Mellakka Helsinki

Olli Osara luotsaa Black Eye -älypuhelinlinssit maailmalle – Lumilautailijoiden perustama yritys ylitti jo miljoonan euron liikevaihdon

Jaa
Eye Caramba Oy:n toimitusjohtaja Olli Osara testaa uutta Black Eye Cinema Wide -linssiä.
Eye Caramba Oy:n toimitusjohtaja Olli Osara testaa uutta Black Eye Cinema Wide -linssiä.

Tiedote 12.3.2018

Helsinkiläinen Eye Caramba Oy on kiinnittänyt toimitusjohtajakseen Olli Osaran. Osara tunnetaan pitkästä urastaan Suunnolla muun muassa liiketoimintajohtajana ja globaalina myyntijohtajana.

Eye Caramba Oy suunnittelee, valmistaa ja myy kuvauslinssejä ja -tarvikkeita älypuhelinten kameroihin Black Eye -tuotemerkillä. Yrityksen ovat perustaneet skeittaaja ja ammattivalokuvaaja Arto Ekman sekä ammattilumilautailijat Eero Ettala ja Fredu Sirviö. Bisnesidea lähti tarpeesta pystyä jakamaan laadukasta kuvamateriaalia sosiaaliseen mediaan helposti ja reaaliaikaisesti.

“Huomasimme, että kännyköiden kamerat alkoivat laadullisesti olemaan riittävän hyviä laskureissujen kuvaamiseen ja mahdollistivat myös kuvien ja videoiden nopean jakamisen. Ongelmaksi muodostui vain, että kohde oli aina joko liian kaukana tai liian lähellä. Aloimme kehittämään lisälinssejä, joilla kuvakulmat saatiin mahdollisimman samankaltaiseksi kuin mihin olimme tottuneet ammattikuvaajien kanssa”, Eero Ettala kertoo.

“Markkinoilla on nyt selvää imua tuotteillemme ja brändillemme”

Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 1,2 miljoonaa euroa ja kasvua edelliseen vuoteen oli 57%. Eye Caramban hallitukseen kuuluvat muun muassa Makian kaupallinen johtaja Totti Nyberg ja Skyr Finland Oy:n Antto Ratia. Eye Caramballa on jälleenmyyjiä yli 30 maassa ja oma verkkokauppa. Isoimmat markkina-alueet ovat Eurooppa ja Aasia. Viime vuoden myydyimmät tuotteet olivat makron, laajakulman ja kalansilmälinssin sisältävä 3in1 -harrastajan paketti sekä yleiskuvaukseen tarkoitettu HD Wide -laajakulmalinssi.                                                                         

“Kuluttajat haluavat nykyisin ottaa kuvat ja videot kännyköillään, mutta heillä on tarve monipuolisempiin ja laadukkaampiin kuvausominaisuuksiin. Markkinoilla on nyt selvää imua tuotteillemme ja brändillemme, ja uskomme pystyvämme kansainvälistymään ja kasvamaan nopeasti”, kertoo Olli Osara. “Erityisesti suurten Yhdysvaltojen ja Kiinan markkinoiden avaaminen ovat tänä vuonna tähtäimessä. Aikomuksena on panostaa huomattavasti myös tuotekehitykseen. Tänä vuonna uudistamme linssejämme paremmin uusimpiin puhelinmalleihin sopiviksi ja tuomme uusia tuotteita lisätarvikemallistoomme.”

“Se, että Olli päätti lähteä tähän mukaan oli meille lottovoitto. Kun tapasin Ollin ensimmäistä kertaa, mietin, että mistä narusta tässä pitäisi oikein vetää, että saadaan tuollainen kaveri mukaan. Loppujen lopuksi ei ollutkaan niin vaikea ylipuhua Ollia, koska hän näki heti tuotteen potentiaalin ja rakastui brändiin siltä istumalta. Niin kun minäkin aikoinaan”, Totti Nyberg iloitsee.

Verkkosivut: https://blackeyelens.com/

Pressikuvat ja tuotetiedot löydät täältä.

Linkit videoihin: https://vimeo.com/219840527 - https://vimeo.com/208526099

Yhteystiedot: Olli Osara, olli@blackeye.com; 0451232243
Yhteyshenkilöt

Eye Caramba Oy
Olli Osara
olli@blackeye.com
+358 45 123 2243

Mellakka Helsinki
Anu Makkonen
+358 40 595 4777
anu@mellakkahelsinki.fi

Kuvat

Eye Caramba Oy:n toimitusjohtaja Olli Osara testaa uutta Black Eye Cinema Wide -linssiä.
Eye Caramba Oy:n toimitusjohtaja Olli Osara testaa uutta Black Eye Cinema Wide -linssiä.
Lataa
Black Eye Full Farme kalansilmälinssi
Black Eye Full Farme kalansilmälinssi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mellakka Helsinki
Mellakka Helsinki
Pursimiehenkatu 29-31 A
00150 HELSINKI

info@mellakkahelsinki.fihttp://mellakkahelsinki.fi

Mellakka Helsinki on luova PR- ja viestintätoimisto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mellakka Helsinki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme