Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Olvin Iisalmen panimon laajentumiselle myönnettiin ympäristölupa

Jaa
Iisalmessa sijaitsevan Olvin panimon toiminta on mahdollista laajentaa 300 miljoonaan litraan vuodessa, kun jätevesien esikäsittelyä tehostetaan ja jätevedenpuhdistuksen kapasiteetti varmistetaan.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt ympäristöluvan Olvi Oyj:n Iisalmen tehtaan toiminnan olennaiselle muutokselle. Lupa sallii juomien valmistuksen laajentamisen tuotantokapasiteettiin 300 miljoonaa litraa vuodessa.

Toiminnan laajentamisen ehtona on, että jätevesien esikäsittelyä tehostetaan ja jätevedenpuhdistuksen kapasiteetti varmistetaan. Ympäristölupa on samalla tarkistettu vastaamaan elintarviketeollisuuden parhaan käyttökelpoisen tekniikan (BAT) vaatimuksia.

Tuotannon jäännökset hiiva ja mäski on päätöksessä määritelty sivutuotteiksi, kun ne hyödynnetään rehuna.

Lupapäätös nro 26/2023 on nähtävillä Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa ylupa.avi.fi. Päätös löytyy palvelusta helposti, kun asiakohtaan kirjoittaa asian diaarinumeron ISAVI/7043/2020.

Lisätietoja

ympäristöylitarkastaja Maria Kunnari puh. 029 501 6872
ympäristöneuvos Kimmo Koistinen puh. 0295 016 824
etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Työtapaturmasta ylikulkuritilällä päiväsakkoja ja yhteisösakkoa30.5.2023 14:00:32 EEST | Tiedote

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi 26.5.2023 puutavaran sahauksen ja muun jatkojalostamisen alalla toimivan yrityksen Keitele Timber Oy:n työturvallisuusrikoksesta 15 000 euron yhteisösakkoon. Lisäksi käräjäoikeus tuomitsi työturvallisuusrikoksesta yrityksen tuotantopäällikön sekä tehdaspalvelupäällikön kummankin 20 päiväsakon sakkorangaistukseen. Yrityksen tuotantojohtajan osalta syytteet hylättiin, koska käräjäoikeuden mukaan hänen työtehtäviinsä ei ole varsinaisesti kuulunut työturvallisuuspuutteiden käytännön havainnointi.

Hovioikeus pysytti käräjäoikeuden tuomion työsyrjinnästä – isännöintitoimiston johtajalle sakkoja26.5.2023 13:06:20 EEST | Tiedote

Turkulaisen isännöinti- ja kiinteistöhuoltoyhtiön toimitusjohtaja tuomittiin työsyrjinnästä 25 päiväsakon sakkorangaistukseen. Toimitusjohtaja oli purkanut teknisen isännöitsijän työsuhteen ainakin osin sen vuoksi, että työntekijä oli ilmoittanut yhteistoiminta-asiamiehelle työpaikan yhteistoiminnan laiminlyönneistä uutta työajan seurantajärjestelmää käyttöön otettaessa. Työnantaja tuomittiin myös maksamaan työntekijälle 800 euroa kärsimyskorvausta. Työntekijän oikeudenkäyntikuluja työnantaja joutui korvaamaan lähes 13 000 euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme