Suomen Omakotiliitto ry

Omakotipäivänä 7.5. palkitaan Vuoden omakotiasukas ja kannustetaan vetämään lippu salkoon

Jaa

Omakotipäivää juhlitaan lauantaina 7.5. Päivän kunniaksi palkitaan Vuoden omakotiasukas, joka on tänä vuonna asumisen kohtuullisten kustannusten sitkeä puolestapuhuja.

Veikko Hallikainen Vihdistä on valittu Vuoden Omakotiasukkaaksi 2022. Palkinto luovutetaan Omakotipäivänä 7.5. Omakotiliitto kannustaa liputtamaan päivän kunniaksi.

Omakotiliitolla on kuluvana vuonna erityinen juhla, kun liiton perustamisesta on kulunut 75 vuotta. Helsingin Säätytalolla perustettiin 30.3.1947 Suomen Esikaupunkien Kiinteistöliitto. Perustamisen taustalla oli tarve hoitaa yhdessä asioita sodanjälkeisessä ajassa.

Vaikuttamisen aiheet ovat vaihdelleet vuosikymmenten aikana, mutta esimerkiksi kiinteistöverotus on säilynyt aina liiton agendalla. Nyt toukokuussa 2022 kiinteistöverouudistus on parhaillaan työstettävänä Omakotiliitossa, ja samoin oli 75 vuotta sitten. Tuolloin työn tuloksena valtiovarainministeriö julkaisi uudet verotusperusteet, ja omakotikiinteistöjen verotukseen tehtiin korjauksia.

Liiton kantavana ajatuksena on kautta aikojen ollut edunvalvonta ja neuvonta asumiseen liittyvissä asioissa. Toiminnan mahdollistajana on ollut ja tulee olemaan yhdistyksissä, piireissä ja liitossa tehtävä vapaaehtoistyö. Mukana on yli 70 000 jäsentä ja toistatuhatta vapaaehtoista aktiivia 230 omakotiyhdistyksessä eri puolilla Suomea.

- Omakotipäivän kunniaksi haluankin lähettää lämpimät kiitokset Omakotiliiton puolesta kaikille toimijoillemme, sanoo Omakotiliiton toiminnanjohtaja Marju Silander.

- On hienoa, että paikalliset jäsenyhdistyksemme ovat tänään järjestäneet eri puolella Suomea tapahtumia ja juhlistavat omakotipäivää!

Vuoden omakotiasukas on epäkohtiin tarttuva taistelija

Vuoden Omakotiasukkaaksi valittu Veikko Hallikainen on vaikuttanut monipuolisesti asumisen asioihin niin paikallisella tasolla Vihdissä ja Uudellamaalla kuin valtakunnallisestikin, kiitetään palkintoperusteissa. Hän on tehnyt pitkän ja merkittävän työn omakotiasumisen hyväksi aktiivisella edunvalvontatyöllä ja hankkinut merkittäviä jäsenetuja sekä tuhansia uusia jäseniä yhdistyksiin.

Vuoden omakotiasukas kuvaa itseään taistelijaksi, joka on halunnut korjata epäkohtia. Hyvässä omakotiyhdistyksen porukassa on saatu monia merkittäviä uudistuksia aikaan, ja sitä kautta jäsenmäärä ja vaikutusvalta on kasvanut. Nyt Vihdin Omakotiyhdistys on jäsenmäärältään Suomen suurin, jäsenenä on noin 4 000 taloutta.

Tällä hetkellä Hallikainen haluaa vaikuttaa Vihdissä heikkojen yksityistieavustusten parantamiseen. Valtakunnallisesti jäsenkenttää ja jäsenhankintaa on aktivoitava, varsinkin näin 75-vuotisjuhlavuonna, sanoo Vuoden Omakotiasukas.

Vuoden omakotiasukas valittiin kahdeksannen kerran. Valinta liittyy valtakunnalliseen Omakotipäivään. Valinnan on tehnyt Omakotiliiton hallitus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Omakotiliitto ry
Suomen Omakotiliitto ry
Asemapäällikönkatu 12 B
00520 Helsinki

09 680 3710https://www.omakotiliitto.fi

Suomen Omakotiliitto on maamme pientaloasukkaiden ja vapaa-ajan asunnon omistajien valtakunnallinen edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Omakotiliittoon kuuluu 250 vapaaehtoisvoimin toimivaa omakotiyhdistystä ja vapaa-ajan asukkaiden yhdistystä, joiden yhteenlaskettu jäsenmäärä on 72 000 jäsentä. Omakotiliitto on maamme 1,1 miljoonan pienkiinteistön omistajan ja 2,7 miljoonan asukkaan asialla. Lisäksi liitto ajaa maamme lähes 500 000 vapaa-ajan asunnon omistajan etua.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Omakotiliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme