Helsingin yliopisto

Olli Silvennoinen nimitetty johtajaksi Helsingin yliopiston HiLIFE -tutkimuskeskukseen

Jaa

Silvennoinen siirtyy tehtävään Biotekniikan instituutin johdosta marraskuussa.

Kuva: Veikko Somerpuro
Kuva: Veikko Somerpuro

Professori Olli Silvennoinen on nimitetty HiLIFE Helsinki Institute of Life Science -tutkimuskeskuksen johtajaksi. Viiden vuoden kausi alkaa 1. marraskuuta.

Silvennoinen on työskennellyt johtajana Biotekniikan instituutissa, joka on osa HiLIFE:a.

– Olli Silvennoinen on kansainvälisesti tunnustettu huippututkija, joka on johtanut Biotekniikan instituuttia menestyksekkäästi. Hänen aikaisempaan johtajakokemukseensa kuuluu tutkimusyksikön rakentaminen Tampereen yliopistoon. Silvennoisella on laaja ja monialainen kansainvälinen tutkimusverkosto, ja hänellä on selkeä visio HiLIFE:n tulevasta kehittämisestä, Helsingin yliopiston vararehtori Paula Eerola kertoo.

Tehtävään oli 12 hakijaa. Haussa painotettiin erityisesti johtajaominaisuuksia, kommunikaatio- ja yhteisönrakentamiskykyä, strategista ajattelua sekä vahvaa ja monitieteistä tutkimustaustaa.

Olli Silvennoinen on toiminut viime kuukausina HiLIFE:n väliaikaisena johtajana.

– HiLIFE on jo osoittanut tärkeän roolinsa niin huippulahjakkuuksien rekrytoinneissa ja infrastruktuurien kehittämisessä kuin korkeatasoisen tutkimuksen tukemisessakin, hän sanoo.

Silvennoinen katsoo, että HiLIFE on saanut lyhyessä ajassa paljon aikaan, mutta tehtävää riittää edelleen.

– Olen vakuuttunut, että HiLIFE:lla on kriittinen ja strateginen rooli edustaa Helsingin yliopiston korkeatasoisia elämäntieteitä ja kehittää monitieteistä, kampustenvälistä toimintaa, joka on yhä tärkeämpää yliopiston globaalin vaikuttamisen kannalta.

Ennen Biotekniikan instituuttia Olli Silvennoinen toimi Tampereen yliopiston professorina ja Lääketieteellisen teknologian instituutin johtajana. Hän on työskennellyt useita vuosia Yhdysvalloissa esimerkiksi Yalen yliopistossa. Silvennoinen väitteli Helsingin yliopistosta 1988.

HiLIFE Helsinki Institute of Life Science on vuonna 2017 perustettu tutkimuskeskus, joka tukee elämäntieteiden huippututkimusta Helsingin yliopiston kampusten ja alan tiedekuntien välillä. Elämäntieteiden tutkimus kattaa laajasti eri aiheita molekyylien ja solujen rakenteesta, toiminnasta ja dynamiikasta kokonaisiin eliöihin ja ekosysteemeihin asti.

Lisätietoja:

Vararehtori Paula Eerola
Puh. 02941 22237
paula.eerola@helsinki.fi

Johtaja Olli Silvennoinen
Puh. 050 359 5740
olli.j.silvennoinen@helsinki.fi

*********************************

Ystävällisin terveisin

Miia Soininen, viestinnän asiantuntija, Helsingin yliopisto
miia.soininen@helsinki.fi 050 478 2906

Kuvat

Kuva: Veikko Somerpuro
Kuva: Veikko Somerpuro
Lataa
Kuva: Veikko Somerpuro
Kuva: Veikko Somerpuro
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Suomalaistutkimus osoitti ensimmäistä kertaa maailmassa: tupakointi aiheuttaa tappavan aivoverenvuodon17.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Juuri julkaistun suomalaisen kaksostutkimuksen mukaan tupakointi aiheuttaa todennäköisesti merkittävän osan kaikkein tappavimmista aivoverenkiertohäiriöstä - lukinkalvonalaisesta aivoverenvuodosta. Tutkimuksessa havaittiin tupakoinnin selittävän, miksi ainoastaan toinen kaksosista sairastuu kuolettavaan aivoverenvuotoon. Löydös osoittaa ensimmäistä kertaa todellisen syy-seuraussuhteen tupakoinnin ja lukinkalvonalaisen aivoverenvuodon välillä.

Metsänomistaja 2020 -tutkimus: Sähköisten palveluiden käytössä vielä tehostettavaa, kymmenesosa metsänomistajista ei hyväksy lainkaan avohakkuita15.9.2020 16:00:00 EESTTiedote

Metsänomistaja 2020 -tutkimuksen mukaan metsänhoitotöiden myönteisiin vaikutuksiin uskovien suomalaisten metsänomistajien määrä on laskenut. Valtaosa metsänomistajista on kuitenkin tyytyväisiä nykyisiin metsänhoito- ja hakkuutapoihin. Kolme neljäsosaa metsänomistajista pitää avohakkuita sopivana kasvatustapana, mutta usea kuitenkin rajoittaisi niiden käyttöä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme