on tehnyt erittäin arvokasta työtä, hienoin tuloksin. On tärkeää, että muutkin kuin Mimmit koodaa -ohjelma ponnistelevat samojen isojen tavoitteiden hyväksi”, kiittää Mimmit koodaa -vetäjä Milja Köpsi. ”Koen, että tämä on palkinto kaikille naisille, jotka ovat työhömme osallistuneet”, jakaa Susanna Kyllönen kiitosta eteenpäin.
Vasemmalta: Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi, Mimmit koodaa -palkinnon 2022 voittanut Susanna Kyllönen Twig the Code -yhdistyksestä, sekä viime vuonna ensimmäisen palkinnon voittanut Eeva-Jonna ”Eevis” Panula. Kuvaus: Mikke Pöyhönen
Vasemmalta: Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi, Mimmit koodaa -palkinnon 2022 voittanut Susanna Kyllönen Twig the Code -yhdistyksestä, sekä viime vuonna ensimmäisen palkinnon voittanut Eeva-Jonna ”Eevis” Panula. Kuvaus: Mikke Pöyhönen

Lehdistötiedote 22.04.2022

Yli tuhannen naisen verkkoyleisö sai harvinaista herkkua, kun järjestyksessä vasta toinen Mimmit koodaa -palkinto luovutettiin juhlallisesti voittajalle. Viime vuonna palkinnon historiallisen ensimmäisen palkinnon voittanut Eeva-Jonna ”Eevis” Panula luki tämän vuoden voittajalle painavat perustelut.

Susanna Kyllönen on esimerkillään ja työllään innostanut naisia opiskelemaan koodausta. Susanna on paitsi itse osoittanut, että oma-aloitteiset opinnot ovat toimiva reitti hienoon työpaikkaan ohjelmistoalalla, myös käynnistänyt yhdistyksen, joka auttaa muita pystymään samaan. Twig the Code -yhdistys on tärkeä toimija naisten saamiseksi ohjelmistoalalle, ja Susannan merkitys sen perustamiselle ja työlle on ollut täysin keskeinen”, luetteli Panula.  

Kyllönen otti palkintonsa vastaan kiittäen itse muita.

”Olen superotettu ja kiitollinen tästä palkinnosta! Koen, että tämä on palkinto kaikille naisille, jotka ovat työhömme osallistuneet. Ei yksin minulle, vaan koko yhdistykselle, kaikille aktiiveille ja osallistujille – heille myös”, hehkutti Kyllönen onnellisena.

Hyvien sponsoreiden ja yhteistyökumppaneiden kuten mm. Andersin, Ambientian, Goforen ja Reaktorin avulla on saatu paljon aikaan.

”Olemme valmentaneet jo satoja naisia. Tarjoamme oppia myös tytöille, keväällä on tulossa vielä isoja tapahtumia. Työmme tulokset ovat konkreettisia”, kertoo tyytyväinen voittaja.

Itse monin tavoin palkittu Mimmit koodaa -ohjelma on innostanut ohjelmistoalan pariin jo lähes 10 000 naista. Ohjelmaa vetävä Milja Köpsi on erittäin iloinen, että työtä tekevät yhä useammat.

”On tärkeää, että muutkin kuin Mimmit koodaa -ohjelma ponnistelevat samojen isojen tavoitteiden hyväksi. Palkinnolla luomme uusia esikuvia, jollainen Susanna ehdottomasti on”, kiittää Köpsi.

Ensin junioriksi ja sitten senioriksi – esimerkin voima

Kyllösen oma tarina koodaamiseen ryhtymisestä on sekä koskettava että esimerkillinen.

”Kun äitini sairastui Alzheimeriin, halusin sekä haastetta omille aivoilleni että osaamisen, jolle riittää kysyntää. Mentori auttoi alkuun. Olen kiitollinen ja haluan auttaa muita”, kertoo Kyllönen.

Mimmit koodaa -ohjelmaa johtavan Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha korostaa, että Kyllönen on hieno esimerkki sekä alalle pyrkiville, siellä eteneville että yrityksille.

”Ohjelmistoala kaipaa uusia osaajia, naiset ovat meille valtava voimavara. Susanna on itse opiskellut perustaidot, päässyt niiden avulla juniorikoodariksi – ja ylenee nyt ohjelmistokehittäjäksi Mehiläisellä. Susanna on loistava esimerkki myös yrityksille, että naisiin kannattaa panostaa”, kiittää Roiha.

Kyllönen itse työskentelee paitsi leipätyössään Mehiläisen IT-kehittäjänä, myös unelman hyväksi.

”Tavoitteemme on naisten oma teknologiayritys. Työtä on paljon, mutta miksi ei?”, kysyy Kyllönen.

Mimmit koodaa -ohjelman toiminta ja tapahtumat murtavat aktiivisesti myyttiä, että koodaaminen ja muut ohjelmistokehitykseen liittyvät työt olisivat vain miehille ja matemaattisesti lahjakkaille.

Ohjelman pitkäaikaisena tavoitteena on antaa tuleville sukupolville tasa-arvoinen mahdollisuus opiskella ja menestyä IT-alalla sukupuolesta riippumatta. Mimmit koodaa on voittanut mm. Euroopan unionin tasa-arvopalkinnon ja siihen on liittynyt jo lähes 10 000 naista. Ohjelmaa johtaa Ohjelmisto- ja e-business ry.

Huhtikuun suuressa Mimmit koodaa -verkkotapahtumassa ovat olleet mukana Accenture, Accountor, Aiven, Amazon, Brella, Digia, Ericsson, Fitech, IBM, Islet, Laurea, LUT University, Microsoft, Oura, Schibsted, Siili ja Solita.

                   

Lisätiedot:

Milja Köpsi, Mimmit koodaa -ohjelma, vetäjä, 040 152 5154, milja@mimmitkoodaa.fi

Susanna Kyllönen, Twig the Code, Founder, 044 3132989, susanna@twigthecode.com

Rasmus Roiha, Ohjelmisto ja e-business ry, toimitusjohtaja, 0400 180 434, rasmus@ohjelmistoebusiness.fi 

Avainsanat

Kuvat

Vasemmalta: Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi, Mimmit koodaa -palkinnon 2022 voittanut Susanna Kyllönen Twig the Code -yhdistyksestä, sekä viime vuonna ensimmäisen palkinnon voittanut Eeva-Jonna ”Eevis” Panula. Kuvaus: Mikke Pöyhönen
Vasemmalta: Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi, Mimmit koodaa -palkinnon 2022 voittanut Susanna Kyllönen Twig the Code -yhdistyksestä, sekä viime vuonna ensimmäisen palkinnon voittanut Eeva-Jonna ”Eevis” Panula. Kuvaus: Mikke Pöyhönen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Software Finland ry
Software Finland ry
Eteläranta 10
00130 HELSINKI

https://softwarefinland.fi

Software Finland ry on vuonna 1993 perustettu ainutlaatuinen yritysjohdon yhteisö ja ohjelmistoalan vaikuttaja. Toimintamme tärkein tavoite on jäsenyritystemme ja koko ohjelmistoalan kukoistus. Suomessa nimittäin tehdään huippulaadukasta ja kansainvälisesti kilpailukykyistä softaa, ja me uskomme, että sen avulla ratkaistaan maailman isotkin ongelmat. Mukana alaa koskevaan päätöksentekoon vaikuttamassa, tutkimusta ja koulutusta tukemassa sekä liiketoimintaansa kehittämässä on yli 600 softayritystä Suomesta. Software Finland ry tunnettiin vuoden 2023 alkuun asti nimellä Ohjelmisto- ja e-business ry ja vuoteen 2018 nimellä Ohjelmistoyrittäjät ry.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Software Finland ry

Paremmat työllistymismahdollisuudet jo 100 koodarinaiselle – kiitos Mimmit koodaa -ohjelman ja Amazon Web Servicesin (AWS) yhteistyön15.3.2023 12:05:58 EET | Tiedote

Mimmit koodaa tuottaa yhä konkreettisempia hyötyjä. Jo 100 naista on suorittanut ohjelman kautta AWS Cloud Practitioner -sertifikaatin. Mimmit koodaa -ohjelman ja Amazon Web Servicesin yhteistyössä yhteisölle maksutta tarjoama pilvikoulutus pyrkii korjaamaan ohjelmistoalan sukupuolittuneisuutta sekä vastaamaan osaajapulaan.

”Ohjelmistoalalle erityisen lupaavaa, että palkkatoiveet ovat realistisia” – Juniorirekryssä ennätykselliset lähes 1200 osallistujaa, 75 % naisia14.2.2023 12:10:27 EET | Tiedote

Ohjelmistoalan paraikaa järjestämä Juniorirekry-tapahtuma on murskannut aiemman ennätyksen osallistujamäärällään. ”1200 osallistujaa, joista 900 on naisia kertoo siitä, miten kova imu alallamme on. Ja junnuille todella on tilausta”, iloitsee Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha. ”Merkillepantavaa on, että ohjelmistoalalle hakevien työntekijöiden palkkatoiveet osuvat todella hyvin kohdalleen”, kertoo osallistujille tehdyn kyselyn analysoinut rekrytointiekspertti Anna Alppinen Academic Work’istä.

”Junioreille on nyt kova kysyntä” – Talouden möröt eivät estä huimaa kasvua ohjelmistoalalla, yli puolet yrityksistä palkkaamassa junioreja21.12.2022 00:01:00 EET | Tiedote

Ohjelmistoala jatkaa nopeaa kasvuaan, vaikka muilla aloilla näkymät synkistyvät. ”Yli 80 % yrityksistä on kasvussa ja mikä parasta, töitä on hyvin tarjolla myös softan parissa uraansa aloitteleville”, kiteyttää Rasmus Roiha, Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja. ”Uunituore Sykemittari-tutkimuksemme kertoo taas kerran, että ohjelmistoyritykset sopeutuvat nopeisiinkin muutoksiin, jotka muilla toimialoilla vaikuttavat ylivoimaisilta”, analysoi Roiha Sykemittarin tuloksia. SaaS-yritykset kuten Visma ovat erityisessä vauhdissa.

Koodikummit-ohjelma liikkeelle kovin tavoittein: Tuhat nuorta ohjelmistoalalle – ”Kaikkien saatava tasavertaiset mahdollisuudet”13.12.2022 08:30:00 EET | Tiedote

Tiedekoulu sekä Ohjelmisto- ja e-business ry ovat aloittaneet uuden Koodikummit-ohjelman. ”Vähävaraiset lapset saavat Koodikummi-yrityksiltä hienon mahdollisuuden opiskella koodausta”, kiittää Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha. ”Kannattaa lähteä mukaan”, kehottaa itse jo 16-vuotiaana pelin julkaissut Jouni Suutarinen, Oivanin myynti- ja markkinointijohtaja. ”Me tuemme alan monimuotoisuutta”, alleviivaa tyttöryhmää kummittavan Vincitin vastuullisuusjohtaja Niina Mikolanniemi. Tytöille hyvää esimerkkiä tarjoaa myös Mimmit koodaa -palkinnon voittanut Susanna Kyllönen.

”Verovarojen käytön on oltava tiedossa” – Ohjelmistoala vaatii: Inhouse-yhtiöt pitää saada pikimmiten julkisuuslain piiriin18.11.2022 12:00:00 EET | Tiedote

Julkisyhteisöjen omistamat ns. inhouse-yhtiöt on saatava pikimmiten julkisuuslain piiriin, vaatii Ohjelmisto- ja e-business ry. ”Suomessa on saatava voimaan vastaava lainsäädäntö kuin Ruotsissa, jotta verovarat käytetään tehokkaasti ja läpinäkyvyys ehkäisee väärinkäytöksiä”, peräänkuuluttaa Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha. Ruotsissa julkisomisteiset inhouse-yhtiöt kuuluvat julkisuuslain piiriin silloin, kun ne saavat yli 50 % tuloistaan kunnan, valtion tai muun julkisyhteisön ”omistaja-asiakkaaltaan”.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme